Як приготувати хмиз
- У мисці гарненько збиваємо яйця з цукром, горілкою і сіллю. Коли маса трохи побіліє, просіюємо в неї борошно. Вимішуємо ложкою, потім на робочій поверхні. Тісто має припинити липнути до рук, після цього трохи продовжуємо вимішувати — буквально кілька хвилин.
- Кладемо кульку з тіста в пакет і відправляємо в холодильну камеру.
- Орієнтовно через півгодини виймаємо тісто, злегка обвалюємо його в борошні, ріжемо на кілька частин і кожну розкачуємо в дуже тонкий пласт — так, щоб він просвічувався.
- Ріжемо довгими смужками шириною 4-5 см. Потім стрічки ріжемо на 2-3 частини впоперек.. У прямокутниках робимо посередині надріз. Вивертаємо одну сторону прямокутника через отвір. Так робимо з усіма прямокутниками.
- Утворені хворостинки викладаємо в гарячу олію і обсмажуємо. Як тільки тісто потрапляє в олію, воно починає збільшуватися в об’ємі і покриватися бульбашками. Щоб хмиз зарум’янився з одного боку, досить півхвилини. Потім перевертаємо на другу сторону.
- Готовий хмиз складаємо у велику миску та присипаємо пудрою.
ГОТУЄМО З НАМИ
Печиво Хмиз