Млинці на мінеральній воді від Єлизавети Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Єлизавета Глинська поділилася дуже смачним рецептом млинців на мінеральній воді!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко тепле500 мл
Мінеральна вода кімнатної температури250 мл
Борошно250 г
Яйця3 шт.
Цукор (для тіста)2 ст. л.
Рослинна олія (для тіста)3 ст. л.
Сода1 ч. л.
Оцет за смаком
Яблука2 шт.
Кориця за смаком
Цукор (для яблучної начинки)4 ст. л.
Кисломолочний сир500 г
Вершки30 мл
Цукор за смаком
Вишня за смаком
Ванілін за смаком
Сметана за смаком
Сіль за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати млинці на мінеральній воді

  1. Борошно просіваємо (можна це зробити кілька разів, щоб воно краще наситилося повітрям).
  2. Яйця збиваємо з цукром. Соду гасимо оцтом і додаємо до яєць.
  3. Починаємо невеликими порціями всипати борошно. Коли вся мука з’єднається з яйцями, додаємо молоко, трохи солі, рослинну олію і добре перемішуємо. У кінці вливаємо мінеральну воду. Перемішуємо і залишаємо тісто на 10 хвилин, щоб відпочило.
  4. Розігріваємо млинцеву пательню і змащуємо її шматочком сала або рослинною олією. Виливаємо на пательню невелику порцію тіста і розподіляємо тонким шаром. Коли одна сторона підрум’яниться, перевертаємо млинець на іншу сторону. Підрум’янюємо. Так смажимо всі млинці.
  5. Готуємо начинку: сир збиваємо з цукром, вершками та ваніліном. Яблука очищуємо від насіння, шкірки та нарізаємо кубиками. У каструлі карамелізуємо цукор, поки він не стане золотисто-коричневим. Знімаємо карамель з плити, кладемо кубики яблук, перемішуємо, додаємо трохи води та варимо яблука на невеликому вогні до прозорості. У кінці додаємо трохи меленої кориці. Знімаємо з вогню і охолоджуємо. Вишні без кісточок пересипаємо цукром і варимо на повільному вогні до загусання. Охолоджуємо.
  6. З одного боку млинця викладаємо смугу із сирної начинки, а з іншого боку —  смужку із яблук. Накриваємо начинки краєм млинця.
  7. На другий млинець кладемо вишневу начинку і загортаємо млинець, але не до кінця, а тільки наполовину. Кладемо цей млинець посередині першого млинця так, щоб він опинився між двома начинками і загортаємо рулет. Розрізаємо його на дві половинки, викладаємо на тарілку і поливаємо сметаною.

ГОТУЄМО З НАМИ
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Медові млинці
Перекуси в школу
Як приготувати морозиво вдома
Рецепти млинців на Масляну
Млинці без яєць
Тісто для млинців на молоці
Цікаві страви на Старий Новий рік
Тісто для вареників на кефірі
Щедра кутя: 3 рецепти
Страви на Старий Новий рік
Післясвяткове розвантаження: ТОП-5 легких страв
Обряди та ворожіння по їжі на Старий Новий рік
Вареники з сюрпризом — традиційне ворожіння на Старий Новий рік
Ворожіння на судженого на Різдво 2019
Новорічні страви з ананасом: 5 рецептів


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці