Як приготувати торт на День матері
- Жовтки відділяємо від білків і розтираємо зі звичайним і ванільним цукром. Якщо маса виходить занадто густа, додайте дві-три столові ложки молока.
- Коли маса побіліє, обережно, постійно помішуючи, всипаємо борошно.
- Нагріваємо, але не кип’ятимо молоко і, не перестаючи помішувати, вливаємо його в яєчну суміш.
- Яєчно-молочну масу переливаємо в сотейник і варимо на слабкому вогні, поки не загусне.
Заварний крем потрібно безперервно помішувати
- Знімаємо масу з вогню і додаємо вершкове масло. Перемішуємо.
- Форму з бортика заповнюємо охолодженим кремом, зверху викладаємо шар печива, можна розламувати — після просочення це буде непомітно.
- Печиво змащуємо кремом, а потім викладаємо шар нарізаних тонкими пластинками бананів. Останній шар повинен бути кремовим.
- Готуємо глазур. Шоколад, кілька ложок молока, ложку олії розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані.
- Торт заливаємо глазур’ю і ставимо в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч.