Торт Спартак: покроковий рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиДень народження
Торт Спартак неймовірно смачний! До того ж він готується з доступних продуктів
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Інгредієнти для тіста
Яйця1 шт
Цукор100 г
Мед2 ст.л.
Молоко6 ст.л.
Вершкове масло50 г
Какао-порошок3 ст.л.
Пшеничне борошно300 г
Харчова сода1 ч.л.
Інгредієнти для крему
Молоко350 мл
Жовтки2 шт
Пшеничне борошно2 ст.л.
Вершкове масло150 г
Цукор150 г
Ванільний цукор1 ч.л.
Інгредієнти для помадки
Цукор4 ст.л.
Вода або молоко3 ст.л.
Вершкове масло або маргарин50 г
Какао-порошок2 ч.л.
Додати в список покупок

ГОТУЄМО З НАМИ
Найлегший рецепт торта Наполеон

Як приготувати торт Спартак

1. Готуємо тісто: яйце перетираємо з цукром. Додаємо вершкове масло, молоко, мед і ставимо на водяну баню, щоб повністю розчинилися масло і цукор.

2. Суміш доводимо до кипіння. Потім додаємо соду, перемішуємо і відставляємо з вогню.

3. У миску просіваємо борошно і какао, перемішуємо. Потім до борошна з какао додаємо суміш, яку тільки зняли з водяної бані. Або навпаки – до медової суміші потроху додаємо борошно з какао. Спочатку все слід перемішувати ложкою, а потім руками замісити м’яке еластичне тісто. При необхідності можна додати ще борошно.

4. Тісто ділимо на 9 рівних частин.

Щоб тісто не затверділо (тоді з ним важче працювати), тарілку з тістом можна покласти на каструльку з теплою/гарячою водою.

5. На присипаній борошном стільниці тонко розкачуємо одну частину тіста діаметром приблизно 25 см.

6. Розкачане тісто викладаємо на змащене маслом дно рознімної форми. Тісто «підганяємо» під розмір форми.

7. Потім корж проколюємо виделкою і відправляємо його на верхній ярус заздалегідь розігрітої до 180 °С духовки на 6-7 хвилин. Таким чином випікаємо ще 8 коржів.

8. Готуємо крем: жовтки перетираємо з частиною цукру (50 г). Додаємо борошно і ванільний цукор. Ретельно перемішуємо.

9. Невеликими порціями додаємо молоко, постійно збиваючи суміш вінчиком до однорідної консистенції. Варимо суміш на малому вогні, постійно помішуючи, до загусання. Після цього крем накриваємо харчовою плівкою і повністю охолоджуємо.

10. В окремій мисці збиваємо розм’якшене вершкове масло з цукром (100 г). До збитого масла потроху додаємо охолоджений заварний крем, збиваючи міксером. Всі коржі перемазуємо кремом. Зверху торт кремом змащувати не потрібно.

11. Готуємо помадку: в невеликій каструлі розтоплюємо масло, додаємо воду, цукор, какао-порошок, перемішуємо і варимо на малому вогні до загустіння.

12. Верх і боки торта змащуємо помадкою. Торт Спартак залишаємо на 3-4 години при кімнатній температурі, щоб коржі просочилися кремом, потім ставимо його в холодильник. Торт готовий!

ГОТУЄМО З НАМИ
Яскравий торт Цифра

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепт смачної пасхи
Швидка пасха
Пиріг на 8 березня
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування
Ліниві вареники з сиром
Солодкі вареники з сиром
Випічка на Старий Новий рік
Вареники з сирною начинкою
Різдвяні калачі: 3 рецепти
Випічка на Різдво 2019: 3 ідеї

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік