Вершковий сир для чізкейку може бути сортів «Філадельфія», «Букко», «Рікотта», «Маскарпоне». Але нітрохи не менш смачним вийде десерт з нежирного сиру. У начинку можна додавати і інші інгредієнти, наприклад, спробувати приготувати гарбузовий чізкейк.
Рецепт вершкового сиру в домашніх умовах
Складові
- Вершки 25% — 950 мл
- Лимонний сік — 2 ст.л.
Спосіб приготування
Теплі вершки нагріваємо на водяній бані до 85 ° С. Додаємо лимонний сік і добре розмішуємо.
Маса повинна відразу загуснути.
Протягом 5 хвилин, витримуючи ту ж температуру, тримаємо на вогні, періодично помішуючи. Потім знімаємо з вогню і охолоджуємо протягом 12 годин, не відкриваючи кришку. У цей проміжок часу сироватка відокремлюється.
Тепер викладаємо сирну масу в марлю і підвішуємо в холодильнику на добу, для подальшого стікання сироватки. Такий сир можна використовувати для приготування чізкейку.
Читайте також: Чізкейк без випічки