Пий, поки гаряче: готуємо грог, пунш, сидр і глінтвейн

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ці популярні «зимові» напої можна легко приготувати в домашніх умовах!
Зберегти в кулінарну книгу

Глінтвейн

 

Інгредієнти:

  • Червоне вино — 0,5 л
  • Мед (жидкий) — 3-4 ст.л.
  • 2 невеликих яблука
  • Сік і цедра половини лимона
  • Гвоздика — 10 шт.
  • Кардамон — 6 шт.
  • Кориця — за смаком

Час приготування: 10-15 хвилин.
Вихід: 2 порції.

Спосіб приготування:

Вино виливаємо в емальовану каструльку і ставимо на плиту. Відразу ж додаємо туди мед, спеції, порізані великими кубиками яблука, половину лимона. Коли вино досить нагрілося, накриваємо його кришкою, на кілька хвилин знімаємо з вогню і даємо трохи настоятися. Спеції та яблучний сік повинні увібратися в вино, потім каструлю знову ставимо на плиту

Головне правило в приготуванні глінтвейну – його не можна доводити до кипіння. Знімати напій з вогню потрібно відразу ж, як тільки на ньому з’являється біла пінка. Весь час, поки глінтвейн готується, його потрібно помішувати.

Ключовий критерій якості готового напою – це його в’язкість. Ідеальний глінтвейн повинен бути тягучим, не дуже солодким. Коли напій готовий, проціджуємо його.


Грог

Інгредієнти:

  • Коньяк — 100 мл
  • Мед (жидкий) — 2 ст.л.
  • Кориця, гвоздика, кардамон — за смаком
  • Приготовлений чорний чай — 2 склянки
  • 2 дольки лимона

Час приготування: 5-7 хвилин.
Вихід: 2 порції.

Спосіб приготування:

Разом з чаєм в заварник насипаємо спеції (можна використовувати френч-прес). Заварка повинна бути міцною.

У чашку заздалегідь наливаємо мед і видавлюємо сік лимона. Потім вливаємо гарячий чай і коньяк.

Алкоголь додається в останню чергу.

Поєднавши всі інгредієнти, перемішуємо. Грог готовий! На виході виходить напій темно-коричневого кольору, не в’язкий.


Пунш

Інгредієнти:

  • Коньяк — 1 ст.
  • Червоне солодке вино — 1 ст.
  • Приготовлений чорний чай — 1,5 ст.
  • Сік виноградно-яблучний — 1 ст.
  • Сік одного лимона
  • Цукор — 100 г
  • Кориця, гвоздика

Час приготування: 10-15 хвилин.
Вихід: 4 порції

Спосіб приготування:

Коли заварюємо чай, додаємо спеції – саме чаю вони віддадуть свій смак.

Всі компоненти майбутнього напою змішуємо в одній ємності: виливаємо в каструльку чай зі спеціями, потім видавлюємо туди сік лимона.

Поки чай не охолов, розмішуємо в ньому цукор, додаємо яблучно-виноградний сік і, в останню чергу, алкоголь. Суміш ставимо на плиту і розігріваємо протягом 5-7 хвилин, не доводячи до кипіння


Гарячий сидр

Інгредієнти:

  • Сидр — 2 бут. по 0,33 л
  • Апельсини — 2 шт.
  • Мед — 1 ст.л.

Час приготування: 10 хвилин.
Вихід: 4 порції

Спосіб приготування:

Сидр виливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Після того, як він закипить, знімаємо з плити.

Видавлюємо в гарячий сидр сік одного апельсина; другий апельсин ріжемо кубиками і кидаємо в напій. Розчиняємо в суміші мед.

Читайте також: Апельсиновий крюшон с шампанським

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Цікаві страви на Старий Новий рік
Меню на Старий Новий рік
Тісто для вареників на кефірі
Щедра кутя: 3 рецепти
5 ситних і корисних сніданків для всієї родини
Страви на Старий Новий рік
Стіл на Старий Новий рік
Післясвяткове розвантаження: ТОП-5 легких страв
Обряди та ворожіння по їжі на Старий Новий рік
Вареники з сюрпризом — традиційне ворожіння на Старий Новий рік
Ворожіння на судженого на Різдво 2019
Що повинно бути на столі на Різдво 2019
Рецепти від Джеймі Олівера
Що приготувати на Святвечір 2019
Як приготувати кутю: 3 рецепти

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік