Пий, поки гаряче: готуємо грог, пунш, сидр і глінтвейн

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ці популярні «зимові» напої можна легко приготувати в домашніх умовах!
Зберегти в кулінарну книгу

Глінтвейн

 

Інгредієнти:

  • Червоне вино — 0,5 л
  • Мед (жидкий) — 3-4 ст.л.
  • 2 невеликих яблука
  • Сік і цедра половини лимона
  • Гвоздика — 10 шт.
  • Кардамон — 6 шт.
  • Кориця — за смаком

Час приготування: 10-15 хвилин.
Вихід: 2 порції.

Спосіб приготування:

Вино виливаємо в емальовану каструльку і ставимо на плиту. Відразу ж додаємо туди мед, спеції, порізані великими кубиками яблука, половину лимона. Коли вино досить нагрілося, накриваємо його кришкою, на кілька хвилин знімаємо з вогню і даємо трохи настоятися. Спеції та яблучний сік повинні увібратися в вино, потім каструлю знову ставимо на плиту

Головне правило в приготуванні глінтвейну – його не можна доводити до кипіння. Знімати напій з вогню потрібно відразу ж, як тільки на ньому з’являється біла пінка. Весь час, поки глінтвейн готується, його потрібно помішувати.

Ключовий критерій якості готового напою – це його в’язкість. Ідеальний глінтвейн повинен бути тягучим, не дуже солодким. Коли напій готовий, проціджуємо його.


Грог

Інгредієнти:

  • Коньяк — 100 мл
  • Мед (жидкий) — 2 ст.л.
  • Кориця, гвоздика, кардамон — за смаком
  • Приготовлений чорний чай — 2 склянки
  • 2 дольки лимона

Час приготування: 5-7 хвилин.
Вихід: 2 порції.

Спосіб приготування:

Разом з чаєм в заварник насипаємо спеції (можна використовувати френч-прес). Заварка повинна бути міцною.

У чашку заздалегідь наливаємо мед і видавлюємо сік лимона. Потім вливаємо гарячий чай і коньяк.

Алкоголь додається в останню чергу.

Поєднавши всі інгредієнти, перемішуємо. Грог готовий! На виході виходить напій темно-коричневого кольору, не в’язкий.


Пунш

Інгредієнти:

  • Коньяк — 1 ст.
  • Червоне солодке вино — 1 ст.
  • Приготовлений чорний чай — 1,5 ст.
  • Сік виноградно-яблучний — 1 ст.
  • Сік одного лимона
  • Цукор — 100 г
  • Кориця, гвоздика

Час приготування: 10-15 хвилин.
Вихід: 4 порції

Спосіб приготування:

Коли заварюємо чай, додаємо спеції – саме чаю вони віддадуть свій смак.

Всі компоненти майбутнього напою змішуємо в одній ємності: виливаємо в каструльку чай зі спеціями, потім видавлюємо туди сік лимона.

Поки чай не охолов, розмішуємо в ньому цукор, додаємо яблучно-виноградний сік і, в останню чергу, алкоголь. Суміш ставимо на плиту і розігріваємо протягом 5-7 хвилин, не доводячи до кипіння


Гарячий сидр

Інгредієнти:

  • Сидр — 2 бут. по 0,33 л
  • Апельсини — 2 шт.
  • Мед — 1 ст.л.

Час приготування: 10 хвилин.
Вихід: 4 порції

Спосіб приготування:

Сидр виливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Після того, як він закипить, знімаємо з плити.

Видавлюємо в гарячий сидр сік одного апельсина; другий апельсин ріжемо кубиками і кидаємо в напій. Розчиняємо в суміші мед.

Читайте також: Апельсиновий крюшон с шампанським

Поділитися рецептом
Спробуй ще
7 смачних історій для пікніка з гірчицею Торчин
Як приготувати морозиво вдома
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік