Глінтвейн
Інгредієнти:
- Червоне вино — 0,5 л
- Мед (жидкий) — 3-4 ст.л.
- 2 невеликих яблука
- Сік і цедра половини лимона
- Гвоздика — 10 шт.
- Кардамон — 6 шт.
- Кориця — за смаком
Час приготування: 10-15 хвилин.
Вихід: 2 порції.
Спосіб приготування:
Вино виливаємо в емальовану каструльку і ставимо на плиту. Відразу ж додаємо туди мед, спеції, порізані великими кубиками яблука, половину лимона. Коли вино досить нагрілося, накриваємо його кришкою, на кілька хвилин знімаємо з вогню і даємо трохи настоятися. Спеції та яблучний сік повинні увібратися в вино, потім каструлю знову ставимо на плиту
Головне правило в приготуванні глінтвейну – його не можна доводити до кипіння. Знімати напій з вогню потрібно відразу ж, як тільки на ньому з’являється біла пінка. Весь час, поки глінтвейн готується, його потрібно помішувати.
Ключовий критерій якості готового напою – це його в’язкість. Ідеальний глінтвейн повинен бути тягучим, не дуже солодким. Коли напій готовий, проціджуємо його.
Грог
Інгредієнти:
- Коньяк — 100 мл
- Мед (жидкий) — 2 ст.л.
- Кориця, гвоздика, кардамон — за смаком
- Приготовлений чорний чай — 2 склянки
- 2 дольки лимона
Час приготування: 5-7 хвилин.
Вихід: 2 порції.
Спосіб приготування:
Разом з чаєм в заварник насипаємо спеції (можна використовувати френч-прес). Заварка повинна бути міцною.
У чашку заздалегідь наливаємо мед і видавлюємо сік лимона. Потім вливаємо гарячий чай і коньяк.
Алкоголь додається в останню чергу.
Поєднавши всі інгредієнти, перемішуємо. Грог готовий! На виході виходить напій темно-коричневого кольору, не в’язкий.
Пунш
Інгредієнти:
- Коньяк — 1 ст.
- Червоне солодке вино — 1 ст.
- Приготовлений чорний чай — 1,5 ст.
- Сік виноградно-яблучний — 1 ст.
- Сік одного лимона
- Цукор — 100 г
- Кориця, гвоздика
Час приготування: 10-15 хвилин.
Вихід: 4 порції
Спосіб приготування:
Коли заварюємо чай, додаємо спеції – саме чаю вони віддадуть свій смак.
Всі компоненти майбутнього напою змішуємо в одній ємності: виливаємо в каструльку чай зі спеціями, потім видавлюємо туди сік лимона.
Поки чай не охолов, розмішуємо в ньому цукор, додаємо яблучно-виноградний сік і, в останню чергу, алкоголь. Суміш ставимо на плиту і розігріваємо протягом 5-7 хвилин, не доводячи до кипіння
Гарячий сидр
Інгредієнти:
- Сидр — 2 бут. по 0,33 л
- Апельсини — 2 шт.
- Мед — 1 ст.л.
Час приготування: 10 хвилин.
Вихід: 4 порції
Спосіб приготування:
Сидр виливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Після того, як він закипить, знімаємо з плити.
Видавлюємо в гарячий сидр сік одного апельсина; другий апельсин ріжемо кубиками і кидаємо в напій. Розчиняємо в суміші мед.
Читайте також: Апельсиновий крюшон с шампанським