Рецепти шашлику

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Пікнік
ТОП-5 рецептів шашлику, які не просто поборять голод, а й додадуть вашому відпочинку неповторний смак
Зберегти в кулінарну книгу

Шашлик з баранини

СКЛАДОВІ

  • Баранина – 160 г;
  • Цибуля ріпчаста – 60 г;
  • Цибуля зелена – 20 г;
  • Оцет 3% – 20 г;
  • Помідори – 75 г;
  • Соус ткемалі – 20 г;
  • Барбарис сушений – 2 г;
  • Лимон – 0, 5 шт.;
  • Сало бараняче топлене – 5 г;
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Готуємо маринад для шашлику: баранину нарізаємо кубиками по 30-40 г, солимо, перчимо, додаємо натертий на тертці (або дрібно нарізаний) цибулю (30 г), подрібнену зелень петрушки, оцет (або лимонний сік), перемішуємо, складаємо в посуд, який не окислюється, і ставимо в холодне місце на 4-6 годин.
  2. Потім нанизуємо шматки м’яса на шампур, чергуючи їх з кільцями ріпчастої цибулі, змащуємо їх розтопленим курдючним салом і смажимо над вугіллям, що горить до готовності м’яса.
  3. Готовий шашлик з баранини знімаємо з шампура, викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленою цибулею і помідорами і подаємо з соусом ткемалі і меленим барбарисом.

Шашлик зі свинини

СКЛАДОВІ

  • Свинина – 260 г;
  • Цибуля ріпчаста – 50 г;
  • Картопля – 125 г;
  • Вино сухе біле – 30 г;
  • Перець червоний мелений – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Свинину нарізаємо шматочками по 30-40 г, картопля – кружками, а цибулю – кільцями.
  2. Всі інгредієнти солимо, перчимо і нанизуємо на шампур, дотримуючись черговості: м’ясо, картопля, цибуля.
  3. Обертаємо шампур в кілька шарів фольги, з одного боку зав’язуємо, а з іншого – наливаємо вино і також зав’язуємо.
  4. Обертаємо шашлик зі свинини ще одним шаром фольги, перев’язуємо шпагатом, змочуємо водою і закопуємо в жар.
  5. Через годину шашлик зі свинини готовий.

Рибний шашлик

СКЛАДОВІ

  • Філе рибне – 150 г;
  • Вино біле сухе – 75 г;
  • Олія – ​​20 г;
  • Лимон -1/4 шт.;
  • Перець стручковий солодкий – 30 г;
  • Помідори – 50 г;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Лавровий лист – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Готуємо маринад для шашлику: змішуємо вино, рослинне масло, лимонний сік, нарізану цибулю, чорний перець і сіль.
  2. Заливаємо цією сумішшю рибне філе і витримуємо не менше 1,5-2 годин.
  3. Потім сік зливаємо, філе нарізаємо кубиками, солодкий перець і помідори – шматочками такого ж розміру.
  4. Всі інгредієнти нанизуємо на шампур, дотримуючись таку черговість: риба, перець, риба, помідор, лавровий лист, риба і т.д.
  5. Обсмажуємо рибний шашлик з усіх боків над розжареним вугіллям до готовності.

Курячий шашлик в горіховому маринаді

СКЛАДОВІ

  • Філе курки (курячі грудки) – 1000 г;
  • Олія – ​​50 мл;
  • Часник, головка – 0,5 шт.;
  • Горіхи (будь-які) – 150 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Часник – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Цукор – за смаком

Інгредієнти для соусу

  • Помідори (для соусу) – 300 г;
  • Базилік (для соусу) – 30 г;
  • Кінза (для соусу) – 30 г;
  • Чилі (для соусу) – 0,5 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Філе курки нарізаємо невеликими порційними шматочками.
  2. Часник натираємо на дрібній тертці, подрібнюємо цибулю.
  3. Горіхи обсмажуємо і дрібно товчемо.
  4. Змішуємо горіхи, часник, цибулю і заливаємо олією.
  5. Ретельно перемішуємо і додаємо спеції.
  6. Натираємо куряче філе маринадом, викладаємо в ємність і залишаємо на 30 хвилин.
  7. Промариноване філе солимо, перчимо, трохи розминаємо руками, щоб воно ввібрало спеції.
  8. Нанизуємо на шампури і обсмажуємо шашлик з курки над гарячим вугіллям до готовності.
  9. Для соусу всі інгредієнти перебиваємо в блендері до однорідної маси.

Шашлик з телятини

СКЛАДОВІ

  • Червоне вино, столове, напівсухе – 20 г;
  • Теляча вирізка – 200 г;
  • Перець болгарський – 150 г;
  • Олія – ​​за смаком;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Розмарин – за смаком;
  • Чебрець – за смаком;
  • Сіль за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Нарізаємо телятину брусочками товщиною по 5 см
  2. Готуємо маринад для шашлику: додаємо до м’яса листочки чебрецю і розмарину. Солимо і перчимо.
  3. Вливаємо вино і трохи рослинного масла.
  4. Добре втираємо маринад в м’ясо.
  5. Болгарський перець нарізаємо скибочками, додаємо до м’яса і перемішуємо.
  6. Ми залишаємо м’ясо на дві години в прохолодному місці, щоб воно замаринувалося.
  7. Замариноване м’ясо нанизуємо на шампур, перемежовуючи його шматочками перцю, і обсмажуємо шашлик з телятини над гарячим вугіллям до готовності.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви
Смачні пісні страви

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік