Рецепти шашлику

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Пікнік
ТОП-5 рецептів шашлику, які не просто поборять голод, а й додадуть вашому відпочинку неповторний смак
Зберегти в кулінарну книгу

Шашлик з баранини

СКЛАДОВІ

  • Баранина – 160 г;
  • Цибуля ріпчаста – 60 г;
  • Цибуля зелена – 20 г;
  • Оцет 3% – 20 г;
  • Помідори – 75 г;
  • Соус ткемалі – 20 г;
  • Барбарис сушений – 2 г;
  • Лимон – 0, 5 шт.;
  • Сало бараняче топлене – 5 г;
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Готуємо маринад для шашлику: баранину нарізаємо кубиками по 30-40 г, солимо, перчимо, додаємо натертий на тертці (або дрібно нарізаний) цибулю (30 г), подрібнену зелень петрушки, оцет (або лимонний сік), перемішуємо, складаємо в посуд, який не окислюється, і ставимо в холодне місце на 4-6 годин.
  2. Потім нанизуємо шматки м’яса на шампур, чергуючи їх з кільцями ріпчастої цибулі, змащуємо їх розтопленим курдючним салом і смажимо над вугіллям, що горить до готовності м’яса.
  3. Готовий шашлик з баранини знімаємо з шампура, викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленою цибулею і помідорами і подаємо з соусом ткемалі і меленим барбарисом.

Шашлик зі свинини

СКЛАДОВІ

  • Свинина – 260 г;
  • Цибуля ріпчаста – 50 г;
  • Картопля – 125 г;
  • Вино сухе біле – 30 г;
  • Перець червоний мелений – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Свинину нарізаємо шматочками по 30-40 г, картопля – кружками, а цибулю – кільцями.
  2. Всі інгредієнти солимо, перчимо і нанизуємо на шампур, дотримуючись черговості: м’ясо, картопля, цибуля.
  3. Обертаємо шампур в кілька шарів фольги, з одного боку зав’язуємо, а з іншого – наливаємо вино і також зав’язуємо.
  4. Обертаємо шашлик зі свинини ще одним шаром фольги, перев’язуємо шпагатом, змочуємо водою і закопуємо в жар.
  5. Через годину шашлик зі свинини готовий.

Рибний шашлик

СКЛАДОВІ

  • Філе рибне – 150 г;
  • Вино біле сухе – 75 г;
  • Олія – ​​20 г;
  • Лимон -1/4 шт.;
  • Перець стручковий солодкий – 30 г;
  • Помідори – 50 г;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Лавровий лист – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Готуємо маринад для шашлику: змішуємо вино, рослинне масло, лимонний сік, нарізану цибулю, чорний перець і сіль.
  2. Заливаємо цією сумішшю рибне філе і витримуємо не менше 1,5-2 годин.
  3. Потім сік зливаємо, філе нарізаємо кубиками, солодкий перець і помідори – шматочками такого ж розміру.
  4. Всі інгредієнти нанизуємо на шампур, дотримуючись таку черговість: риба, перець, риба, помідор, лавровий лист, риба і т.д.
  5. Обсмажуємо рибний шашлик з усіх боків над розжареним вугіллям до готовності.

Курячий шашлик в горіховому маринаді

СКЛАДОВІ

  • Філе курки (курячі грудки) – 1000 г;
  • Олія – ​​50 мл;
  • Часник, головка – 0,5 шт.;
  • Горіхи (будь-які) – 150 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Часник – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Цукор – за смаком

Інгредієнти для соусу

  • Помідори (для соусу) – 300 г;
  • Базилік (для соусу) – 30 г;
  • Кінза (для соусу) – 30 г;
  • Чилі (для соусу) – 0,5 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Філе курки нарізаємо невеликими порційними шматочками.
  2. Часник натираємо на дрібній тертці, подрібнюємо цибулю.
  3. Горіхи обсмажуємо і дрібно товчемо.
  4. Змішуємо горіхи, часник, цибулю і заливаємо олією.
  5. Ретельно перемішуємо і додаємо спеції.
  6. Натираємо куряче філе маринадом, викладаємо в ємність і залишаємо на 30 хвилин.
  7. Промариноване філе солимо, перчимо, трохи розминаємо руками, щоб воно ввібрало спеції.
  8. Нанизуємо на шампури і обсмажуємо шашлик з курки над гарячим вугіллям до готовності.
  9. Для соусу всі інгредієнти перебиваємо в блендері до однорідної маси.

Шашлик з телятини

СКЛАДОВІ

  • Червоне вино, столове, напівсухе – 20 г;
  • Теляча вирізка – 200 г;
  • Перець болгарський – 150 г;
  • Олія – ​​за смаком;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Розмарин – за смаком;
  • Чебрець – за смаком;
  • Сіль за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Нарізаємо телятину брусочками товщиною по 5 см
  2. Готуємо маринад для шашлику: додаємо до м’яса листочки чебрецю і розмарину. Солимо і перчимо.
  3. Вливаємо вино і трохи рослинного масла.
  4. Добре втираємо маринад в м’ясо.
  5. Болгарський перець нарізаємо скибочками, додаємо до м’яса і перемішуємо.
  6. Ми залишаємо м’ясо на дві години в прохолодному місці, щоб воно замаринувалося.
  7. Замариноване м’ясо нанизуємо на шампур, перемежовуючи його шматочками перцю, і обсмажуємо шашлик з телятини над гарячим вугіллям до готовності.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Ланч-бокс: ідеї
Що готувати на Горіховий Спас
Горіховий Спас – рецепти
Маковей рецепти – що приготувати
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Що приготувати на Медовий Спас
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками