Страви із картоплі: 5 особливих рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Що приготувати із картоплі? Запіканку, лазанью або смачні рулетики? Вирішувати вам! У цьому вам допоможе наша добірка із 5 особливих картопляних рецептів.
Зберегти в кулінарну книгу

Картопляна запіканка по-французьки

Інгредієнти:

  • картопля – 500 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • молоко – 2 склянки;
  • яйця – 2 шт.;
  • масло вершкове – за смаком;
  • часник – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Спосіб приготування

  1. Картоплю очищуємо, нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо в ємність для запікання.
  2. Кожен шар посипаємо дрібно нарізаним часником, змішаним з сіллю.
  3. Яйця збовтуємо з молоком і заливаємо цією сумішшю картоплю.
  4. Зверху посипаємо тертим вершковим маслом і сиром.
  5. Запікаємо в духовці протягом 45 хвилин при температурі 180 ° С.

Картопля по-селянськи

Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт.;
  • ароматна рослинна олія – за смаком;
  • приправи – за смаком;
  • часник – за смаком;
  • сіль, перець – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Картоплю добре миємо й нарізаємо шматочками разом зі шкіркою.
  2. Кладемо в каструльку, солимо, перчимо, додаємо приправу, видавлюємо часник і поливаємо олією.
  3. Каструлю накриваємо кришкою і добре струшуємо, так рівномірно розподіляться всі спеції.
  4. Викладаємо картоплю в один шар шкіркою вниз на деко, застелене фольгою, і запікаємо при температурі 220 ° 40-50 хвилин.

Картопляна лазанья

Інгредієнти:

  • картопля велика – 3 шт.;
  • сіль – дрібка;
  • перець – дрібка;
  • лимонний сік – 0,3 склянки;
  • оливкова олія – 3-4 ст. л.;
  • тофу – 340 г;
  • пармезан – 20 г;
  • сухий орегано – 1 ст. л.;
  • листя базиліку – за смаком.

 

Для соусу:

  • оливкова олія – 0,5 склянки;
  • сіль – дрібка;
  • перець – дрібка;
  • часник – 2 зубчики;
  • нарізаний свіжий базилік – за смаком;
  • пармезан – 20 г;
  • вода.

 

Спосіб приготування

  1. Змішайте оливкову олію, тофу, лимонний сік, перець, сіль, орегано і базилік за допомогою блендера. Консистенція отриманої заливки повинна бути однорідною. Допускаються невеликі шматочки базиліку.
  2. Очистіть картоплю і поріжте її на тонкі кільця.
  3. Розігрійте духовку до 190 градусів.
  4. Викладіть в один шар у форму для запікання (бажано брати глибоку прямокутну ємність) нарізану картоплю, а потім тонко наверх вилийте приготовану заливку і рівномірно розподіліть її по поверхні.
  5. Викладіть другий шар картоплі. А після повторення дій з заливкою — і третій. Верхнім шаром повинна стати картопля.
  6. Накрийте форму фольгою і відправте в духовку, попередньо розігріту до 190 градусів, на 50 хвилин.
    Зніміть фольгу і поставте лазанью в духову шафу ще на 10 хвилин.
  7. Поки готується страва, займіться соусом. Змішайте оливкову олію, часник і базилік за допомогою блендера. Додайте в цю суміш сир, перець та сіль і знову збийте. У кінці додайте в отриманий соус трохи води.
  8. Дістаньте картопляну лазанью з духовки і трохи охолодіть. Потім полийте страву соусом і подавайте на стіл.

Картопля в горщиках зі сметаною

Інгредієнти:

  • картопля – 8-10 шт.;
  • сметана – 1 склянка;
  • вода – 1 склянка;
  • зелена цибуля – за смаком;
  • кріп – за смаком;
  • часник – за смаком;
  • сіль – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. На дно горщиків наливаємо по 0,5 склянки води.
  2. Картоплю очищуємо, миємо, ріжемо тоненькими скибочками, солимо і кладемо в горщики на ¾ висоти.
  3. Зверху наливаємо по 2-3 столових ложки сметани, накриваємо горщики кришками і ставимо в холодну духовку на середній висоті.

Продовження рецепта читайте тут.

Рулет із картоплі “Алу-патрі”

Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;
  • каррі – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • цибуля-порей – 1 шт.;
  • зелень – за смаком;
  • кокосова стружка – 1 ч. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • кунжут – 1 ч. л.;
  • яєчний жовток – 1 шт.

 

Для тіста:

  • куркума – за смаком;
  • вода – за смаком;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • олія рослинна – 1 ст. л.

 

Спосіб приготування

  1. Борошно змішуємо з куркумою (кількість куркуми залежить від кольору тіста, яке ви хочете отримати) і дрібкою солі. Додаємо рослинну олію, перемішуємо і вливаємо воду.
  2. Замішуємо м’яке, еластичне тісто.
  3. Залишаємо тісто на 30 хвилин “відпочити”.
  4. Картоплю відварюємо в “мундирі”, очищуємо від шкірки і розминаємо в пюре.
  5. Додаємо сіль, цукор, куркуму, каррі, підсмажений кунжут, кокосову стружку, яйце, нарізану цибулю і зелень.
  6. Добре перемішуємо.
  7. Тісто розгортаємо в тонкий пласт і викладаємо на нього начинку.
  8. Розподіляємо її рівним шаром по всьому тісту та загортаємо в щільний рулет.
  9. Нарізаємо рулет скибочками.
  10. Обсмажуємо скибочки рулету на розігрітій олії з обох боків до рум’яної скоринки.

ГОТУЄМО З НАМИ
Фестиваль дерунів: рецепти на будь-який смак

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік