Страви із картоплі: 5 особливих рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Що приготувати із картоплі? Запіканку, лазанью або смачні рулетики? Вирішувати вам! У цьому вам допоможе наша добірка із 5 особливих картопляних рецептів.
Зберегти в кулінарну книгу

Картопляна запіканка по-французьки

Інгредієнти:

  • картопля – 500 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • молоко – 2 склянки;
  • яйця – 2 шт.;
  • масло вершкове – за смаком;
  • часник – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Спосіб приготування

  1. Картоплю очищуємо, нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо в ємність для запікання.
  2. Кожен шар посипаємо дрібно нарізаним часником, змішаним з сіллю.
  3. Яйця збовтуємо з молоком і заливаємо цією сумішшю картоплю.
  4. Зверху посипаємо тертим вершковим маслом і сиром.
  5. Запікаємо в духовці протягом 45 хвилин при температурі 180 ° С.

Картопля по-селянськи

Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт.;
  • ароматна рослинна олія – за смаком;
  • приправи – за смаком;
  • часник – за смаком;
  • сіль, перець – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Картоплю добре миємо й нарізаємо шматочками разом зі шкіркою.
  2. Кладемо в каструльку, солимо, перчимо, додаємо приправу, видавлюємо часник і поливаємо олією.
  3. Каструлю накриваємо кришкою і добре струшуємо, так рівномірно розподіляться всі спеції.
  4. Викладаємо картоплю в один шар шкіркою вниз на деко, застелене фольгою, і запікаємо при температурі 220 ° 40-50 хвилин.

Картопляна лазанья

Інгредієнти:

  • картопля велика – 3 шт.;
  • сіль – дрібка;
  • перець – дрібка;
  • лимонний сік – 0,3 склянки;
  • оливкова олія – 3-4 ст. л.;
  • тофу – 340 г;
  • пармезан – 20 г;
  • сухий орегано – 1 ст. л.;
  • листя базиліку – за смаком.

 

Для соусу:

  • оливкова олія – 0,5 склянки;
  • сіль – дрібка;
  • перець – дрібка;
  • часник – 2 зубчики;
  • нарізаний свіжий базилік – за смаком;
  • пармезан – 20 г;
  • вода.

 

Спосіб приготування

  1. Змішайте оливкову олію, тофу, лимонний сік, перець, сіль, орегано і базилік за допомогою блендера. Консистенція отриманої заливки повинна бути однорідною. Допускаються невеликі шматочки базиліку.
  2. Очистіть картоплю і поріжте її на тонкі кільця.
  3. Розігрійте духовку до 190 градусів.
  4. Викладіть в один шар у форму для запікання (бажано брати глибоку прямокутну ємність) нарізану картоплю, а потім тонко наверх вилийте приготовану заливку і рівномірно розподіліть її по поверхні.
  5. Викладіть другий шар картоплі. А після повторення дій з заливкою — і третій. Верхнім шаром повинна стати картопля.
  6. Накрийте форму фольгою і відправте в духовку, попередньо розігріту до 190 градусів, на 50 хвилин.
    Зніміть фольгу і поставте лазанью в духову шафу ще на 10 хвилин.
  7. Поки готується страва, займіться соусом. Змішайте оливкову олію, часник і базилік за допомогою блендера. Додайте в цю суміш сир, перець та сіль і знову збийте. У кінці додайте в отриманий соус трохи води.
  8. Дістаньте картопляну лазанью з духовки і трохи охолодіть. Потім полийте страву соусом і подавайте на стіл.

Картопля в горщиках зі сметаною

Інгредієнти:

  • картопля – 8-10 шт.;
  • сметана – 1 склянка;
  • вода – 1 склянка;
  • зелена цибуля – за смаком;
  • кріп – за смаком;
  • часник – за смаком;
  • сіль – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. На дно горщиків наливаємо по 0,5 склянки води.
  2. Картоплю очищуємо, миємо, ріжемо тоненькими скибочками, солимо і кладемо в горщики на ¾ висоти.
  3. Зверху наливаємо по 2-3 столових ложки сметани, накриваємо горщики кришками і ставимо в холодну духовку на середній висоті.

Продовження рецепта читайте тут.

Рулет із картоплі “Алу-патрі”

Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;
  • каррі – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • цибуля-порей – 1 шт.;
  • зелень – за смаком;
  • кокосова стружка – 1 ч. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • кунжут – 1 ч. л.;
  • яєчний жовток – 1 шт.

 

Для тіста:

  • куркума – за смаком;
  • вода – за смаком;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • олія рослинна – 1 ст. л.

 

Спосіб приготування

  1. Борошно змішуємо з куркумою (кількість куркуми залежить від кольору тіста, яке ви хочете отримати) і дрібкою солі. Додаємо рослинну олію, перемішуємо і вливаємо воду.
  2. Замішуємо м’яке, еластичне тісто.
  3. Залишаємо тісто на 30 хвилин “відпочити”.
  4. Картоплю відварюємо в “мундирі”, очищуємо від шкірки і розминаємо в пюре.
  5. Додаємо сіль, цукор, куркуму, каррі, підсмажений кунжут, кокосову стружку, яйце, нарізану цибулю і зелень.
  6. Добре перемішуємо.
  7. Тісто розгортаємо в тонкий пласт і викладаємо на нього начинку.
  8. Розподіляємо її рівним шаром по всьому тісту та загортаємо в щільний рулет.
  9. Нарізаємо рулет скибочками.
  10. Обсмажуємо скибочки рулету на розігрітій олії з обох боків до рум’яної скоринки.

ГОТУЄМО З НАМИ
Фестиваль дерунів: рецепти на будь-який смак

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як незвично приготувати реберця — 3 рецепта
Що приготувати дітям з гарбуза: 5 цікавих рецептів
Що приготувати з хурми: 5 осінніх рецептів
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
Домашній хліб: декілька перевірених рецептів
Англійський сніданок, який можна приготувати вдома
Урожай грибів: як правильно готувати лісові дари
5 домашніх рецептів найпопулярніших тортів
Що приготувати з брокколі: 5 оригінальних рецептів
Пташине молоко: різноманітність рецептів
3 рецепти ідеальної Шуби
Найбільш незвичні страви з макаронів
5 рецептів тортів без борошна
Зрази: 5 рецептів на будь-який смак
Пироги зі шпинатом: 3 кращих рецепта

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
рецепт салата с курицей и огурцами, рецепт приготовления салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами, состав салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами
Салат з куркою та огірками