Молодильні яблука: 6 кращих сезонних рецептів з яблук

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Яблука неймовірно корисні - вони багаті на різноманітні вітаміни, мінерали, мікроелементи, органічні кислоти та пектин. Редакція Smachno.ua пропонує вам 6 кращих сезонних рецептів з цими дивовижними фруктами
Зберегти в кулінарну книгу

Закуска з буряка та яблук

Кухня: російська

СКЛАДОВІ

  • Буряк середнього розміру – 1 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Сметана – 100 г
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Оцет столовий – за смаком
  • Сіль – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Буряк очищаємо від шкірки, споліскуємо, розрізаємо на чотири частини і відварюємо в невеликій кількості води з додаванням столового оцту. Коли буряк стане м’яким, виймаємо його і нарізаємо  кубиками.
  2. Яблука очищаємо від шкірки, виймаємо насіннєву частиуа і теж нарізаємо кубиком. Складаємо буряк і яблука в невелику каструлю, додаємо сметану, цукор і тушкуємо протягом 10-15 хвилин.
  3. Потім кладемо пасероване на вершковому маслі борошно, солимо, перемішуємо і залишаємо на вогні ще на кілька хвилин.
  4. Готову закуску охолоджуємо і подаємо.

Котлетки овочеві з моркви і яблук

Кухня: українська

СКЛАДОВІ

  • Морква – 500 г
  • Яблука – 4 шт.
  • Манна крупа – 2 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 г
  • Молоко – 1 стакан
  • Сухарі мелені – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Цукор – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Моркву очищаємо, натираємо на крупній тертушці, кладемо в каструлю, заливаємо молоком, додаємо масло і тушкуємо до готовності.
  2. Яблука споліскуємо, натираємо на крупній тертушці і додаємо до моркви. Тушкуємо протягом 5-7 хвилин, потім солимо, додаємо цукор, манну крупу, проварюємо, знімаємо з вогню і трохи охолоджуємо. Далі в суміш додаємо яйця і ретельно перемішуємо.
  3. З отриманого фаршу формуємо котлетки, обвалюємо їх у мелених сухарях і обсмажуємо з обох боків на вершковому маслі.
  4. Готові котлетки подаємо до столу зі сметаною.

Салат «Паличка-виручалочка»

Кухня: домашня

СКЛАДОВІ

  • М’ясо (варене) – 250 г
  • Картопля (варена) – 3 шт.
  • Яйце (варене круто) – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Яйце (варений жовток) – 1 шт.
  • Гірчиця (готова) – 0,25 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сметана – 250 г
  • Сіль – за смаком
  • Мелений перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Картоплю, яйця, яблуко і цибулю очищаємо. У яблук виймаємо насіннєву частину.
  2. М’ясо, картоплю, яйцю, цибулю, огірок і яблуко нарізаємо кубиком і змішуємо. У великій чашці (що за об’ємом дорівнює одній склянці) розтираємо один крутий жовток, додаємо гірчицю, цукор, сіль і перець.
  3. Все ретельно перемішуємо і додаємо сметану.
  4. Салат заправляємо соусом і подаємо.

Вареники з начинкою з яблук

Кухня: українська

СКЛАДОВІ

  • Борошно – 2 склянки
  • Вода – 200 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Яблука – 600 г
  • Цукор – 3 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Борошно просіюємо на дошку. У верхній частині робимо поглиблення і швидко вливаємо туди воду, додаємо яйця, сіль і замішуємо тісто.
  2. Вимішуємо його протягом п’яти хвилин, щоб тісто вийшло гладким і пластичним, а потім накриваємо і залишаємо на півгодини. Яблука очищаємо від шкірки, насіння, натираємо на крупній тертушці і змішуємо їх з цукром.
  3. Тісто розгортаємо і розрізаємо його вздовж і впоперек на квадрати по 6-8 см. На кожен квадрат кладемо по 1 чайній ложці фаршу, складаємо тісто навпіл трикутником і защипуємо краї.
  4. Поки ліпимо вареники, ставимо на вогонь велику каструлю, наливаємо в неї воду і підсолюємо. До того часу, коли вареники будуть зліплені, вода повинна закипіти.
  5. Кидаємо в неї вареники (по одній штуці) і хвилини через дві помішуємо, слідкуючи за тим, щоб вареники не злиплися. Після того, як вареники спливуть, варимо їх ще протягом 2-3 хвилин.
  6. Потім виймаємо вареники шумівкою, даючи стекти воді, і складаємо в миску, пересипаючи з цукром.
  7. Подаємо холодними зі сметаною.

Компот з яблук «Літній запас»

Кухня: російська

СКЛАДОВІ

  • Яблука – 0,5 кг
  • Цукор – 450 г
  • Сіль – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Яблука ретельно миємо, розрізаємо навпіл, виймаємо сердцевинки, заливаємо злегка підсоленій водою і залишаємо на 20 хвилин. Потім складаємо їх в друшляк і опускаємо в окріп на 3 хвилини (якщо яблука м’які, то цю процедуру можна пропустити).
  2. У каструлю наливаємо літр води, засипаємо цукор, доводимо до кипіння і варимо до повного розчинення цукру. Яблука складаємо в підготовлену (вимиту і прокип’ячену) скляну банку (об’єм 1 л) зрізаною стороною вниз, заливаємо гарячим сиропом, накриваємо кришкою і стерилізуємо протягом 20 хвилин.
  3. Закручуємо банку кришкою і перевертаємо догори дном. Накриваємо рушником і залишаємо в такому положенні до тих пір, поки вони повністю не охолонуть.

Пиріг «Сила традиції»

Кухня: домашня

СКЛАДОВІ

  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Яблука (кислих сортів) – 0,5 кг
  • Масло вершкове – за смаком
  • Сухарі мелені – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Відокремлюємо жовтки від білків і збиваємо білки з цукром (0,5 склянки) до утворення густої піни. Окремо збиваємо жовтки з цукром, що залишився.
  2. Змішуємо обидві маси, додаємо в них борошно і перемішуємо. Тісто має мати консистенцію густої сметани.
  3. Яблука ретельно миємо, видаляємо серцевину і нарізаємо великими шматками. Викладаємо їх на змащену маслом і обсипану сухарями форму, заливаємо тістом і ставимо в попередньо розігріту духовку.
  4. Випікаємо до готовності.

Дивіться також як приготувати шарлотку.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пироги зі шпинатом: 3 кращих рецепта
Печиво: 5 домашніх рецептів
Ніжні панкейки: рецепти на будь-який смак
Суботні закуски: 5 простих рецептів
Вихідні по-грузинськи: готуємо хінкалі, хачапурі, пхалі
Здоровий сніданок: рецепти страв з гарбуза
Страви із кисломолочного сиру для дітей
Останні вітаміни: 5 простих і оригінальних страв з баклажанів
Пельмені світу: різновиди та рецепти
5 оригінальних рецептів овочевого рагу
Святкове меню: що приготувати коханому
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
Що приготувати із обліпихи: 5 кращих рецептів
Що приготувати із айви: 3 оригінальні ідеї
Рецепти страв, у яких не обійтися без волоських горіхів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
рецепт десерта из айвы, рецепт приготовления десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы, состав десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы
Десерт із айви