Шарлотка – рецепт від Все буде смачно

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Рецептів шарлотки існує безліч. Ми підготували для вас особливий рецепт

Шарлотка

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 300 г
  • Борошно – 300 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Яблука – 5 шт. (600 г)
  • Родзинки – 1 стакан (155 г)
  • Лимонний сік – 50 мл (1 лимон)
  • Кориця – 1/2 ч. л.
  • Коньяк – 2 ст. л.
  • Крохмаль – 50 г
  • Рослинно-вершкова суміш для змащування форми – 50 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Миємо яблука, очищаємо їх від шкірки і серцевини

Нарізаємо яблука дольками розміром 1,5-2 см. Збризгуємо яблука лимонним соком, щоб не потемніли. Для аромату додаємо корицю і коньяк

Ізюм замочуємо в теплій воді на 5-7 хвилин. Потім обсушуємо на паперовому рушнику

Готуємо форму для випічки

Змащуємо форму рослинно-вершковою сумішшю, рясно присипаємо крохмалем – щоб шарлотка при випічці не прилипла до форми і не підгоріла

Готуємо тісто

Збиваємо яйця протягом 1 хвилини. Потім поступово додаємо цукор і збиваємо до тих пір, поки обсяг яєчної маси не збільшиться вдвічі

У борошно додаємо розпушувач, добре перемішуємо. Борошно з розпушувачем поступово додаємо до яєчної маси, вимішуючи тісто ложкою

Формуємо шарлотку

На дно форми викладаємо дольки яблук у формі квітки. Яблука присипаємо крохмалем, щоб вони добре тримали форму

Посипаємо яблука родзинками. Заливаємо фрукти тістом. Накриваємо форму фольгою, щоб шарлотка не ​​підгоріла. Проколюємо фольгу в декількох місцях зубочисткою, щоб виходила зайва пара і шарлотка не ​​відсиріла

Випікаємо шарлотку в духовці при 180 °C 35-40 хвилин

Готову шарлотку в формі викладаємо на вологий холодний рушник, щоб вона добре виймалася з форми. Перевертаємо шарлотку на блюдо так, щоб яблука були зверху пирога

Подаємо шарлотку через 15-20 хвилин після випічки


Запечені яблука з апельсинами й інжиром

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яблука – 3 шт.
  • Апельсини – 1 шт.
  • Інжир – 100 г
  • Кориця – 1/2 ч. Л.
  • Лимонний сік – 50 мл (1 лимон)

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готовим начинку

Апельсин очищаємо і нарізаємо кубиком 1х1 см. Інжир також нарізаємо кубиком 1х1 см

До нарізаних фруктів додаємо корицю, все добре перемішуємо

Готуємо яблука

Яблука промиваємо. Зрізаємо верхівки яблук, щоб залишилися кришечки діаметром 1-1,5 см

Ложкою видаляємо серединки яблук. Збризгуємо яблука всередині й у місцях зрізів лимонним соком, щоб вони не потемніли

У яблуневої кришечки вирізаємо плодоніжки – щоб утворився отвір, через який буде виходити зайвий пар. Наповнюємо яблука начинкою. Щоб яблука не ​​тріснули під час випікання, загортаємо їх смужками з фольги шириною 1,5-2 см

Накриваємо яблука кришечкою. Випікаємо фаршировані яблука в розігрітій до 180 °C духовці 20 хвилин

Подаємо яблука з медом


Яблука в карамелі

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яблука – 3 шт.
  • Цукор – 400 г
  • Вода – 50 мл
  • Лимонний сік – 50 мл

Для прикрашання:

  • Палички кориці – 3 шт.
  • Мигдальні пластівці – 150 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Миємо яблука і ретельно витираємо насухо. Чистимо яблука від плодоніжки і вставляємо в яблука палички кориці

Широке пласке блюдо застилаємо пергаментним папером, змащуємо рафінованою соняшниковою олією – щоб готові яблука в карамелі не приклеїлися до тарілки

Готовим карамель

У каструлю з товстим дном наливаємо воду, додаємо лимонний сік, потім всипаємо цукор

Починаємо варити карамель на середньому вогні. Коли карамель закипить, зменшуємо вогонь, щоб карамель не підгоріла

Перемішувати карамель при приготуванні не можна, щоб вона не кристалізувалася

Варимо карамель протягом 10 хвилин до бурштинового кольору і рідкої тягучої консистенції

Занурююємо яблука на паличці кориці в карамель так, щоб карамель повністю покрила яблуко

Зверху посипаємо яблука в карамелі мигдальними пластівцями. Готові яблука в карамелі викладаємо на тарілку

Щоб карамель добре застигла, ставимо яблука в холодильник на 20 хвилин

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками