Святкове меню: що приготувати коханому

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Те, що шлях до серця чоловіка лежить через його шлунок, – істина давно відома. А яке ж частування для справжніх чоловіків приготувати в цей святковий день? Ми підібрали 5 кращих рецептів, які точно не залишать байдужим вашу другу половинку.
Зберегти в кулінарну книгу

Салат Цезар з курячою грудинкою

Інгредієнти:

  • куряча грудинка – 120 г;
  • помідори чері – 30 г;
  • салат (айсберг і ромен) – 80 г;
  • пармезан – 20 г;
  • анчоуси в олії – 3 шт.;
  • лимон – 50 г;
  • часник – 10 г.

 

Спосіб приготування

Курячу грудинку маринуємо в суміші із лимонного соку, дрібно порізаного часнику, солі, перцю і готуємо в духовці. Готове філе охолоджуємо та нарізаємо тонкими довгими скибочками. Часник, жовток, анчоуси, сир (частину), оливкову олію і Вустерський соус перемішуємо вінчиком до отримання однорідної маси. Продовження рецепта читайте тут.

М’ясне карпаччо з винним соусом

Інгредієнти:

  • м’ясо для карпаччо — 1,2 кг;
  • цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
  • каперси — 2-3 ч. л.;
  • оливкова олія — ½ склянки;
  • цибуля-скорода — 3 ч. л.;
  • винний оцет — 2 ст. л.;
  • сіль, перець – за смаком;
  • цедра лимона.

 

Спосіб приготування

Нарізаємо м’ясо вздовж волокон довгастими шматочками та відбиваємо так, щоб воно злегка просвічувало. Викладаємо його на блюдо і, накривши кришкою або поліетиленом, ставимо в холодильник. Цибулю і часник обполіскуємо та дрібно нарізаємо, каперси обсушуємо. Часник змішуємо з оливковою олією. М’ясо за годину до подачі до столу приправляем сіллю і перцем, поливаємо олією з часником, прикрашаємо цибулею і лимонною цедрою.

Для більш пікантного смаку карпаччо перед подачею можна полити винним оцтом.

Канапе з беконом

Інгредієнти:

  • білий хліб — 1 шт.;
  • копчений бекон — 100 г;
  • червоний гострий перець — ½ шт.;
  • паприка (не дуже пекуча) — 2 ч. л.;
  • солодкий перець — 1 шт.;
  • твердий сир — 120 г;
  • часник — 2 зубчики.

 

Спосіб приготування

Хліб нарізаємо невеликими кубиками розміром 3х3 см, викладаємо в миску, посипаємо паприкою і залишаємо на 8 хвилин. Бекон нарізаємо дрібними кубиками та розтоплюємо. Стручок гострого перцю обполіскуємо, видаляємо насіння, дрібно нарізаємо та додаємо до бекону. Часник очищуємо, розчавлюємо та теж додаємо до бекону. Хліб відправляємо на пательню і обсмажуємо в розтопленому салі до золотистої скоринки. Охолоджуємо. Солодкий перець обполіскуємо, очищуємо від насіння і нарізаємо кубиками розміром 2х2 см. Так само нарізаємо сир. Після цього хліб, сир і перець нанизуємо на шпажки та подаємо до столу.

Запечена картопля з грибами

Інгредієнти:

  • гриби гливи – 100 г;
  • вершкове масло – 70 г ;
  • цибуля – 50 г;
  • картопля – 6 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком;
  • розмарин – за смаком.

 

Спосіб приготування

Картоплю розрізаємо вздовж на дві частини. Кожну частину нарізаємо впоперек, притримуємо пальцями, щоб вона не розпалася. Викладаємо картоплю у форму на пергамент, змащуємо вершковим маслом. Солимо, перчимо та додаємо розмарин. Зубчик часнику розчавлюємо плоскою частиною ножа та кладемо до картоплі. Продовження рецепта читайте тут.

Медовик зі сметанним кремом

Інгредієнти:

  • мед – 150 г;
  • вершкове масло – 300 г;
  • борошно – 3 склянки;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 2,5 склянки;
  • сметана – 600 г;
  • волоські горіхи – 100 г.

 

Спосіб приготування

150 г масла та 150 г меду розтоплюємо на водяній бані. 1 стакан цукру розтираємо з 2 яйцями. Змішуємо з 3 склянками борошна. Якщо ви використовуєте розпушувач, то його краще попередньо змішати з борошном. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Що приготувати на романтичну вечерю: 3 варіанти меню

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
Домашній хліб: декілька перевірених рецептів
Англійський сніданок, який можна приготувати вдома
Урожай грибів: як правильно готувати лісові дари
5 домашніх рецептів найпопулярніших тортів
Що приготувати з брокколі: 5 оригінальних рецептів
Пташине молоко: різноманітність рецептів
3 рецепти ідеальної Шуби
Найбільш незвичні страви з макаронів
5 рецептів тортів без борошна
Зрази: 5 рецептів на будь-який смак
Пироги зі шпинатом: 3 кращих рецепта
Печиво: 5 домашніх рецептів
Ніжні панкейки: рецепти на будь-який смак
Суботні закуски: 5 простих рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею