10 секретів приготування кави, про які вам не розповість жоден бариста

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Напої
Кава - незамінний супроводжувач наших буднів, що допомагає нам збадориться та залишатися сповненими силами та енергією. Але мало хто знає про те, як насправді її варто готувати. Ми зібрали 10 секретів приготування ідеальної кави спеціально для вас .
Зберегти в кулінарну книгу

10 секретів приготування ідеальної кави:

  1. Щоб смак кави був насиченішим, краще заливати мелені зерна холодною водою замість гарячої.
  2. Щоб кава була більш ароматною, потрібно прогріти зерна в турці без додавання води приблизно півхвилини.
  3. Для більш м’якого смаку можна під час приготування додати в каву невелику кількість вершкового масла.
  4. Щоб надати каві приголомшливий аромат прянощів, варто покласти в турку паличку кориці, шматочок імбиру або трохи мускатного горіха і нагріти на повільному вогні. Як тільки аромат стане доситньо інтенсивним – долити воду.
  5. Для шоколадного смаку і запаху можна додати в готову каву трошхи какао-порошку.
  6. Щоб надати каві карамельних ноток, перш ніж додавати воду потрібно покласти в турку половину чайної ложки тростинного цукру та прогріти.
  7. Важливо пам’ятати, що готуючи каву в турці, її ні за яких умов не можна доводити до кипіння. Варити напій варто на маленькому вогні, перериваючи процес кожен раз, коли кава починає закипати (краще робити це раз або два). Тоді смак напою буде більш насиченим.
  8. Якщо турка без фільтра, то перш ніж наливати каву краще додати чайну у турку ложку холодної води і почекати секунд 30. Тоді осад залишиться на дні.
  9. Готувати напій краще в турці невеликого розміру. У великій кава часто виходить недовареною.
  10. Зберігати кавові зерна потрібно в герметичній посудині – тоді вони не втратять ні запаху, ні смаку.

5 кращих рецептів приготування кави:

5 лучших рецептов кофе

Кава з кардамоном

Складові:

  • Вода – 100 мл
  • Кардамон – 2 шт
  • Мелена кава  – 2 ч. л
  • Цукор – за смаком

Як приготувати каву з кардамоном:

  1. Мелену каву, цукор та зерна кардамону засипаємо в турку.

    Зерна кардамону можна трохи розчавити. Також кардамон можна додавати у вигляді порошку (на чашку — 2-3 зернятка чи дрібка меленого)

  2. Додаємо холодну воду та ставимо на повільний вогонь.

Повністю рецепт можна прочитати тут.

Кава по-ліонськи

Складові:

  • Яєчний жовток – 2 шт
  • Цукор – 2 ст. л
  • Тепле молоко – 30 мл
  • Міцна кава – 30 мл
  • Цукрова пудра – 1, 5 ст. л
  • Вершки – 150 мл
  • Заварна кава – 400 мл

Як приготувати каву по-ліонськи:

  1. Молоко і ристретто змішуємо і доводимо до кипіння.
  2. Жовтки перемішуємо з цукром і вводимо в суміш молока та кави. Швидко перемішуємо, робимо максимальний вогонь і заварюємо крем (він повинен загуснути). Знімаємо крем з плити й охолоджуємо.

Повністю рецепт можна прочитати тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Кава з вишнею

Лавандова раф-кава

Складові:

  • Натуральна мелена кава – 1, 5 ч. л
  • Цукор – 0,5 -1 ч. л
  • Вершки 11% – 100 мл
  • Квіти лаванди – 0, 5 ч. л
  • Вода – 100 мл

Як приготувати лавандову раф-каву:

  1. Каву заливаємо холодною водою і ставимо на мінімальний вогонь. Доводимо напій до кипіння і прибираємо з вогню (каву можна приготувати будь-яким зручним способом – в турці, френч-пресі, каво-машині і т. д.).
  2. У кавомолці подрібнюємо цукор разом з квітками лаванди.

Повністю рецепт можна прочитати тут.

Ванільна раф-кава

Складові:

  • Міцна кава – 25 мл
  • Ванільний цукор – 5 г
  • Вершки 10-15 % – 100 мл

Як приготувати ванільну раф-каву:

1. У турці або френч-пресі готуємо міцну каву

Каву потрібно процідити, інакше дрібні частинки кави зіпсують напій.

2. Додаємо в гарячу каву ванільний цукор та перемішуємо до розчинення.

Повністю рецепт можна прочитати тут.

Холодна кава гляссе

Складові:

  • Кава – 2 ч. л
  • Вода – 150 мл
  • Морозиво – 15 г
  • Вершки – за смаком

Як приготувати гляссе:

Варимо міцну каву, проціджуємо, охолоджуємо і розливаємо у високі склянки.

Повністю рецепт можна прочитати тут.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Глінтвейн з апельсином
Кава з імбиром
Глінтвейн від застуди — рецепт
3 рецепта рослинного молока, смак якого вас здивує
Глінтвейн: класичний рецепт
Смузі зі шпинатом
Рисовий смузі з ананасом і полуницею
Овочевий смузі
Фруктовий смузі з ромом і морозивом
Морс із журавлини в мультиварці
Глінтвейн у мультиварці
5 рецептів смачного чаю від застуди
Полуничний мохіто (фоторецепт)
Коктейль Маргарита (фоторецепт)
Кав’ярня вдома: як приготувати класичні кавові напої без кавомашини

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо