Грушевий конфітюр з кавою
Складові:
- Груші 1 кг
- Кавові зерна 10 шт
- Мелена кава 5 г
- Цукор 250 г
- Коньяк 60 мл
- Мелена кориця 4 г
- Вода 100 мл
Груші очищаємо від шкірки, серцевини і плодоніжки, нарізаємо кубиками, засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо на 2 години. Доводимо на повільному вогні до закипання, відкидаємо груші на сито. Сироп повертаємо на вогонь на 3 хвилини, потім додаємо груші і проварюємо ще 5 хвилин. Знову відкидаємо груші на сито, а сироп повертаємо в каструлю і варимо 3 хвилини. Продовження рецепта читайте тут.
Пляцки з кавою
Складові:
- Розчинна кава 8 ст.л.
- Молоко 10 ст.л.
- Вершкове масло 250 г
- Яйця 4 шт
- Цукор 1 стакан
- Борошно 1,5 склянки
Готуємо тісто: каву заливаємо гарячим молоком і перемішуємо до розчинення, охолоджуємо. Розтоплюємо вершкове масло, збиваємо його з яйцями і цукром, додаємо молоко з кавою, борошно і розпушувач. Замішуємо рідке тісто, поділяємо його на 3 частини і випікаємо 3 коржа при температурі 180 градусів 30 – 40 хвилин. Щоб дізнатися рецепт, переходите за посиланням.
Кавове суфле
Складові:
- Вершкове масло 50 г
- Яєчні жовтки 5 шт
- Прісні булочки 3 шт
- Яєчні білки 2 шт
- Міцна кава 200 г
З булочок зрізаємо кірку і замочуємо в міцній каві з цукром, потім розтираємо в однорідну масу. До хлібної маси додаємо топлене вершкове масло, яєчні жовтки і міцну піну із збитих яєчних білків. Повністю рецепт ви можете прочитати тут.
Кавове суфле з горіховим праліне
Складові:
- Волоські горіхи 200 г
- Цукрова пудра 200 г
- Цукор 200 г
- Желатин 20 г
- Вершки 32% 150 мл
- Молоко 150 мл
- Кава 150 мл
Волоські горіхи підсушуємо в розігрітій до 150 градусів духовці до золотистого кольору. Потім горіхи висипаємо в сковороду, додаємо цукор і нагріваємо, поки цукор не розтопиться і не стане коричнево-золотистим. Щоб дізнатися рецепт повністю, читайте тут.
Молочно-кавове желе
Складові:
- Цукор 4 ст.л.
- Охолоджений кава 400 мл
- Молоко 400 мл
- Желатин 50 г
Половину желатину заливаємо невеликою кількістю молока, половину – кавою та даємо набрякнути. У каву за смаком додаємо цукор, потім, помішуючи, вливаємо желатин і прогріваємо до повного його розчинення. Розливаємо в склянки, охолоджуємо і ставимо на 40 хвилин в холодильник. Продовження рецепта ви можете прочитати за посиланням.