Читайте також: Київський торт
Шоколадне листя
Топимо шоколад на водяній бані до рідкого стану. В цей же час готуємо робочу поверхню: на обробну дошку або іншу знімну поверхню кладемо невощений пергамент або тонкий папір. Розкладаємо зверху листя м’яти.
Зачерпуємо трохи шоколаду ложкою і наносимо його на листя. Розмазуємо шоколад по поверхні, придавлюючи, щоб шоколад заповнив рельєф листочка.
Ви можете використовувати будь-який шоколад: чорний, молочний або білий
Ставимо шоколад в холодильник до тих пір, поки він не застигне, потім акуратно знімаємо листя і, — вуаля, шоколадні рельєфні листочки готові! Листям можна прикрасити як великі десерти, типу тортів і кексів, так і маленькі — маффіни, тістечка і т.д.
Пухирчата шоколадна плитка
На чисту та суху пухирчатою плівку виливаємо розтоплений шоколад. Розподіляємо його рівномірно на поверхні, щоб не було лисин і плитка рівномірно застигла. Прибираємо шоколад в холодильник, а коли він застигне, акуратно знімаємо плівку і ламаємо руками на шматочки.
Читайте також: Торт Три шоколада від Лізи Глинської (фоторецепт)
Шоколадні метелики
Розтоплюємо шоколад на водяній бані і в цей же час готуємо поверхню: відкриваємо книгу і викладаємо на неї трафарет метелики (2 крильця повинні бути на двох різних половинах книги), а зверху – тонкий папір.
Кладемо книгу на стіл і малюємо метелика за допомогою шоколаду в кондитерському мішку. Щоб надати їй об’єм, підставляємо під книгу 2 невеликих чашки або піали – книга повинна бути напіввідкритою. Коли метелик застигне, акуратно виймаємо її з книги і прикрашаємо будь десерти.
Метелика також можна зробити з двох половинок і з’єднати їх вже на десерті
Читайте також: Як прикрасити кекси — відеопорада