Як зробити шоколадні прикраси для десертів своїми руками

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Ви спекли смачний торт, милі кексики або наробили тістечок на рік вперед, але чогось все ж не вистачає? Спробуйте прикрасити десерти саморобними шоколадними листям, метеликами або навіть пухирчатою плівкою!
Зберегти в кулінарну книгу

Читайте також: Київський торт 

Шоколадне листя

Топимо шоколад на водяній бані до рідкого стану. В цей же час готуємо робочу поверхню: на обробну дошку або іншу знімну поверхню кладемо невощений пергамент або тонкий папір. Розкладаємо зверху листя м’яти.

Зачерпуємо трохи шоколаду ложкою і наносимо його на листя. Розмазуємо шоколад по поверхні, придавлюючи, щоб шоколад заповнив рельєф листочка.

Ви можете використовувати будь-який шоколад: чорний, молочний або білий

Ставимо шоколад в холодильник до тих пір, поки він не застигне, потім акуратно знімаємо листя і, — вуаля, шоколадні рельєфні листочки готові! Листям можна прикрасити як великі десерти, типу тортів і кексів, так і маленькі — маффіни, тістечка і т.д.

Пухирчата шоколадна плитка

шоколад в торте

На чисту та суху пухирчатою плівку виливаємо розтоплений шоколад. Розподіляємо його рівномірно на поверхні, щоб не було лисин і плитка рівномірно застигла. Прибираємо шоколад в холодильник, а коли він застигне, акуратно знімаємо плівку і ламаємо руками на шматочки.

Читайте також: Торт Три шоколада від Лізи Глинської (фоторецепт)

 

Шоколадні метелики

шоколадные украшения

Розтоплюємо шоколад на водяній бані і в цей же час готуємо поверхню: відкриваємо книгу і викладаємо на неї трафарет метелики (2 крильця повинні бути на двох різних половинах книги), а зверху – тонкий папір.

Кладемо книгу на стіл і малюємо метелика за допомогою шоколаду в кондитерському мішку. Щоб надати їй об’єм, підставляємо під книгу 2 невеликих чашки або піали – книга повинна бути напіввідкритою. Коли метелик застигне, акуратно виймаємо її з книги і прикрашаємо будь десерти.

Метелика також можна зробити з двох половинок і з’єднати їх вже на десерті

Читайте також: Як прикрасити кекси — відеопорада

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Масляний крем для торта: 5 рецептів
Піта для шаурми
Пишний бісквіт — простий рецепт
Тісто для горішків зі згущеним молоком
Швидке тісто для пиріжків
Що таке Ньоккі і як їх готувати (рецепт)
15 хвилин і на стіл: 5 швидких десертів
Як приготувати тісто філо
Млинці із пшона та гречаного борошна
Вірменський лаваш: як приготувати в домашніх умовах
Млинці на мінеральній воді від Єлизавети Глинської
Суші — рецепт від Йошихіро Фудзівари
Домашній майонез: рецепт приготування
Крем для торта зі згущеного молока
Яйце-пашот (фоторецепт)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный пирог в мультиварке
Яблучний пиріг у мультиварці-скороварці
как приготовить тыквенный пирог
Гарбузовий пиріг від Яни Станішевської (фоторецепт)