Як розморозити, почистити і посмажити рибу?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Розкриваємо секрети смачної смаженої риби і пропонуємо пару рецептів, за допомогою яких ваша риба точно вийде смачною!
Зберегти в кулінарну книгу

Як розморозити рибу?

  1. Розморожувати рибу потрібно в холодній воді (2 літри води на 1 кг риби) або при кімнатній температурі.
  2. Щоб прискорити розмороження в холодній воді, залийте морожену рибу холодною водою і киньте у воду щіпку солі (1 ч.л. на літр води). Так можна розморожувати тільки необроблену рибу (крім наваги), патрана риба втратить в смаку і смажена риба вийде не такою апетитною.
  3. Рибне філе можна смажити, не розморожуючи.

ГОТУЄМО З НАМИ
7 способів приготувати скумбрію

Як почистити рибу?

  1. Слиз з риби легко видаляється, якщо спочатку протерти рибу кухонною сіллю і вимити.
  2. Луска краще очиститься, якщо занурити рибу на секунду в окріп.
  3. Якщо риба слизька, умочіть пальці в солі, і справа піде швидше.
  4. Рибу зручно чистити металевою теркою під несильним струменем води. Попередньо видаліть з риби всі плавники, так вам буде зручніше працювати.
  5. Почистивши рибу, потрібно видалити нутрощі. Основне завдання при цьому – не пошкодити жовчний міхур, інакше смажена риба вийде гіркою. Якщо це трапилося спробуйте врятувати ситуацію, протерши місця, на які потрапила жовч, сіллю і промийте водою.

Як прибрати неприємний запах риби?

  1. Специфічний запах камбали можна усунути, якщо при обробленні видалити шкіру з темної сторони.
  2. Від запаху тріски легко позбутися, потримавши рибу протягом години в розчині оцту (2 столові ложки на 1 л води) або протерши лимоном. Не менш хороший ефект дає і молоко. Залийте тріску молоком і залиште на деякий час – риба стане після цього м’якше і смачніше, а запах піде. Цей же метод підійде і до інших видів риб.
  3. Запах твані – біда річкових риб. Позбутися його можна таким способом: риба нарізається шматками, складається в посуд, що не окисляється і засипається дрібно нарізаним лавровим листом (5-6 шматочків). Потім заливається ледь теплою водою і залишається на годину. Перед смаженням вода зливається, але риба не ополіскується.

Як правильно смажити рибу

  1. Розрізаємо рибу на порційні шматочки (якщо риба велика). Дрібну рибку краще посмажити цілком.
  2. Робимо по всій поверхні дрібної риби невеликі надрізи – так вона не скрутиться при смаженні.
  3. Оброблену рибу потрібно посолити і залишити на 10-15 хвилин. Від солі риба стане міцнішою та не буде кришитися під час смаження.
  4. Смак морської риби покращиться, якщо перед смаженням її скропити лимонним соком або винним оцтом і залишити на 15-20 хвилин.
  5. Порційні шматочки риби осетрових порід перед смаженням треба на 2-3 хвилини покласти в гарячу воду, а після обмити холодною водою.
  6. Щоб риба зберегла форму під час смаження і не пристала до сковороди, її потрібно попередньо запанірувати. Можна обваляти рибу тільки в борошні, а можна зробити багатошарову паніровку з борошна і панірувальних сухарів, скріпивши їх збитим яйцем. Такий смачний панцир допоможе залишитися рибі соковитою і смачною.

Як посмажити рибу в паніровці?

В одну ємність насипаємо борошно, в іншу – панірувальні сухарі, в третю розбиваємо яйце. Яйце злегка збиваємо виделкою, поки білок і жовток не стануть єдиною масою. Тепер беремо шматочки риби, промаківаем (не трьом!) Їх паперовою серветкою, видаляючи зайву вологу, і опускаємо в яйце – воно повинно повністю покрити рибу.

Після рибу кладемо в борошно. Обвалюємо та знову опускаємо в яйце. А після яйця паніруємо в сухариках. Особливо смачний в такий паніровці виходить палтус.

Розігріваємо сковороду з олією. Можна додати і трохи вершкового масла, тоді смажена риба вийде особливо смачною.

Коли олія добре розігріється і почне пузиритися, викладаємо рибу. В середині сковороди масла більше, тому спочатку викладаємо шматочок риби на середину сковороди і відразу відсуваємо в бік. Сковороду заповнюємо так, щоб риба лежала не дуже тісно, ​​але й не дуже просторо.

Якщо в сковороді просторо – олія, не зайнята рибою, почне горіти. Тісно – риба буде паритися, а не смажитися. Смажимо рибу на середньому вогні: зробимо сильний вогонь – риба скрутиться та підгорить, слабкий – вийде блідою, без рум’яної скоринки.

Щоб під час смаження масло не розприскувалося, можна накрити сковороду друшляком

Після рибу викладаємо на друшляк, даємо стекти зайвому жиру і поміщаємо на 5-8 хвилин в духову шафу. Там риба повністю прожариться і, при цьому, не підгорить.

До готової риби можна подати гарніри з картоплі, зелені, шпинату, овочів. Добре підкреслюють смак риби маслини, каперси, солоні і мариновані овочі.

Секрети ідеальної смаженої риби

  1. Сильний запах риби під час смаження допоможе усунути очищена та нарізана скибочками картопля, викладена в олію.
  2. Не тримайте рибу довго на сковороді. Досить посмажити шматочки до появи рум’яної скоринки.
  3. Якщо рецепт смаженої риби передбачає приготування у великій кількості олії (у фритюрі), потрібно пам’ятати, що для фритюру рекомендуються тільки тверді і міцні породи риб – судак, сом, морський окунь, хек.

Риба, смажена з імбирем

Складові

  • Крохмаль – 2 ст.л.
  • Імбир – 0.5 ч.л.
  • Сіль морська – 1 ч.л.
  • Біла риба – 750 г
  • Олія арахісова – 3 ст.л.
  • Імбирний корінь – за смаком
  • Цибуля зелена – 4 шт.
  • Оцет винний червоний – 1 ст.л.
  • Херес – 2 ст.л.
  • Соєвий соус 3 – ст.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Апельсиновий сік – 3 ст.л.

Спосіб приготування

Змішуємо кукурудзяну муку, мелений імбир і сіль, додаємо по частинах рибу, щоб вона рівномірно покрилася борошном. Нагріваємо олію в сковороді «вок». Кладемо рибу і смажимо 4 хвилини, час від часу обережно перевертаючи, поки риба не підрум’яниться. Змішуємо інші інгредієнти, наливаємо їх в сковороду, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і смажимо протягом 4 хвилин. Риба смажена з імбиром готова!

Смажена риба з прянощами та часником

Складові:

  • Камбала – 200 г
  • Мерлан – 200 г
  • Тріска – 200 г
  • Морський язик – 200 г
  • Кмин – 1 ч.л.
  • Коріандр – 0.5 ч.л.
  • Насіння анісу – 1 ч.л.
  • Перець чилі – 0.5 ч.л.
  • Часник – 3 зубчик
  • Олія соняшникова – 1000 мл
  • Листя салату – 4 шт.

Спосіб приготування

Видаляємо з риби кістки, знімаємо шкіру, обмиваємо і промокаємо паперовими серветками. Нарізаємо рибу великими шматками. Перетираємо кмин, коріандр, анісова насіння, мелений чилі, часник, сіль в лимонному соці до отримання однорідної маси. Обмащуємо нею рибу, яку потім поміщаємо на холод на 1 годину. Наповнюємо глибоку сковороду або фритюрницю до половини маслом і розігріваємо до 180 ° С. Обсмажуємо рибу по декілька шматків одночасно 2-3 хвилини до золотисто-коричневого кольору. Промокаємо паперовою серветкою. Подаємо гарячої, прикрасивши листям латуку і скибочками лимона. Смажена риба з журавлиною і прянощами готова!

Риба з грибним соусом

Складові:

  • Палтус – 700 г
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Часник – 3 зубчик
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Імбирний корінь – за смаком
  • Гриби шитаки – 115 г
  • Цибуля зелена – 2 шт.

Спосіб приготування

Солимо і перчимо борошно, а потім злегка обсипаємо нею рибу. Розтоплюємо масло у великій глибокій сковороді до 180 ° С, викладаємо в неї рибу і обсмажуємо протягом 4-5 хвилин, поки не утвориться хрустка скоринка і риба не підрум’яниться, а потім ще на 4-5 хвилин перевертаємо на інший бік. Тим часом розпускаємо в воке 2 столові ложки олії, додаємо часник, цибулю і імбир, помішуючи, обсмажуємо протягом 2 хвилин. Додаємо гриби і продовжуємо обсмажувати ще протягом 2 хвилин. Вливаємо рибний соус, 3-4 столові ложки води і висипаємо зелена цибуля. Перемішуємо. Даємо трохи покипіти. Викладаємо рибу лопаткою на абсорбуючий папір, щоб вона «відібрала» надлишки масла. Потім перекладаємо на підігріте блюдо і виливаємо на рибу соус з грибами. Прикрашаємо пензликами з зеленої цибулі.

ГОТУЄМО З НАМИ
5 неочевидних способів приготування риби, про які ви можете не знати

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Перекуси в школу
Як приготувати морозиво вдома
Рецепти млинців на Масляну
Млинці без яєць
Тісто для млинців на молоці
Цікаві страви на Старий Новий рік
Тісто для вареників на кефірі
Щедра кутя: 3 рецепти
Страви на Старий Новий рік
Післясвяткове розвантаження: ТОП-5 легких страв
Обряди та ворожіння по їжі на Старий Новий рік
Вареники з сюрпризом — традиційне ворожіння на Старий Новий рік
Ворожіння на судженого на Різдво 2019
Новорічні страви з ананасом: 5 рецептів
Як приготувати крабові палички в домашніх умовах

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками