Паска – старовинний рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиВеликдень 2018
Цей варіант рецепта паски дійсно старовинний. Вони сподобаються тим, хто любить трохи вологе і в'язке тісто
Зберегти в кулінарну книгу

Що необхідно для опари:

  • 1 літр молока;
  •  1 пачка пресованих дріжджів (100 гр.);
  •  12-15 жовтків;
  •  0,5 кг цукру;
  •  1 ч. ложка солі;
  •  1,0 – 1,3 кг борошна.

Все необхідно змішати (у опари повинна вийти консистенція густої сметани) і залишити бродити. Процес триває приблизно 3 години – опара повинна встигнути піднятися і впасти.

Читайте також: Простий рецепт паски

Що необхідно на заміс:

  • 1 пачка маргарину (250 грам);
  •  100 гр. вершкового масла;
  •  0,5 кг цукру;
  •  півпачки (50 гр) пресованих дріжджів;
  •  200 грам сметани (не нижче 20%);
  •  родзинки;
  •  цукати;
  •  ваніль;
  •  1,7 – 2 кілограми борошна.

Приготування: розчиніть дріжджі в теплому молоці, додайте збиті з цукром жовтки, сіль і борошно. Поставте в тепле місце на 3 години. Потім масло і маргарин розтопіть, дріжджі розітріть з 1 столовою ложкою цукру і змішайте зі сметаною, родзинки залийте окропом на 1-2 хвилини, просушіть і змішайте з 1 столовою ложкою борошна.

Після закінчення 3 годин опару слід перемішати дерев’яною ложкою, причому робити це акуратно – в одному напрямку. Потім додати масло і маргарин, цукор, ваніль, дріжджі зі сметаною, родзинки, все добре перемішати і поступово невеликими порціями додавати борошно.

При вимішуванні руки потрібно рясно змащувати рослинною олією. Замісити не круте, трохи липке тісто, залишити підходити на годину-півтори. Коли тісто збільшиться в об’ємі, обмяти його і залишити ще на годину.

Що робимо з готовим тістом:

Розкладаємо тісто в змащені форми маслом, заповнюємо їх тільки наполовину і ставимо на розстойку. Тісто має заповнити форму. Нагріваємо духовку до 220 градусів, ставимо паски і знижуємо температуру до 180 градусів. Випікаємо паски 40-50 хвилин (тут потрібно орієнтуватися на розмір форми).

Прикрашання готових пасок:

Після того, як паски спечуться, їх можна прикрашати. Ви можете нанести глазур на гарячі паски і посипати прикрасою.  Тут кожен може використовувати свою фантазію.

Кілька порад, щоб паски були ідеальними:

  • всі інгредієнти для пасок мають бути кімнатної температури;
  • в приміщенні, де будуть випікатися паски, не повинно бути протягів
  • вважається, що краще випікати паски вночі й у тиші.

Читайте також: Коли печуть паски та фарбують яйця на Великдень 2018

Всі рецепти на Великдень 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Цікаві страви на Старий Новий рік
Тісто для вареників на кефірі
Щедра кутя: 3 рецепти
Страви на Старий Новий рік
Післясвяткове розвантаження: ТОП-5 легких страв
Обряди та ворожіння по їжі на Старий Новий рік
Вареники з сюрпризом — традиційне ворожіння на Старий Новий рік
Ворожіння на судженого на Різдво 2019
Новорічні страви з ананасом: 5 рецептів
Як приготувати крабові палички в домашніх умовах
Прикрашаємо ялинку: смачні ідеї
Як прикрасити торт: 5 оригінальних ідей
Як варити перлову кашу
Масляний крем для торта: 5 рецептів
Піта для шаурми

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік