Паска – старовинний рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиВеликдень 2018
Цей варіант рецепта паски дійсно старовинний. Вони сподобаються тим, хто любить трохи вологе і в'язке тісто
Зберегти в кулінарну книгу

Що необхідно для опари:

  • 1 літр молока;
  •  1 пачка пресованих дріжджів (100 гр.);
  •  12-15 жовтків;
  •  0,5 кг цукру;
  •  1 ч. ложка солі;
  •  1,0 – 1,3 кг борошна.

Все необхідно змішати (у опари повинна вийти консистенція густої сметани) і залишити бродити. Процес триває приблизно 3 години – опара повинна встигнути піднятися і впасти.

Читайте також: Простий рецепт паски

Що необхідно на заміс:

  • 1 пачка маргарину (250 грам);
  •  100 гр. вершкового масла;
  •  0,5 кг цукру;
  •  півпачки (50 гр) пресованих дріжджів;
  •  200 грам сметани (не нижче 20%);
  •  родзинки;
  •  цукати;
  •  ваніль;
  •  1,7 – 2 кілограми борошна.

Приготування: розчиніть дріжджі в теплому молоці, додайте збиті з цукром жовтки, сіль і борошно. Поставте в тепле місце на 3 години. Потім масло і маргарин розтопіть, дріжджі розітріть з 1 столовою ложкою цукру і змішайте зі сметаною, родзинки залийте окропом на 1-2 хвилини, просушіть і змішайте з 1 столовою ложкою борошна.

Після закінчення 3 годин опару слід перемішати дерев’яною ложкою, причому робити це акуратно – в одному напрямку. Потім додати масло і маргарин, цукор, ваніль, дріжджі зі сметаною, родзинки, все добре перемішати і поступово невеликими порціями додавати борошно.

При вимішуванні руки потрібно рясно змащувати рослинною олією. Замісити не круте, трохи липке тісто, залишити підходити на годину-півтори. Коли тісто збільшиться в об’ємі, обмяти його і залишити ще на годину.

Що робимо з готовим тістом:

Розкладаємо тісто в змащені форми маслом, заповнюємо їх тільки наполовину і ставимо на розстойку. Тісто має заповнити форму. Нагріваємо духовку до 220 градусів, ставимо паски і знижуємо температуру до 180 градусів. Випікаємо паски 40-50 хвилин (тут потрібно орієнтуватися на розмір форми).

Прикрашання готових пасок:

Після того, як паски спечуться, їх можна прикрашати. Ви можете нанести глазур на гарячі паски і посипати прикрасою.  Тут кожен може використовувати свою фантазію.

Кілька порад, щоб паски були ідеальними:

  • всі інгредієнти для пасок мають бути кімнатної температури;
  • в приміщенні, де будуть випікатися паски, не повинно бути протягів
  • вважається, що краще випікати паски вночі й у тиші.

Читайте також: Коли печуть паски та фарбують яйця на Великдень 2018

Всі рецепти на Великдень 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Перекуси в школу
Як приготувати морозиво вдома
Рецепти млинців на Масляну
Млинці без яєць
Тісто для млинців на молоці
Цікаві страви на Старий Новий рік
Тісто для вареників на кефірі
Щедра кутя: 3 рецепти
Страви на Старий Новий рік
Післясвяткове розвантаження: ТОП-5 легких страв
Обряди та ворожіння по їжі на Старий Новий рік
Вареники з сюрпризом — традиційне ворожіння на Старий Новий рік
Ворожіння на судженого на Різдво 2019
Новорічні страви з ананасом: 5 рецептів
Як приготувати крабові палички в домашніх умовах

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками