Простий рецепт паски

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиВеликдень 2018
Якщо в ви зважилися спекти паски на Великдень вперше, пропонуємо простий рецепт паски, який не вимагає особливої кулінарної підготовки
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно500 г
Молоко250 мл
Дріжджі35 г
Цукор1 стакан
Вершкове масло125 г
Яйця4 шт
Ізюм30 г
Цукати30 г
Ванільний цукор за смаком
Сіль за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати просту паску

Готуємо опару

Молоко злегка підігріваємо, розчиняємо дріжджі, додаємо цукор і борошно, все замішуємо. Накриваємо опару рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.

Перший заміс

  1. Вершкове масло підігріваємо в мікрохвильовій печі та чекаємо, поки охолоне.
  2. Яйця ділимо на білки та жовтки, жовтки розтираємо з цукром, а білки збиваємо в щільну піну.
  3. Коли опара збільшиться в два рази, додаємо ванільний цукор, сіль, жовтки з цукром, борошно, білки.
  4. Замішуємо м’яке еластичне тісто, в кінці додаємо топлене масло.

    Замішуємо тісто, доки воно не почне відлипати від рук

  5. Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на годину. Тісто має збільшитися в два-три рази.

Ізюм та цукати замочуємо у воді на 5 хвилин, а потім просушуємо паперовим рушником.

Читайте також: Паска з цукатами, горіхами та ізюмом

Другий заміс

  1. У тісто додаємо ізюм, цукати та ретельно вимішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому тісту.
  2. Форми для випікання змащуємо маслом і викладаємо тісто на 1/3 об’єму форм. Відставляємо на півгодини.
  3. Коли тісто заповнить практично весь обсяг форми, змащуємо паски збитим жовтком і випікаємо 40 хвилин при температурі 180°С.

Готові паски виймаємо з духовки, охолоджуємо і прикрашаємо глазур’ю.

Читайте також: 

Всі рецепти на Великдень 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сирний кекс за ГОСТом
Шарлотка з яблуками (фото рецепт)
Пишний шоколадний бісквіт для торта
Швидкий пиріг з абрикосами (з кислого молока)
Економний медовий торт
Глазур для торта
Абрикосове морозиво: 3 простих рецепти
Торт Рижик
Бісквітний пиріг з лисичками й сиром (Все буде добре, відео)
Смородина, перетерта з цукром
Шарлотка з безе
Як зробити шарлотку з яблуками та бренді?
Пиріг з червоною і чорною порічкою
Чорниця, протерта з цукром
Шарлотка з яблуками в мультиварці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму