Як приготувати кутю із рису з маком
- Мак миємо та заливаємо окропом на 1 годину, потім зливаємо воду, розтираємо мак дочиста в ступці товкачиком або комбайном.
- Родзинки миємо та заливаємо окропом на 30 хвилин.
- Горіхи подрібнюємо та трохи підсушуємо на пательні або в духовці.
- Рис перебираємо, миємо, заливаємо водою, доводимо до кипіння і промиваємо холодною водою.
- Потім рис знову заливаємо водою і варимо на повільному вогні до готовності 15-20 хвилин. У процесі варіння додаємо трохи цукру, щоб рис не розварився. Зливаємо воду.
- Мед розводимо узваром або кип’яченою водою.
- Змішуємо зварений рис, родзинки, горіхи, мед і солимо за смаком. Якщо кутя виявиться густою, можна додати ще узвару або кип’яченої води.
Кутю не слід довго зберігати, інакше мед може забродити, родзинки додадуть куті кислоти, а горіхи наберуть вологи та не будуть хрусткими
ГОТУЄМО З НАМИ
Рецепт куті на Різдво 2019
Читайте також: Кращі рецепти на Різдво 2018