Як приготувати кутю в мультиварці
1. Пшеницю або рис промиваємо і відправляємо в чашу мультиварки. Наливаємо воду, додаємо дрібку солі і включаємо режим “Рис”.
Читайте також: Що приготувати на святковий стіл
Якщо готуєте кутю зі звичайної нешліфованої пшениці, її бажано попередньо замочити на кілька годин, а потім залити водою у співвідношенні 1:2 і готувати на режимі “Тушкування” 2 години
2. Сухофрукти миємо, заливаємо окропом, щоб покрив повністю (приблизно 2 мультистакана) і накриваємо кришкою або тарілкою, можна ще зверху покласти рушник.
3. Мак заливаємо окропом і залишаємо приблизно на 40-60 хвилин.
4. Відкриваємо кришку мультиварки, перевіряємо, щоб зерна були м’які. Перемішуємо і даємо охолонути.
5. Зливаємо воду з маку (можна відкинути на сито) і перетираємо ручним блендером.
6. З сухофруктів зливаємо узвар (компот), який вийшов – знадобиться близько 200 мл.
7. Сухофрукти ріжемо на шматочки.
8. У теплий компот додаємо мед і розмішуємо.
9. Насипаємо в мультиварку до готової каші подрібнений мак, сухофрукти і волоські горіхи, які потрібно попередньо обсмажити. Перемішуємо.
10. Заправляємо кутю медовим узваром та за бажанням прикрашаємо цукатами.
Читайте також: Штоллен: як приготувати вдома