Як приготувати паелью з морепродуктами в мультиварці
1. Якщо ви використовуєте заморожені морепродукти, їх треба розморозити і злити рідину.
2. Шафран заливаємо 100 мл окропу і даємо настоятися 15-20 хвилин. Перець і лимон нарізаємо невеликими шматочками, цибулю дрібно рубаємо.
3. У чаші нагріваємо оливкову олію, закривши кришку на 2 хвилини, щоб чаша нагрілася. Відкриваємо кришку і викладаємо на дно чаші морепродукти. Обсмажуємо морепродукти протягом 5 хвилин в режимі Meat, не закриваючи кришку.
4. Перекладаємо морепродукти в окрему миску.
5. У тому ж режимі пасеруємо дрібно нарізану цибулю до прозорості.
6. Всипаємо в чашу рис, перемішуємо і обсмажуємо, помішуючи, 3-4 хвилини. Додаємо обсмажені морепродукти, томатне пюре, горошок і перці.
7. Вливаємо в чашу киплячу воду так, щоб вона покривала рис на 1,5-2 см і воду з шафраном, солимо. Закриваємо кришку і готуємо в режимі Rice протягом 20 хвилин. Після сигналу відкриваємо кришку і додаємо шматочки лимона. Закриваємо кришку і залишаємо на 15-20 хвилин настоятися.
8. Подаємо до столу паелью гарячою, на широкому невисокому блюді.
Читайте також:
Дивіться інші страви для романтичної вечері вдома