Вареники з сирною начинкою

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Українська кухняСтарий новий рік 2018
Smachno.ua розповідає, як легко приготувати солодкі вареники з сирною начинкою!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно (для тіста)4 стакан
Яйця (для тіста)2 шт
Сиворотка (для тіста)250 мл
Сир (для начинки)550 г
Цукор (для начинки)70 г
Яйця (для начинки)1 шт
Родзинки (для начинки)50 г
Курага (для начинки)40 г
Кедрові горіхи (для начинки)50 г
Волоські горіхи, ядра (для начинки)50 г
Сметана (для начинки)15 г
Яйце (для змащування тіста)1 шт
Молоко (для змащування тіста)1 ст.л.
Сіль за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати вареники з сирною начинкою

1. На робочу поверхню гіркою просіюємо борошно, робимо на вершині отвір і розбиваємо в нього яйця. Акуратно змішуємо борошно і яйця. Сироватку з’єднуємо з сіллю і поступово додаємо в тісто. Вимішуємо, поки тісто не придбає однорідну консистенцію. Тісто має вийти тугим і гладким. Накриваємо його рушником і залишаємо на 40 хвилин.

Додавання в тісто розтоплене вершкове масло значно покращує його смак.

Читайте також:

Паска царська

Ворожіння на варениках на старий Новий рік

2. Для начинки сир протираємо через сито і з’єднуємо з цукром. Родзинки і курагу запарюємо в окропі протягом 10 хвилин (вони повинні набрякнути), після відкидаємо їх на сито, щоб стекла зайва вода. Курагу і ядра волоських горіхів дрібно нарізаємо. Додаємо в сир збите яйце, сметану, родзинки, курагу, горіхи, сіль і все добре перемішуємо.

3. Тісто розгортаємо довгою смужкою завтовшки 1 мм і шириною 40-50 см. Змащуємо тісто сумішшю яєць і молока.

4. З сирного фаршу робимо кульки вагою по 10-12 г і розкладаємо їх по всій довжині смужки з тіста з проміжками в 2 см, відступивши від краю 3-4 см. Після кульки з сиру накриваємо вільним краєм тіста, біля кожної кульки приминаємо тісто, щоб верхній шар з’єднався з нижнім, і металевою виїмкою вирізаємо вареники.

5. Підготовлені вареники опускаємо невеликими партіями в підсолений окріп і варимо при слабкому кипінні 6 – 8 хвилин. Вареники, що спливли на поверхню води,  виймаємо шумівкою і перекладаємо в сотейник з маслом.

6. Подаємо вареники зі сметаною, фруктовим сиропом або цукром.

Читайте також:
Більше рецептів до святкового столу читайте тут: Старий Новий рік 2018
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Плов з м’ясом: рецепт приготування
Паста Карбонара без вершків
Борщ без буряка
Пастуший пиріг
Куряча печінка з айвою і шавлією
Польова каша: як приготувати куліш
Котлети із топінамбура
Топінамбур у фритюрі
Брюссельска капуста по-італійськи
Англійське рагу із гарбуза
Печеня із топінамбура (відеорецепт, Все буде добре)
Гречка з грибами та свининою у мультиварці
Фестиваль чебуреків: 3 простих та швидких рецепти
Брюссельська капуста зі свинячим стейком
Макарони з соусом Болоньєзе в мультиварці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею