Вареники з сирною начинкою

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Українська кухняСтарий новий рік 2018
Smachno.ua розповідає, як легко приготувати солодкі вареники з сирною начинкою!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно (для тіста)4 стакан
Яйця (для тіста)2 шт
Сиворотка (для тіста)250 мл
Сир (для начинки)550 г
Цукор (для начинки)70 г
Яйця (для начинки)1 шт
Родзинки (для начинки)50 г
Курага (для начинки)40 г
Кедрові горіхи (для начинки)50 г
Волоські горіхи, ядра (для начинки)50 г
Сметана (для начинки)15 г
Яйце (для змащування тіста)1 шт
Молоко (для змащування тіста)1 ст.л.
Сіль за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати вареники з сирною начинкою

1. На робочу поверхню гіркою просіюємо борошно, робимо на вершині отвір і розбиваємо в нього яйця. Акуратно змішуємо борошно і яйця. Сироватку з’єднуємо з сіллю і поступово додаємо в тісто. Вимішуємо, поки тісто не придбає однорідну консистенцію. Тісто має вийти тугим і гладким. Накриваємо його рушником і залишаємо на 40 хвилин.

Додавання в тісто розтоплене вершкове масло значно покращує його смак.

Читайте також:

Паска царська

Ворожіння на варениках на старий Новий рік

2. Для начинки сир протираємо через сито і з’єднуємо з цукром. Родзинки і курагу запарюємо в окропі протягом 10 хвилин (вони повинні набрякнути), після відкидаємо їх на сито, щоб стекла зайва вода. Курагу і ядра волоських горіхів дрібно нарізаємо. Додаємо в сир збите яйце, сметану, родзинки, курагу, горіхи, сіль і все добре перемішуємо.

3. Тісто розгортаємо довгою смужкою завтовшки 1 мм і шириною 40-50 см. Змащуємо тісто сумішшю яєць і молока.

4. З сирного фаршу робимо кульки вагою по 10-12 г і розкладаємо їх по всій довжині смужки з тіста з проміжками в 2 см, відступивши від краю 3-4 см. Після кульки з сиру накриваємо вільним краєм тіста, біля кожної кульки приминаємо тісто, щоб верхній шар з’єднався з нижнім, і металевою виїмкою вирізаємо вареники.

5. Підготовлені вареники опускаємо невеликими партіями в підсолений окріп і варимо при слабкому кипінні 6 – 8 хвилин. Вареники, що спливли на поверхню води,  виймаємо шумівкою і перекладаємо в сотейник з маслом.

6. Подаємо вареники зі сметаною, фруктовим сиропом або цукром.

Читайте також:
Більше рецептів до святкового столу читайте тут: Старий Новий рік 2018
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Азу по-домашньому
Фрикадельки з індички від Ектора Хіменеса-Браво
Картопля в мікрохвильовці
Паста з креветками
Картопля фрі
Тушкована картопля з м’ясом
Оладки з кабачків з сиром
7 способів приготувати скумбрію
Лисички, смажені в сметані
Смажені опеньки зі сметаною
Свинячі биточки в соусі з лисичок
Скумбрія в гірчично-соєвому соусі
Тушкована картопля з грибами
Риба з овочами у духовій печі
Як приготувати лазанью з фаршем?

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
салат греческий
Салат Грецький