Вареники з сирною начинкою


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів


Переглянути відгуки

Smachno.ua розповідає, як легко приготувати солодкі вареники з сирною начинкою!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти
Додати в список покупок
Борошно (для тіста)4стакан
Яйця (для тіста)2шт
Сиворотка (для тіста)250мл
Сир (для начинки)550г
Цукор (для начинки)70г
Яйця (для начинки)1шт
Родзинки (для начинки)50г
Курага (для начинки)40г
Кедрові горіхи (для начинки)50г
Волоські горіхи, ядра (для начинки)50г
Сметана (для начинки)15г
Яйце (для змащування тіста)1шт
Молоко (для змащування тіста)1ст.л.
Сільза смаком

Як приготувати вареники з сирною начинкою

1. На робочу поверхню гіркою просіюємо борошно, робимо на вершині отвір і розбиваємо в нього яйця. Акуратно змішуємо борошно і яйця. Сироватку з’єднуємо з сіллю і поступово додаємо в тісто. Вимішуємо, поки тісто не придбає однорідну консистенцію. Тісто має вийти тугим і гладким. Накриваємо його рушником і залишаємо на 40 хвилин.

Додавання в тісто розтоплене вершкове масло значно покращує його смак.

Читайте також: Ворожіння на варениках на старий Новий рік

2. Для начинки сир протираємо через сито і з’єднуємо з цукром. Родзинки і курагу запарюємо в окропі протягом 10 хвилин (вони повинні набрякнути), після відкидаємо їх на сито, щоб стекла зайва вода. Курагу і ядра волоських горіхів дрібно нарізаємо. Додаємо в сир збите яйце, сметану, родзинки, курагу, горіхи, сіль і все добре перемішуємо.

3. Тісто розгортаємо довгою смужкою завтовшки 1 мм і шириною 40-50 см. Змащуємо тісто сумішшю яєць і молока.

4. З сирного фаршу робимо кульки вагою по 10-12 г і розкладаємо їх по всій довжині смужки з тіста з проміжками в 2 см, відступивши від краю 3-4 см. Після кульки з сиру накриваємо вільним краєм тіста, біля кожної кульки приминаємо тісто, щоб верхній шар з’єднався з нижнім, і металевою виїмкою вирізаємо вареники.

5. Підготовлені вареники опускаємо невеликими партіями в підсолений окріп і варимо при слабкому кипінні 6 – 8 хвилин. Вареники, що спливли на поверхню води,  виймаємо шумівкою і перекладаємо в сотейник з маслом.

6. Подаємо вареники зі сметаною, фруктовим сиропом або цукром.

Більше рецептів до святкового столу читайте тут: Старий Новий рік 2018


Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Яблучний пиріг зі штрейзелем
Відбивна зі свинини в класичній паніровці
Класичні деруни (фоторецепт)
Панкейки – простий рецепт американських млинців
Кімчі: рецепт корейскої квашеної капусти
Грецький салат (фоторецепт)
Тахіні: рецепт кунжутної пасти
Бісквіт в мультиварці
Соус гуакамоле (фоторецепт)
Яблуко, запечене в тісті (фоторецепт)
Сирна запіканка в мультиварці
Пісний торт
Імбирний чай (фоторецепт)
Печені яблука в мультиварці


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити