Як приготувати вареники з картоплею
- Приготування начинки для вареників. Картоплю очищуємо від шкірки, нарізаємо великими шматочками та відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім зайву воду зливаємо (залишивши небагато), а з картоплі робимо пюре. Цибулю дрібно нарізаємо й обсмажуємо на суміші рослинної олії і вершкового масла до золотистого кольору. Змішуємо картопляне пюре з цибулею.
- Приготування тіста для вареників. Борошно просіваємо гіркою у миску. У середині робимо заглиблення. У це заглиблення додаємо сіль (дрібку) та потроху вливаємо холодну воду. Замішуємо круте тісто та залишаємо його на 30 хвилин.
- Приготування вареників. Відпочивше тісто розкачуємо в пласт товщиною 0,5 см і вирізаємо з нього виїмкою кільця. На середину кожного кільця викладаємо невелику порцію начинки, змочуємо краї тіста водою і защипуємо. Формуємо вареник. Відварюємо вареники в підсоленій воді до готовності: після того, як вареники спливуть на поверхню, варимо їх ще 5-6 хвилин. Готові вареники викладаємо шумівкою у миску.
Подаємо зі сметаною або вершковим маслом.
ГОТУЄМО З НАМИ
Вареники на пару з вишнею
Більше рецептів до святкового столу читайте тут: Старий Новий рік 2019.