Покроковий рецепт приготування вареників
Крок 1. Починаємо готувати вареники з грибами і картоплею з замісу тіста: у великій мисці або на робочій поверхні просіюємо борошно, формуємо з нього гірку, роблячи поглиблення в центрі
Крок 2. Розбиваємо 2 яйця, відокремлюємо білки від жовтків, додаємо в борошно тільки жовтки
Крок 3. Вливаємо розтоплене вершкове масло і воду. Поступово замішуємо тісто, починаючи від центру (повинна вийти туга маса)
Порада: щоб тісто вийшло еластичним, не додавайте в нього сіль під час замісу. А воду наливайте тільки крижану, попередньо витриману в морозилці
Крок 4. Обертаємо тісто харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на півгодини
Крок 5. Готуємо начинку для вареників: очищаємо і ставимо варити картоплю, промиваємо та нарізаємо гриби, очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю
Крок 6. Розігріваємо в сковороді ложку рослинної олії, обсмажуємо цибулю до прозорості. Додаємо гриби, обсмажуємо, поки не випарується волога
Крок 7. Коли картопля звариться, зливаємо воду і розминаємо її в пюре. Змішуємо з готовими грибами з цибулею, додаємо петрушку, солимо, перчимо
Крок 8. Тісто розкатуємо до товщини 1-2 мм, нарізаємо на кола рівного діаметра (зручно робити це склянкою або чашкою)
Крок 9. У центр кожного кола викладаємо начинку (приблизно по 1 чайній ложці). Защипуємо краї звичайним способом або “кіскою”, по черзі загинаючи край в різні боки і притискаючи його
Крок 10. Відварюємо вареники в киплячій підсоленій воді. Тісто готове приблизно через 4 хвилини після закипання
Читайте також:
Ворожіння на варениках на старий Новий рік
Тісто на вареники на воді
Більше рецептів до святкового столу читайте тут: Старий Новий рік 2019