Українська паска: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка

Українська кухняВипічка
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Завантаження...
У четвертому випуску «Пекельні борошна» Євген Клопотенко та ведучий проєкту «Солов’їне шоу» на СТБ Володимир Жогло приготували ароматну паску до Великодня 2023. Рецепт покрокового приготування та відео дивись у матеріалі Смачно
Time cooking
Загальний час: 2-4 год.

Рецептів приготування паски безліч, а от насправді вдалих, не так і багато. Готуймо разом справжні українські паски за рецептом Євгена Клопотенка!

українська паска Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком

Як приготувати українську паску

  1. Спочатку робимо опару: до молока додаємо дріжджі, гарно розмішуємо і лишаємо на 15 хвилин з додаванням однієї чайної/половини столової ложки цукру.
  2. Коли дріжджі активізувалися і почали працювати, опару перекладаємо до борошна, додаємо одне яйце, 100 грамів цукру, 1 пачку ванільного цукру (за бажанням можна додати трішки більше), дрібку солі, 100 г вершкового масла, 2 ст. л. олії, а також 2 ст. л. сметани. Гарно вимішуємо все 15–20 хвилин, щоб тісто стало гарної однорідної структури. Накриваємо рушником і лишаємо в теплому місці приблизно на 1 годину 20 хвилин, щоб тісто піднялось. Коли воно піднялося, беремо по 75 г родзинок та кураги (також можна використати інші сухофрукти) та вмішуємо їх у наше тісто.
  3. Частину тіста викладаємо в одну форму, а другу частину – в іншу. Лишаємо ще на 20 хвилин у теплі, щоб тісто розстоялося і піднялося.
  4. Робимо прикраси для паски і викладаємо їх зверху на тісто. Далі паски ставимо в розігріту духовку до 180 °С приблизно на 40–45 хвилин.
  5. Дістаємо цю смакоту і насолоджуємось тим, що ми вміємо готувати справжній український хліб!

українська паска Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком

Нові випуски «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком» щосуботи, о 10:10 на СТБ!

Українська паска Пекельні борошна з Клопотенком

Джерело: stb.ua


Найкращі рецепти від Євгена Клопотенка дивися тут

Поділитися рецептом
Залишити відгук
Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Заповніть всі поля відмічені *


Спробуй ще
Французькі булочки бріош

Французькі булочки Бріош – рецепт від Володимира Ярославського

как приготовить шарлотку, рецепт шарлотки, как готовить шарлотку пошагово

Шарлотка з манною крупою – рецепт приготування

выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом

Випічка на Старий Новий рік 2024: що випікати

в чем разница между кексами маффинами и капкейками, разница между кексами маффинами и капкейками, кексы, маффины, капкейки, рецепт кексов, рецепт маффинов с брокколи, рецепт маффинов, рецепт банановых маффинов, рецепт капкейков, капкейки, капкейки в домашних условиях

Капкейки, мафіни, кекси – у чому різниця та як приготувати

Караїмські пиріжки

Караїмські пиріжки: рецепт від шеф-кухаря

торт из печенья со сметаной и сгущенкой

Торт з печива зі сметаною та згущеним молоком

сметанник рецепт

Швидкий сметанник – рецепт приготування

Швидкий кекс

Швидкий кекс в духовці

Кулеб’яка по-царськи – рецепт з рибою

рецепт пражского торта, рецепт приготовления пражского торта, как готовить пражский торт пошагово, как приготовить пражский торт рецепт с фото пошаговый

Празький торт – рецепт приготування

как приготовить торт слёзы ангела

Торт Сльози янгола

Печево

Погач зі шкварками від Клопотенка

Торт П'яна вишня

Торт П’яна вишня – рецепт Все буде смачно

Медівник Євген Клопотенко

Медівник з бортницького меду зі сметанним кремом

Торт Монастырская изба

Покроковий рецепт торта «Монастирська хата» – класичний рецепт з відео



ВГОРУ
Дитяче меню до Дня святого Миколая
десерты на день святого Николая, рецепты на день святого Николая, что приготовить на день святого Николая
Зустрічаємо святого Миколая: 5 десертів