Як приготувати родзинки
Складові:
Виноград – 1 кг;
Вода – 1 л;
Сода – 5 г
Як приготувати сушений виноград:
- Для сушки обираємо зрілий виноград будь-якого сорту з щільною м’якоттю.
- Перед сушінням виноград сортуємо, викидаємо гнилі ягоди, а великі грона поділяємо на кілька частин.
Сушимо виноград зазвичай на сонці
- Перед сушінням грона опускаємо на 3-5 секунд в розчин харчової соди і нагріваємо до кипіння.
Продовження рецепта читайте тут
Як приготувати чорнослив
Складові:
- Вода – 1 л;
- Сливи – 1 кг;
- Сода – 1 г
Як засушити чорнослив
1. У слив видаляємо кісточки та кладемо їх в гарячий розчин з води та соди
2. Залишаємо сливи на 30 секунд, потім промиваємо їх в гарячій воді
3. Нанизуємо сливи на деревянні шпажки й викладаємо на решітку
4. Ставимо їх в розігруту до 50° С духовку та запікаємо 2 години
Щоб збирати сік зі слив, поставте під решітку деко
Продовження рецепта читайте тут.
Як засушити яблука
- Яблука нарізаємо кружальцями завтовшки приблизно 7 мм
- Вирізаємо серединку і викладаємо чіпси на застелене пергаментом деко
- Посипаємо яблука корицею.
- Ставимо чіпси в розігріту до 85 ° С духовку на 2 години