Як правильно приготувати суп з горохом

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Перші страви
Густий ароматний гороховий суп прекрасно підходить для обіду. Поговоримо про те, як правильно приготувати цей суп щоб про нього можна було сказати «пальчики оближеш»
Зберегти в кулінарну книгу

Де ще варять гороховий суп

В кожній країні гороховий суп має свої особливості. У Німеччині його варять з копченостями та ковбасою, в Італії додають пармезан і сухе вино, а індійський гороховий суп називається дал та готується на кокосовому молоці з обсмаженими в маслі спеціями.

Чому гороховий суп корисний

Горох містить рослинний білок, амінокислоти, вітаміни, мінерали та мікроелементи. Гороховий суп незамінний в домашньому раціоні, особливо якщо в сім’ї є діти. Як відомо, не кожна дитина захоче їсти суп з гороху, тому так важливо приготувати суп смачно і правильно.

ГОТУЄМО З НАМИ
Гороховий суп з копченими реберцями від Євгена Клопотенко (фото)

Як смачно і правильно приготувати гороховий суп

Основа смачного супу — правильно приготований горох. Візьміть сухий горох, колотий або цілісний, переберіть, промийте і замочіть в холодній воді.

По можливості воду слід періодично міняти, а для поліпшення смаку в неї можна покласти лавровий лист

Вранці воду потрібно злити, горох знову промити і поставити горох варитися у воді або бульйоні. Якщо ви хочете, щоб горох приготувався швидше, залийте його окропом, проваріть 15 хвилин і додайте в каструлю півсклянки холодної води. Солити суп і розбавляти його холодною водою не можна, але можете долити трохи трохи окропу. Щоб горох приготувався швидше, додайте при варінні 1 ст.л. вершкового масла або олії.

Якщо варити сухий горох не хочеться, дуже смачний суп виходить з консервованого гороху. Збийте його до пюре в блендері і розбавте гарячим бульйоном зі спеціями і вершковим маслом.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей
Скільки випікати бісквіт в духовці?
5 неочевидних способів приготування риби, про які ви можете не знати
Як приготувати справжню шаурму вдома
5 секретів ідеальної консервації від наших мам і бабусь
Як заморозити шпинат? 3 простих способи
Як готувати стручкову квасолю: 7 порад

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо