Паска: тонкощі приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів



Розповідаємо 14 секретів, за допомогою яких у вас вийде повітряна, смачна і красива паска!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Тонкощі випікання пасок

Читайте також: Рецепти великодніх страв – меню на Великдень 2018

  1. Всі роботи з тістом слід проводити в теплому місці без протягів, інакше тісто не підніметься.
  2. Для замісу паски краще використовувати «живі» не сухі дріжджі, так як вони дають більш активний процес бродіння. Якщо «живих» дріжджів немає, їх можна замінити сухими, на яких стоїть позначка «активні».
  3. Оскільки тісто для паски досить важке, його потрібно довго місити: тоді воно насичується киснем і стає «повітряним». З цією ж метою перед замісом просівають борошно.
  4. Надає тісту «пухнастість» і алкоголь — темний ром або хороший коньяк.
  5. Для того, щоб паска вийшла ароматною, в тісто кладуть цукати, лимонну цедру, ванілін, а приємний жовтуватий відтінок тесту надають жовтки. Якщо ж жовток у яєць не дуже яскравий, то тісто можна підфарбувати шафраном.
  6. Після замісу опари її залишають приблизно на 30 хвилин в теплому місці. Тепло активує процес бродіння — опара повинна збільшитися в об’ємі в два рази. Після цього можна приступати до замісу тіста.
  7. В опару додаються всі інші інгредієнти, і тісто вимішується не менше 20 хвилин.
  8. Готове тісто потрібно накрити серветкою та поставити в тепле місце.
  9. Коли воно збільшиться в об’ємі в три рази, його знову треба вимісити та розкласти у змащені маслом і посипані сухарями формочки, заповнюючи їх тістом на третину обсягу. Форми з тістом знову залишають в теплому місці.
  10. Випічку пасок починають тільки після того, як тісто знову збільшиться в об’ємі та практично повністю (не доходячи 5 см до краю) заповнить формочки. Тоді паски ставляться в розігріту до 170 ° С духовку, де і випікаються до готовності.
  11. Духовку при випіканні пасок краще відкривати якомога рідше, інакше тісто може впасти.
  12. Під час випічки паску можна скропити водою або обдати паром — це закріпить її форму.
  13. Перевірити готовність тіста можна дерев’яною паличкою або на вагу — готовий виріб буде значно легше сирого.
  14. Повністю готовою паска буде тільки на наступний день після випікання.

Читайте також: 



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Як стерилізувати банки для консервації (відео)
Такі пироги: 3 рецепта випічки з полуницею
Меню для пікніка: 12 смачних ідей
Штрейзель: як приготувати кондитерську крихту
Як зацукрувати квіти
Як приготувати окрошку
Бестселер французької кухні: 15 найкращих рецептів рагу
Що загорнути в лаваш: 8 смачних варіацій
Страви з кабачків в духовці: 3 святкових рецепта
5 кращих страв із редису
Майстер бутербродів: що взяти на пікнік
Як вибрати кабачки, цукіні і патисони — відеопорада
Як вибрати м’ясо для шашлику: 10 правил
Як смажити зефір на багатті


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити