Великдень 2018: рецепти великодніх страв

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Великдень 2018
Великдень - це найбільш радісне свято християн. Читайте найсмачніші та перевірені рецепти великодніх страв на Smachno.ua
Зберегти в кулінарну книгу

Сьомга, запечена в вершках

Складові

  • Філе сьомги – 1 кг
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля-порей – 1 стебло
  • Вершки – 400 мл
  • Кріп – 2-3 гілочки
  • Зелена цибуля – 2-3 пера
  • Гостра гірчиця – 1 ст. л.
  • Чебрець – дрібка
  • Сіль, перець – за смаком
  • Вершкове масло – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Духовку розігріваємо до 180 С. Філе звільняємо від шкірки і натираємо з обох сторін сіллю і перцем, змащуємо гірчицею, посипаємо чебрецем і викладаємо в змащену маслом форму.

Порей нарізаємо кружечками, томимо до м’якості на вершковому маслі. Викладаємо на рибу.

Зверху прикриваємо гуртками помідорів, заливаємо теплими вершками і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Виймаємо, даємо постояти 5 хвилин, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.

Читайте: Рецепт паски на Великдень

Свинина з часником, запечена в фользі

Складові

  • Свинина (філе) – 700 г
  • Часник – 5–6 зубчиків
  • Гірчиця (соус або в зернах) –  за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Зубчики часнику розрізаємо на 2-4 частини. У свинині робимо надрізи та вставляємо в них часник.

Натираємо свинину сіллю і перцем, змащуємо гірчицею.

Викладаємо свинину в фольгу, загортаємо. Викладаємо у форму для запікання. Запікаємо при температурі 180 градусів протягом 1,5 годин.

Зелений салат з сиром

Складові

  • Листовий салат – великий пучок
  • Помідори – 2 шт (или 5 чері),
  • Твердий сир – 70 г
  • Оливкова олія – за смаком
  • Бальзамічний оцет – за смаком

Спосіб приготування:

Салат ммиємо, просушуємо і рвемо руками. Викладаємо в салатницю.

Помідори миємо й нарізаємо шматочками, викладаємо в салат.

Заправляємо салат оливковою олією і бальзамічним оцтом, посипаємо тертим сиром.

Традиційна великодня паска

Складові

  • Борошно – 500 г
  • Сухі дріжджі – 10 г (або 20 г свіжих дріжджів)
  • Молоко – 100 мл
  • Вершки жирністю 35% – 130 мл
  • Вершкове масло – 100 г
  • Жовтки – 5 шт
  • Яйце – 1 шт
  • Цукор – 150 г
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
  • Ром – 100 мл
  • Сушена журавлина або вишня – 120 г
  • Сіль – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Сушену журавлину або вишню заливаємо половиною рому і залишаємо на 2-24 години.

Для опари в миску наливаємо 150 мл теплої (36-38 ° С) води і розводимо в ній дріжджі. Додаємо 100 г борошна і перемішуємо. Накриваємо і ставимо в тепле місце на 1 годину, потім додаємо в опару 100 мл теплого молока і 100 г борошна, перемішуємо і ставимо в тепле місце ще на 1 годину.

Борошно, що залишилося просіюємо гіркою на стіл, робимо поглиблення в центрі і вливаємо розтоплене вершкове масло і вершки. Додаємо ціле яйце, жовтки, цукор, ванільний цукор і сіль. Ретельно вимішуємо руками – повинно вийти еластичне тісто, що не липне до рук

Розігріваємо духовку до 190 ° С. Відкидаємо сухофрукти на сито, даємо стекти всій рідині. Розподіляємо сухофрукти по аркушу паперу для випічки, присипаємо борошном і гарненько обвалюємо їх в ній. Тісто змішуємо з рештою рому і з опарою, ретельно вимішуємо. Додаємо в тісто сухофрукти, ще раз добре вимішуємо і даємо піднятися в теплому місці 2 години.

Викладаємо тісто у форми для паски так, щоб воно займало місце не більше половини обсягу в кожній формі. Даємо піднятися 20-30 хвилин, після чого випікаємо до готовності – паски повинні сильно піднятися.

Якщо проткнути готову паску дерев’яною шпажкою, вона вийде сухою.

Остужаємо паски, уклавши їх набік на застелену рушником подушку. Прикрашаємо за смаком.

Великоднє печиво “Кролики”

Складові

  • Розтоплене вершкове масло – 125 г
  • Просіяне борошно – 3 склянки
  • Цукор – 1 стакан + 1 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач – 3 ч. л.
  • Маленькі родзинки
  • Кефір – 1 склянка
  • Сіль –  за смаком

Спосіб приготування:

Розтираємо яйця з однією склянкою цукру, вливаємо кефір і масло, ретельно перемішуємо. Поступово всипаємо борошно, розпушувач і дрібку солі, замішуємо однорідне тісто.

Скачуємо з 2/3 тіста товсту ковбаску, нарізаємо її на рівні шматочки і скочуємо з кожного кульку. З тіста скочуємо тонку ковбаску і нарізати тонкими смужками.

Приліплюємо до кожної кульки по 2 смужки, щоб вийшов кролик з вушками, робимо з родзинок очі. Викладаємо фігурки на застелене пергаментом деко. Змащуємо злегка збитим яйцем, посипаємо 1 ст. л. цукру і випікаємо 20-25 хвилин при 180 ° С.

Читайте також: 

Паска без дріжджей

Царська паска

Рецепти до Великодня 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Тісто для горішків зі згущеним молоком
Що приготувати на Новий рік 2019 — 5 нових ідей
Католицьке Різдво: як приготувати український обрядовий стіл
Швидке тісто для пиріжків
Католицьке Різдво 2018: страви на Святвечір
Що таке Ньоккі і як їх готувати (рецепт)
Традиційні польські страви на Різдво
15 хвилин і на стіл: 5 швидких десертів
Католицьке Різдво: що приготувати
5 небанальних салатів, які здивують ваших гостей
Все про тісто: 5 рецептів для домашньої випічки
Домашня кухня: 5 страв для затишних вихідних
Як приготувати тісто філо
5 рецептів страв з фаршем, які врятують вашу вечерю
Не тільки куряче: як смачно приготувати індиче, качине та перепелине м’ясо

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо