Великдень 2018: рецепти великодніх страв


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів



Великдень - це найбільш радісне свято християн. Читайте найсмачніші та перевірені рецепти великодніх страв на Smachno.ua

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Сьомга, запечена в вершках

Складові

  • Філе сьомги – 1 кг
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля-порей – 1 стебло
  • Вершки – 400 мл
  • Кріп – 2-3 гілочки
  • Зелена цибуля – 2-3 пера
  • Гостра гірчиця – 1 ст. л.
  • Чебрець – дрібка
  • Сіль, перець – за смаком
  • Вершкове масло – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Духовку розігріваємо до 180 С. Філе звільняємо від шкірки і натираємо з обох сторін сіллю і перцем, змащуємо гірчицею, посипаємо чебрецем і викладаємо в змащену маслом форму.

Порей нарізаємо кружечками, томимо до м’якості на вершковому маслі. Викладаємо на рибу.

Зверху прикриваємо гуртками помідорів, заливаємо теплими вершками і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Виймаємо, даємо постояти 5 хвилин, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.

Читайте: Рецепт паски на Великдень

Свинина з часником, запечена в фользі

Складові

  • Свинина (філе) – 700 г
  • Часник – 5–6 зубчиків
  • Гірчиця (соус або в зернах) –  за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Зубчики часнику розрізаємо на 2-4 частини. У свинині робимо надрізи та вставляємо в них часник.

Натираємо свинину сіллю і перцем, змащуємо гірчицею.

Викладаємо свинину в фольгу, загортаємо. Викладаємо у форму для запікання. Запікаємо при температурі 180 градусів протягом 1,5 годин.

Зелений салат з сиром

Складові

  • Листовий салат – великий пучок
  • Помідори – 2 шт (или 5 чері),
  • Твердий сир – 70 г
  • Оливкова олія – за смаком
  • Бальзамічний оцет – за смаком

Спосіб приготування:

Салат ммиємо, просушуємо і рвемо руками. Викладаємо в салатницю.

Помідори миємо й нарізаємо шматочками, викладаємо в салат.

Заправляємо салат оливковою олією і бальзамічним оцтом, посипаємо тертим сиром.

Традиційна великодня паска

Складові

  • Борошно – 500 г
  • Сухі дріжджі – 10 г (або 20 г свіжих дріжджів)
  • Молоко – 100 мл
  • Вершки жирністю 35% – 130 мл
  • Вершкове масло – 100 г
  • Жовтки – 5 шт
  • Яйце – 1 шт
  • Цукор – 150 г
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
  • Ром – 100 мл
  • Сушена журавлина або вишня – 120 г
  • Сіль – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Сушену журавлину або вишню заливаємо половиною рому і залишаємо на 2-24 години.

Для опари в миску наливаємо 150 мл теплої (36-38 ° С) води і розводимо в ній дріжджі. Додаємо 100 г борошна і перемішуємо. Накриваємо і ставимо в тепле місце на 1 годину, потім додаємо в опару 100 мл теплого молока і 100 г борошна, перемішуємо і ставимо в тепле місце ще на 1 годину.

Борошно, що залишилося просіюємо гіркою на стіл, робимо поглиблення в центрі і вливаємо розтоплене вершкове масло і вершки. Додаємо ціле яйце, жовтки, цукор, ванільний цукор і сіль. Ретельно вимішуємо руками – повинно вийти еластичне тісто, що не липне до рук

Розігріваємо духовку до 190 ° С. Відкидаємо сухофрукти на сито, даємо стекти всій рідині. Розподіляємо сухофрукти по аркушу паперу для випічки, присипаємо борошном і гарненько обвалюємо їх в ній. Тісто змішуємо з рештою рому і з опарою, ретельно вимішуємо. Додаємо в тісто сухофрукти, ще раз добре вимішуємо і даємо піднятися в теплому місці 2 години.

Викладаємо тісто у форми для паски так, щоб воно займало місце не більше половини обсягу в кожній формі. Даємо піднятися 20-30 хвилин, після чого випікаємо до готовності – паски повинні сильно піднятися.

Якщо проткнути готову паску дерев’яною шпажкою, вона вийде сухою.

Остужаємо паски, уклавши їх набік на застелену рушником подушку. Прикрашаємо за смаком.

Великоднє печиво “Кролики”

Складові

  • Розтоплене вершкове масло – 125 г
  • Просіяне борошно – 3 склянки
  • Цукор – 1 стакан + 1 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач – 3 ч. л.
  • Маленькі родзинки
  • Кефір – 1 склянка
  • Сіль –  за смаком

Спосіб приготування:

Розтираємо яйця з однією склянкою цукру, вливаємо кефір і масло, ретельно перемішуємо. Поступово всипаємо борошно, розпушувач і дрібку солі, замішуємо однорідне тісто.

Скачуємо з 2/3 тіста товсту ковбаску, нарізаємо її на рівні шматочки і скочуємо з кожного кульку. З тіста скочуємо тонку ковбаску і нарізати тонкими смужками.

Приліплюємо до кожної кульки по 2 смужки, щоб вийшов кролик з вушками, робимо з родзинок очі. Викладаємо фігурки на застелене пергаментом деко. Змащуємо злегка збитим яйцем, посипаємо 1 ст. л. цукру і випікаємо 20-25 хвилин при 180 ° С.

Читайте також: 

Паска без дріжджей

Царська паска

Рецепти до Великодня 2018



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Як зацукрувати квіти
Як приготувати окрошку
Бестселер французької кухні: 15 найкращих рецептів рагу
Що загорнути в лаваш: 8 смачних варіацій
Страви з кабачків в духовці: 3 святкових рецепта
5 кращих страв із редису
Майстер бутербродів: що взяти на пікнік
Меню для пікніка: 12 смачних ідей
Як вибрати кабачки, цукіні і патисони — відеопорада
Як вибрати м’ясо для шашлику: 10 правил
Як смажити зефір на багатті
Кульбаба: сонячний дар весни
Як зробити шоколадні прикраси для десертів своїми руками
Домашня лазанья: секрети приготування


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити