Домашній майонез: 5 простих рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Домашній майонез не гірше магазинного надасть стравам соковитості та насиченості, але при цьому ви можете бути впевнені в його складі. Читайте, як приготувати майонез без яєць, з оливковою олією за рецептом Ектора, за 1 хвилину та пісний на цільнозерновому борошні.
Зберегти в кулінарну книгу

Домашній майонез Провансаль за 3 кроки

Складові:

  • Яєчні жовтки – 2 шт .;
  • Рафінована соняшникова олія – 130 мл;
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Цукор – 0,5 ч. л.;
  • Сік лимона – 1-2 ч. л.

Покроковий рецепт приготування домашнього майонезу Провансаль

  1. Змішуємо всі складові, окрім олії та соку лимону. Продукти повинні бути кімнатної температури
  2. Починаємо взбивати все міксером та тонкою цівкою вливаємо олію.
    У майонез можна додати пару ложок нерафінованої оливкової олії

Продовження рецепта читайте тут


Домашній майонез від Ектора Хіменес-Браво

Складові:

  • Лимон (сік) – 1 шт .;
  • Оливкова олія – 50 мл;
  • Рослинна олія, рафінована – 150 мл;
  • Гірчиця в порошку – 1 ч. Л .;
  • Кайенский перець – 1 г;
  • Цукор – 2 ч. л.;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Сіль – 1 ч. л.

Як приготувати домашній майонез

1. У чашу для збивання викладаємо сире яйце, додаємо сіль, гірчицю, цукор, кайенський перець і оливкову олію. Вінчик блендера добре впираємо в дно чаші, щоб майонез збивався рівномірно, і починаємо збивати

2. Коли всі продукти вже добре перемішаються, починаємо поступово вливати олію, не припиняючи збивати

3. Додавши половину обсягу олії, решту відставляємо. Збиваємо, поки соус не почне загусати. Вливаємо лимонний сік і збиваємо. Поступово вводимо решту олії

Тонкощі приготування майонезу від Ектора читайте тут


Домашній майонез за 1 хвилину

Складові

  • Яйце –  1 шт.;
  • Оливкова олія – 350 мл;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Цукор – 2 ч. л.;
  • Гірчиця – 1 ч. л. з гіркою;
  • Лимонний сік – 1 ч.л.

Як приготувати домашній майонез за 1 хвилину

  1. У півлітрову баночку насипаємо сіль, цукор, гірчицю і вбиваємо яйце. Зверху наливаємо масло.

Замість солі в майонез можна додати трохи соєвого соусу

2. Занурюємо на дно погружний блендер і починаємо збивати — спочатку знизу, а потім рухами вгору-вниз зі дна до верху. Коли майонез стане білим          і досить густим, додаємо лимонний сік і знову збиваємо. Загалом, на збивання майонезу потрібна 1 хвилина.

3. Домашній майонез за 1 хвилину готовий! За смаком можна додати улюблені приправи, а оливкову олію замінити на іншу, також рослинну.


Пісний майонез на цільнозерновому борошні

Складові:

  • Оливкова олія – 4 ст. л .;
  • Цільнозернових борошно – 0,5 склянки;
  • Лимонний сік – 1,5 ст. л .;
  • Гірчиця – 2,5 ст. л .;
  • Вода – 1,5 склянки;
  • Цукор – 1 ст. л .;
  • Сіль – 1,5 ч.л.

Як приготувати низькокалорійний пісний майонез

Борошно просійте через сито, розведіть невеликою кількістю води і розітріть, щоб не залишилося грудочок. Залийте воду, що залишилася, поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння, помішуючи. Зніміть з вогню і остудіть.

Продовження рецепта читайте тут.


Вегетаріанський майонез без яєць

Складові:

  • Часник – 2 зубчики;
  • Лимонний сік – 15 мл;
  • Діжонська гірчиця – 10 г;
  • Рідина з-під консервованого нуту – 45 мл;
  • Нут – 12 шт .;
  • Олія – 120 мл;
  • Оливкова олія – 60 мл

Як приготувати майонез без яєць

Часник, гірчицю, нут з рідиною і лимонний сік заливаємо в блендер і пробиваємо до стану пасти. Тонкою цівкою спочатку вливаємо соняшникову олію, потім оливкову. Як тільки майонез придбає потрібну консистенцію, він готовий.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Імбирний оцет
5 кращих соусів Італії
Соус Болоньєзе
Соуси з грибів: 3 простих рецепта
Грузинські соуси зі слив: ткемалі, сацебелі, тклапі
Грибний соус
Соус із білих грибів до риби (Все буде добре)
Аджика на зиму: сливова, з баклажанами, класичний рецепт
Кетчуп як в магазині
Томатний соус на зиму: кращі рецепти
Аджика (фоторецепт)
Домашній кетчуп з томатної пасти
Сацебелі по-імеретинськи (фоторецепт)
Соуси зі слив на зиму: ТОП-5 рецептів
Рецепт кетчупу: ідеї на будь-який смак

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)