Ткемалі — рецепт сливового соусу

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ЗакускиГрузинська кухня
Ткемалі — смачний грузинський соус. Його подають з рибою, м'ясом, птицею, гарнірами з картоплі і макаронів
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Сливи1 кг
Часник1 головка
Сіль4 ч.л.
Червоний гострий перець1 шт
Кінза1 пучок
Кріп0.5 пучка
Додати в список покупок

Як приготувати соус Ткемалі

  1. З сливи дістаємо кісточки і засипаємо плоди сіллю. Чекаємо, коли слива дасть сік.
  2. Ставимо на вогонь і даємо покипіти сливі 5 хвилин, додаємо нарізаний перець і варимо ще 5 хвилин,
  3. Додаємо кінзу, кріп і варимо близько 2 хвилин. Додаємо часник і вимикаємо вогонь.
  4. Переливаємо соус в блендер і збиваємо до консистенції сметани.
  5. Додаємо столову ложку яблучного або виноградного оцту.

За смаком можна додати ще солі або приправ

Ткемалі готовий! Зберігати соус потрібно в холодильнику.

ГОТУЄМО З НАМИ
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Аджика (фоторецепт)
Домашній кетчуп з томатної пасти
Сацебелі по-імеретинськи (фоторецепт)
Соуси зі слив на зиму: ТОП-5 рецептів
Рецепт кетчупу: ідеї на будь-який смак
Сацебелі
Сливовий соус з розмарином
Пікантний соус із зелених помідорів
Соус Софріто (фото рецепт)
Абрикосовий тартар (Все буде добре) (відео)
Соус гуакамоле (фоторецепт)
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
М’ятний соус до м’яса
Сирний суп з плавленим сиром – рецепт покроковий
Соус із червоних порічок

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Цукерки з яблук: рецепти приготування в домашніх умовах
что приготовить из яблок
Що приготувати з яблук: проста та смачна випічка