Як приготувати сочевичний суп:
- Нарізаємо дрібними кубиками картоплю і моркву. Лук трьом на тертці.
- Промиваємо сочевицю, поки вода не стане прозорою. Кладемо сочевицю в каструлю.
- Додаємо в каструлю картоплю, моркву і цибулю. Заливаємо все це холодною водою і варимо турецький суп-пюре з сочевиці на середньому вогні до готовності овочів (близько 30 хвилин).
- Коли все буде готово, додаємо томатну пасту, вершкове масло, тмин, чебрець, суху м’яту, сіль. Збиваємо блендером.
- Ставимо суп на повільний вогонь і доводимо до кипіння, варимо близько 10 хвилин.
Турецький сочевичний суп готовий! Подаємо блюдо з соком лимона.