Приготування мигдального молока
Мигдаль заливаємо окропом, залишаємо на декілька хвилин та знімаємо шкірку. Заливаємо горіхи 1 літром води кімнатної температури та залишаємо на 12 годин. Потім перебиваємо мигдаль разом з водою в блендері, проціджуємо через марлю та добре віджимаємо. Жмих залишаємо.
Приготування супу
- Олію розігріваємо та обсмажуємо в ній борошно до легкого золотистого кольору
- Додаємо бульйон, перемішуємо та переливаємо суміш у каструлю. Нагріваємо пару хвилин.
- Гриби нарізаємо слайсами, цибулю — напівкільцями. В пательні розігріваємо олію та обсмажуємо цибулю до золотисточті. Додаємо гриби та обсмажуємо до готовності.
- Сухі гриби перебиваємо в блендері в крихту
- Смажені гриби з цибулею перекладаємо в каструлю та томимо на маленькому вогні 15 хвилин.
- В кінці додаємо 250 мл мигдального молока. Суп нагріваємо, та не доводимо до кипіння.
Приготування мигдальної пасти
Мигдльний жмих перебиваємо в блендері з часником та невеликою кількістю мигдального молока. В кінці додаємо базилік. Пасту намазуємо на грінки.
Подаємо суп, приправленний паприкою, сіллю та порошком з сушених грибів, разом з грінками та мигдальному пастою.
Читайте також: Різдвяний піст 2018.