Покроковий рецепт приготування пляцка Ягідна фантазія
ГОТУЄМО З НАМИ
Торт Три шоколада від Лізи Глинської (фоторецепт)
- Приготуйте шоколадний крем: прогрійте вершки до появи пари. Залийте ними шоколад, додайте розтоплене вершкове масло, дайте шоколаду розтанути.
- Доведіть до кипіння цукор з водою, влийте сироп у шоколад, а також додайте мед, перемішайте. Введіть білий барвник для шоколаду, перемішайте, накрийте основу крему плівкою «у контакт». Поставте у холодильник мінімум на 3 год. Потім збийте вершкове масло з цукровою пудрою і змішайте з шоколадною основою.
- Приготуйте заварний крем: доведіть до кипіння молоко зі звичайним та ванільним цукром. Змішайте з цукром жовтки, додайте борошно та кукурудзяний крохмаль, перемішайте. Введіть половину гарячого молока, перемішайте і додайте цю масу до молока, що залишилося. Постійно помішуючи, доведіть заварний крем до кипіння, проваріть 1 хв.
- Замочіть у воді желатин на 10 хв. Додайте до крему, перемішайте до розчинення. Накрийте крем харчовою плівкою «у контакт», лишіть остигати на 1 год. за кімнатної температури. Потім збийте вершки з цукром та змішайте з основою заварного крему.
- Приготуйте бісквіт: додайте до яєць сіль та цукор, збийте до пишності. Влийте олію, перемішайте. Окремо змішайте борошно, розпушувач та мак. З‘єднайте суху суміш з рідкою, перемішайте.
- Роз’ємну металеву рамку огорніть фольгою, вистеліть пергаментом, встановіть у деко, влийте в неї тісто. Випікайте бісквіт за температури 180⁰С впродовж 30 хв. Лишіть остигати мінімум на 1,5 год. Зніміть рамку, розріжте бісквіт по горизонталі навпіл.
- Приготуйте компоте: з’єднайте воду, цукор, чорниці та вишні без кісточок. Варіть 1 хв. після закипання. Замочіть у воді желатин на 15 хв., додайте до ягідної маси, перемішайте до розчинення. Лишіть масу на 1,5 год. за кімнатної температури.
- Викладіть на дошку одну частину бісквіту зрізом догори. Зверху встановіть рамку. На бісквіт викладіть увесь заварний крем. Поставте у холодильник на 1 год. На заварний крем викладіть компоте та другу частину бісквіту зрізом донизу. Поставте у холодильник на 2 год.
- Зніміть рамку, змастіть поверхню пляцка шоколадним кремом. Поставте у холодильник на 1 год. Для оздоблення – затушуйте поверхню пляцка фіолетовим барвником для шоколаду. Прикрасьте ягодами малини, порічками, полуницями, лохиною та ожиною. За бажанням, змастіть ягоди гелем для декору та присипте золотим пилком.
Дивіться 10 страв з ягід. Частина 2
Дивіться відео рецепт приготування кулеб’яки з журавлиною та креветками від Все буде смачно