Густе полуничне варення

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Читайте, як приготувати густе варення з полуниці
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Полуниця2 кг
Цукор1,5 кг
Лимон0,5 шт
Додати в список покупок

ГОТУЄМО З НАМИ
Як заморозити полуницю

Як приготувати густе полуничне варення

  1. Полуницю переберіть, видаліть сміття, недоспілі й зіпсовані ягоди. Промийте, опускаючи по кілька разів на друшляку в холодну воду. Дайте рідині стекти й акуратно обірвіть чашолистки.
  2. Ягоди покладіть в таз, додайте цукор. Посуд помістіть в прохолодне місце на 5-6 годин, щоб полуниця дала сік.
  3. Поставте таз на середній вогонь і, акуратно помішуючи вміст посуду, дочекайтеся повного розчинення цукру.
  4. Після закипання варіть ягоди 10 хвилин. Піну, що з’являється, обов’язково знімайте шумівкою. Потім за допомогою тієї ж шумівки виловіть ягоди і помістіть в іншу тару. А сироп продовжуйте уварювати протягом години.
  5. Додайте дрібно порізаний лимон разом з цедрою, попередньо видаливши кісточки. На помірному вогні уварюйте все разом ще одну годину.
  6. Покладіть в сироп раніше виловлені ягоди і варіть варення близько години, зробивши вогонь найменшим.
  7. Поки варення буде варитися, вимийте банки. Прокаліть їх в духовці або обполосніть окропом, а потім добре висушіть, перевернувши на рушник.
  8. У гарячому вигляді розкладіть варення в баночки. Залиште у відкритому вигляді до повного охолодження. Закрийте кришками або пергаментним папером.

ГОТУЄМО З НАМИ
Варення з полуниці з цілими ягодами

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак
Аджика: 5 найкращих рецептів
Варення із нектаринів п’ятихвилинка
Варення із нектаринів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею