Як приготувати квашені зелені помідори
- Томати сортуємо за розміром і кольором, видаляємо плодоніжки, пошкоджені і м’яті плоди.
- Промиваємо, обсушуємо і укладаємо в балон / бочку об’ємом 10 л. Додаємо кріп, лист хрону, зелень селери і стручковий гіркий перець.
- Готуємо 7-відсотковий сольовий розсіл: воду змішуємо з сіллю, нагріваємо до повного розчинення кристалів солі і охолоджуємо розсіл.
Співвідношення солі і води: на 1 л води – 70 г солі
Заливаємо підготовленим розсолом помідори, накриваємо кришкою, ставимо в льох і залишаємо на 20 днів. Через 20 днів помідори готові до вживання.
Читайте також, що ще приготувати з зелених помідорів.