Аджика: 5 найкращих рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Аджика — знаменита приправа, Батьківщиною якої вважається Абхазія. Класична аджика нічого спільного з гострим томатним соусом не має, так як готується з суміші солі, часнику і гострого перцю
Зберегти в кулінарну книгу

Для українців аджика — це, перш за все, гострий соус на основі томатів і ароматних східних трав. Нижче ми наводимо рецепти відомої томатної «аджики», і справжньої, абхазької — з пряних трав, спецій і солі.

Червона (гостра) аджика

Інгредієнти:

  • Перець стручковий – 500 г;
  • Часник – 6-8 зубчиків;
  • Насіння кінзи – 15 г;
  • Насіння кропу – 10 г;
  • Насіння базиліка – 10 г;
  • Насіння чабера – 10 г;
  • Сіль – за смаком;
  • Волоські горіхи – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Перець очищаємо від насіння і плодоніжок, кладемо в миску, заливаємо теплою водою, придавлюємо дощечкою з вантажем і залишаємо на 3-4 години.

2. Потім зливаємо воду і перець з усіма спеціями розтираємо до утворення однорідної в’язкої маси з приємним ароматом – для цього можна використовувати ступку або блендер.

3. Щоб зберегти в’язкість маси, під час розтирання бажано додати в аджику волоські горіхи (50-60 г).

4. Горіхове масло зберігає в’язкість маси, покращує смакові якості, а також сприяє тривалому збереженню аджики.

5. Готову аджику зберігаємо в скляному посуді, щільно закривши кришкою.


Зелена аджика

Інгредієнти:

  • Пряна зелень (кінза, м’ята, кріп, чабер, базиліка) – 500 г;
  • Сіль за смаком;
  • Зелений перець – за смаком.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Технологія приготування зеленої аджики така ж сама, як і червоної.


ГОТУЄМО З НАМИ
Аджика від Мікаеля Арояна

Аджика з базиліком

Інгредієнти:

  • Помідори – 100 г;
  • Солодкий перець – 100 г;
  • Часник – 50 г;
  • Гіркий червоний перець – 0,5 шт;
  • Кріп – 5 г;
  • Базилік – 5 г;
  • Кінза – 5 г;
  • Сіль за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Знімаємо шкірку з помідорів, видаляємо насіннєву частину і плодоніжки у болгарського перцю.

2. Овочі добре промиваємо і пропускаємо через м’ясорубку.

3. Додаємо дрібно нарізану зелень, сіль і ретельно перемішуємо.

Соус готовий!


Аджика на зиму

Інгредієнти:

  • Помідори – 5 кг;
  • Морква – 1 кг;
  • Перець солодкий – 1 кг;
  • Яблука – 1 кг;
  • Перець гострий стручковий – 5 шт;
  • Олія – ​​500 мл;
  • Часник – 200 г;
  • Сіль – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Помідори, морква, солодкий перець, яблука і гіркий перець пропускаємо через м’ясорубку, перемішуємо, поміщаємо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо хвилин двадцять при помірному кипінні.

2. Потім додаємо соняшникову олію, подрібнений часник, сіль за смаком, перемішуємо і варимо 10 хвилин.

3. Розкладаємо аджику по простерілізорванним банкам, накриваємо прокип’яченими кришками і закочуємо.


Аджика від Ектора Хіменеса-Браво

Інгредієнти:

  • Томати – 500 г;
  • Перець болгарський – 300 г;
  • Яблука кисло-солодкі – 300 г;
  • Олія – ​​2 ст.л.$
  • Чебрець свіжий – за смаком;
  • Чилі свіжий – 50 г;
  • Часник – 5 зубчик;
  • Базилік фіолетовий – за смаком;
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.;
  • Коріандр – 1 ч.л.;
  • Насіння кропу – 1 ч.л.;
  • Кінза – за смаком;
  • Перець – за смаком;
  • Сіль – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Помідори заливаємо окропом, залишаємо на кілька секунд, а потім знімаємо шкірку і розрізаємо на 4 частини.

2. Видаляємо насіння.

3. Яблука очищаємо від шкірки і видаляємо серединку.

4. З перцю (солодкого і гострого) виймаємо насіння.

5. Перебиваємо всі овочі в блендері до однорідної консистенції, переливаємо пюре в каструлю і поміщаємо на вогонь.

6. Доводимо до кипіння на великому вогні і кип’ятимо 5-10 хвилин.

7. Потім зменшуємо вогонь, додаємо сухі спеції (хмелі-сунелі, коріандр, насіння кропу), солимо, перчимо, накриваємо кришкою і готуємо аджику ще 2 години.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чорничне варення
Варення із шовковиці
Черешневий компот
Рецепти варення
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками