Рецепти варення

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Літо — час заготовок. Починаємо варити варення! І хоч ця справа під силу тільки справжнім кулінарам, поради Smachno.ua допоможуть вам впоратися з цим завданням
Зберегти в кулінарну книгу

Варення із малини

Інгредієнти:

  • Малина — 1 кг
  • Цукор — 1,4 кг

 

Спосіб приготування

Ягоди перебираємо та миємо, потім викладаємо в миску, пошарово пересипаючи цукром. Даємо постояти 8 годин для виділення соку та просочування ягід цукром. Потім ягоди з цукром ставимо спочатку на слабкий вогонь, а після розчинення цукру в соку, вогонь підсилюємо і варимо варення до готовності протягом мінімального часу. Варення охолоджуємо та перекладаємо в банки.

Варення із черешні з кісточкою

Інгредієнти:

  • Черешня — 1 кг
  • Цукор — 1,2 кг
  • Вода — 1, 2 склянки
  • Ванільний цукор (пачка) — 0,5  шт.
  • Лимонна кислота — дрібка

 

Спосіб приготування

Черешню очищуємо від плодоніжок і видаляємо пошкоджені плоди. Потім ягоди промиваємо, даємо стекти воді, викладаємо в емальовану каструлю, заливаємо киплячим цукровим сиропом і варимо в два прийоми з перервою між варінням у 5 годин. У кінці другого варіння додаємо у варення ванільний цукор і лимонну кислоту. Після другого варіння гаряче варення розфасовуємо в сухі стерильні банки, наповнюючи їх на 1/2 см нижче від верха горлечка, накриваємо підготовленими кришками, закупорюємо, перевіряємо якість закупорювання і охолоджуємо. Охолодження — повітряне.

Варення із пелюсток півоній

Інгредієнти:

  • Цукор —  1 кг
  • Вода —  1 л
  • Лимон  — 1  шт.
  • Пелюстки півоній (бордові, рожеві, білі) — 500  мл

 

Спосіб приготування

Варимо із цукру та води сироп. За бажанням консистенцію сиропу можна регулювати: якщо ви хочете отримати більш густе варення, то уварюйте сироп, поки він не стане бажаної густоти. Зазвичай консистенцію варення перевіряють на цукрі: якщо крапля сиропу не вбирається в цукор, а тримає форму, то варення готове. Додаємо в готовий сироп пелюстки півоній і лимонний сік.

За бажанням ви можете зменшити або збільшити кількість лимонного соку в рецепті

Доводимо варення до кипіння, вимикаємо вогонь і залишаємо на добу, щоб воно настоялося. На наступний день знову доводимо варення до кипіння і розкладаємо гаряче варення в простерилізовані банки.

Варення із кабачків

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2,4 кг
  • Цукор — 2 кг
  • Лимон — 1 шт.

 

Спосіб приготування

Кабачки миємо, чистимо від шкірки та насіння, нарізаємо кубиками, засипаємо цукром і залишаємо, поки не виділиться сік. Потім доводимо до кипіння і кип’ятимо 5 хвилин, після чого знімаємо з вогню і залишаємо на 2-3 години. Потім додаємо порізаний кубиками лимон і кип’ятимо ще 30 хвилин.

Варення із вишні з кісточками

Інгредієнти:

  • Вишня — 1 кг
  • Сахар — 800  г
  • Вода — 400  мл

 

Спосіб приготування

Ягоди вишні ретельно миємо та для більш швидкого приготування кожну ягоду кілька разів проколюємо голкою або іншим гострим предметом. Це робимо з двох причин: по-перше, консервовані ягоди вийдуть природного забарвлення, а по-друге, чим менша стадія теплової обробки, тим більше вітамінів збережеться. Далі проколені ягоди бланшируємо протягом двох хвилин при температурі 80-90 ° С. Потім заливаємо вже підготовленим сиропом, витримуємо 3-4 хвилини та варимо до готовності, додавши цукор, що залишився.

Варення із пелюсток троянд

Інгредієнти:

  • Пелюстки троянд — 500  г
  • Цукор — 1,5 кг
  • Лимон — 0,5 шт.
  • Вода — 200  мл

 

Спосіб приготування

Підготовлені пелюстки червоних або рожевих троянд дрібно нарізаємо, після чого додаємо до них півкілограма цукру та перемішуємо. Залишаємо на дві доби. Потім із цукру, що залишився, води та лимонного соку варимо сироп. Нарізані пелюстки кладемо в гарячий сироп і варимо на повільному вогні до готовності. Готове варення розкладаємо в банки та закриваємо кришками.

Полуничне варення

Інгредієнти:

  • Полуниця — 1 кг
  • Цукор — 1 кг
  • Вода — 1  склянка

 

Спосіб приготування

Перед приготуванням полуницю ретельно промиваємо, очищуємо від плодоніжок. Якщо плоди великі, їх можна розрізати на дві частини. Очищену полуницю кладемо у велику каструлю і засипаємо її цукром. Тепер чекаємо, поки вона пустить сік. Потім у каструлю, у якій ми будемо варити варення, вливаємо воду, доводимо до кипіння. Після чого дуже обережно пересипаємо в неї ягоди з соком. На повільному вогні, періодично помішуючи, варимо 20-30 хвилин.

ГОТУЄМО З НАМИ
Варення із нектаринів п’ятихвилинка

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чорничне варення
Варення із шовковиці
Черешневий компот
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками