Мариновані зелені помідори з часником
Складові:
- невеликі зелені помідори
- часник
- кріп – по гілці в банку
- оцет – 250 мл на 3 л банку
- сіль – 2 ст.л
- цукор – 3 ст.л.
- лавровий лист – 3 шт
- зерна кропу
Як приготувати мариновані помідори
- У кожному помідорі робимо невеликий розріз і вкладаємо зубчик часнику.
- У банки викладаємо по гілочці кропу, потім – фаршировані часником помідори.
- Варимо розсіл – в 3 літри води заливаємо оцет, додаємо цукор, сіль, лавровий лист і зерна кропу.
Мариновані зелені помідори з часником можна не стерилізувати, так як оцет і часник є хорошими консервантами
Зелені помідори на зиму
Готуємо розсіл: у воді розводимо цукор і сіль, доводимо до кипіння і додаємо оцет. Продовження рецепта зелених помідорів на зиму читайте тут.
Пікантний соус із зелених помідорів
Складові:
- Зелені помідори 4 шт
- Масло топлене 3 ст.л.
- Перець гострий рубаний 1 ст.л.
- Насіння чорної гірчиці 0.50 ч.л.
Вимиті помідори опускаємо в каструлю з киплячою водою на 30 секунд. Відразу ж зливаємо воду і знімаємо з помідорів шкірку. Верхівки плодів надрезаем хрестоподібно і вичавлюємо з них якомога більше насіння. Потім нарізаємо помідори кубиками. Щоб дізнатися рецепт повністю, читайте тут.
Ікра з зелених помідорів
Зелені помідори нарізаємо кружечками, цибулю – кільцями, моркву натираємо на тертці, перець нарізаємо соломкою, коріння петрушки нарізаємо кружечками або натираємо на тертці. Овочі пересипаємо за смаком сіллю, закриваємо кришкою і витримуємо в прохолодному приміщенні 10-12 годин. Читайте продовження рецепта за посиланням.