Продукти, необхідні для приготування страви
1. Квасолю замочуємо на 6-8 годин у холодній воді
2. Відварюємо квасолю до готовності (вона повинна стати м’якою і розваритися)
3. Готову квасолю відкидаємо на сито, щоб стекла зайва вода
4. Нарізаємо цибулю півкільцями
5. Обсмажуємо цибулю на розігрітій олії до прозорості
6. Нарізаємо соломкою солодкий перець
7. Додаємо перець до цибулі
8. Обсмажуємо протягом кількох хвилин
9. Подрібнюємо томати в пюре
10. Додаємо до овочів квасолю
11. Вливаємо томатне пюре
12. Тушкуємо хвилину на середньому вогні
13. Додаємо сіль і цукор. Варимо овочі, поки вони не стануть м’якими
14. У окремому посуді кип’ятимо кришки протягом 2-3 хвилин
15. Огортаємо носик чайника шматочком тканини, доводимо воду в чайнику до кипіння і одягаємо на носик банку. Обдаємо банку паром 1-2 хвилини.
Якщо ви одягнете банку на чайник без тканини, від дотику до металу вона може лопнути
16. У кінці додаємо оцет, нагріваємо пару секунд і знімаємо з вогню
17. Гарячу квасолю з овочами розкладаємо в гарячі (!) банки і закочуємо гарячими (!) кришками
Квасоля у томатному соку готова!
Дивіться також як приготувати квасолевий суп.