Консервація з баклажанів: 5 кращих рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Апетитні, соковиті консервовані баклажани — це справжнє літо в банці! Пропонуємо 5 кращих рецептів консервації з баклажанів: болгарське Манжо, ікру, чатні та ще парочку відмінних страв
Зберегти в кулінарну книгу

Манжо — овочі по-болгарськи

Складові:

  • помідори – 1,5 кг.
  • баклажани – 1 кг.
  • болгарський солодкий перець – 1 кг.
  • ріпчаста цибуля – 500 г.
  • морква – 200 г.
  • часник – 1/2 головки
  • олія – 100 г.
  • сіль – 40 г.
  • оцет 9% – 50 мл.
  • цукровий пісок – 50 г.
  • чорний мелений перець – 1 ч. л.

ГОТУЄМО З НАМИ
Консервовані кабачки

КРОК 1

Помідори пропускаємо через м’ясорубку в каструлю. Баклажани нарізаємо кружальцями, солодкий перець очищаємо, нарізаємо скибочками та кладемо овочі до помідорів.

КРОК 2

Цибулю, часник і моркву очищаємо, у гострого перцю видаляємо насіння. Пропускаємо все через м’ясорубку та викладаємо в каструлю до овочів, вливаємо оцет, олію, всипаємо сіль, перець і цукровий пісок. Все перемішуємо.

КРОК 3

Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Потім температуру зменшуємо та тушкуємо овочі від 40 хвилин до години. Овочі розливаємо по заздалегідь підготовленим банкам, закатуємо кришками й охолоджуємо в перевернутому стані, укутавши ковдрою.

Смачна і ароматна заготовка Манжо готова!

Ікра з баклажанів

Складові:

  • баклажани – 8-9 шт.
  • ріпчаста цибуля – 5-6 шт.
  • солодкий перець – 8 шт.
  • морква – 2 шт.
  • помідори – 5 шт.
  • часник – 5 зубчиків
  • сіль за смаком
  • цукровий пісок – за смаком
  • оцет 9% – 1 ст. л.
  • олія – 0,5 л.

КРОК 1

З баклажан знімаємо шкірку та нарізаємо дрібними кубиками. У великій сковороді з високими бортиками розігріваємо частину олії та викладаємо баклажани. Обсмажуємо їх до золотистого кольору, потім перекладаємо в більшу каструлю, де і буде варитися ікра.

КРОК 2

Моркву та солодкий перець чистимо, моркву ріжемо кружальцями й обсмажуємо овочі до м’якості. Лук також нарізаємо дрібно й обсмажуємо до золотистого кольору.

КРОК 3

Помідори також нарізаємо і обсмажуємо пару хвилин. Всі овочі прокручуємо через м’ясорубку в каструлю з баклажанами. Ставимо каструлю на плиту, перемішуємо та доводимо до кипіння. Поки маса закипає, кладемо туди подрібнений часник і солимо за смаком. Вирівнюємо смак цукровим піском і додаємо оцет. Все перемішуємо, зменшуємо вогонь і проварюємо всю масу 5-10 хвилин.

КРОК 4

Розливаємо ікру по банкам, накриваємо кришками та стерилізуємо 10 хвилин.

ГОТОВИМ С НАМИ
Как стерилизовать банки для консервации (видео)

Закочуємо кришки, прибираємо банки в темне місце, накриваємо і даємо охолонути. Ікра з баклажанів готова!

Чатні з баклажанів

Складові:

  • баклажани – 2 шт.
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • болгарський солодкий перець – 1 шт.
  • помідори – 3 шт.
  • мед – 2 ст. л.
  • сіль – 1 ч. л.
  • чорний мелений перець – за смаком
  • бальзамічний оцет – 2 ст. л.
  • олія – 80 мл.

КРОК 1

Овочі очищаємо, з баклажанів знімаємо шкірку. Все нарізаємо кубиками.

КРОК  2

У великому сотейнику нагріваємо олію, кладемо цибулю і смажимо до м’якості. Збільшуємо вогонь і додаємо баклажани. Готуємо все 3-5 хвилин.

КРОК  3

Вогонь зменшуємо, додаємо порізані кубиками помідори та перець і смажимо до м’якості. Додаємо сіль, мед, оцет і перець, овочі перемішуємо і накриваємо сотейник кришкою.

Тушкуємо чатні на тихому вогні 15-20 хвилин, періодично помішуючи.

Якщо в чатні мало соку, можна додати пару ложок води

Перекладаємо чатні в банку і залишаємо, поки не охолоне.

Мариновані пікантні баклажани

Складові:

  • баклажани – 1 кг.
  • оцет столовий – 100 мл.
  • цукровий пісок – 10 м
  • сіль – 15 г.

КРОК  1

Баклажани нарізаємо та бланшируємо в киплячій воді 20-25 хвилин, після чого даємо їм охолонути у холодній воді та віджимаємо.

КРОК  2

Готуємо маринад: 1 літр води доводимо до кипіння, додаємо цукор, сіль і кип’ятимо все ще 10 хвилин. Вливаємо оцет.

КРОК  3

Баклажани щільно укладаємо в стерилізовані банки, заливаємо холодним маринадом і стерилізуємо в киплячій воді (півлітрові банки – 8 хвилин, літрові – 10-12 хвилин, трилітрові – 20 хвилин).

Банки з баклажанами герметично закриваємо і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Печені баклажани на зиму

Складові:

  • баклажани – 1 кг.
  • морква – 1 шт.
  • олія – 1 склянку
  • сіль
  • чорний перець горошком
  • оцет столовий – 1 ст. л.

ГОТУЄМО З НАМИ
Тещин язик з баклажанів

КРОК  1

Баклажани і морква моєму, обсушуємо і нарізаємо дуже тонкими скибочками, а морква – тонкими смужками.

КРОК  2

Деко змащуємо олією, викладаємо скибочки баклажанів і моркви, солимо, скроплюємо олією, закриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 200 ° духовку.

Коли овочі стануть м’якими, фольгу потрібно зняти, щоб вони зарум’янилися

КРОК  3

У каструлі змішуємо олію й оцет, кладемо солі та перцю за смаком, добре прогріваємо. Готові овочі щільно розкладаємо по підготовленим банкам, заливаємо маслом з оцтом.

Закочуємо банки кришками, перевертаємо і ставимо в темне місце охолоджуватися.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак
Аджика: 5 найкращих рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт волшебного чая, рецепт приготовления волшебного чая, как приготовить волшебный чай, состав волшебного чая, как приготовить волшебный чай
Рецепт чарівного чаю
рецепты канапе на новый год, как приготовить канапе на новый год, новогодние рецепты канапе, канапе с ананасом курицей и апельсинами, блинные канапе с муссом из семги, канапе с брынзой и огурцом, канапе с креветками, канапе с яйцом и семгой
Канапе — рецепти на Новий рік