Консервація з баклажанів: 5 кращих рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Апетитні, соковиті консервовані баклажани — це справжнє літо в банці! Пропонуємо 5 кращих рецептів консервації з баклажанів: болгарське Манжо, ікру, чатні та ще парочку відмінних страв
Зберегти в кулінарну книгу

Манжо — овочі по-болгарськи

Складові:

  • помідори – 1,5 кг.
  • баклажани – 1 кг.
  • болгарський солодкий перець – 1 кг.
  • ріпчаста цибуля – 500 г.
  • морква – 200 г.
  • часник – 1/2 головки
  • олія – 100 г.
  • сіль – 40 г.
  • оцет 9% – 50 мл.
  • цукровий пісок – 50 г.
  • чорний мелений перець – 1 ч. л.

ГОТУЄМО З НАМИ
Консервовані кабачки

КРОК 1

Помідори пропускаємо через м’ясорубку в каструлю. Баклажани нарізаємо кружальцями, солодкий перець очищаємо, нарізаємо скибочками та кладемо овочі до помідорів.

КРОК 2

Цибулю, часник і моркву очищаємо, у гострого перцю видаляємо насіння. Пропускаємо все через м’ясорубку та викладаємо в каструлю до овочів, вливаємо оцет, олію, всипаємо сіль, перець і цукровий пісок. Все перемішуємо.

КРОК 3

Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Потім температуру зменшуємо та тушкуємо овочі від 40 хвилин до години. Овочі розливаємо по заздалегідь підготовленим банкам, закатуємо кришками й охолоджуємо в перевернутому стані, укутавши ковдрою.

Смачна і ароматна заготовка Манжо готова!

Ікра з баклажанів

Складові:

  • баклажани – 8-9 шт.
  • ріпчаста цибуля – 5-6 шт.
  • солодкий перець – 8 шт.
  • морква – 2 шт.
  • помідори – 5 шт.
  • часник – 5 зубчиків
  • сіль за смаком
  • цукровий пісок – за смаком
  • оцет 9% – 1 ст. л.
  • олія – 0,5 л.

КРОК 1

З баклажан знімаємо шкірку та нарізаємо дрібними кубиками. У великій сковороді з високими бортиками розігріваємо частину олії та викладаємо баклажани. Обсмажуємо їх до золотистого кольору, потім перекладаємо в більшу каструлю, де і буде варитися ікра.

КРОК 2

Моркву та солодкий перець чистимо, моркву ріжемо кружальцями й обсмажуємо овочі до м’якості. Лук також нарізаємо дрібно й обсмажуємо до золотистого кольору.

КРОК 3

Помідори також нарізаємо і обсмажуємо пару хвилин. Всі овочі прокручуємо через м’ясорубку в каструлю з баклажанами. Ставимо каструлю на плиту, перемішуємо та доводимо до кипіння. Поки маса закипає, кладемо туди подрібнений часник і солимо за смаком. Вирівнюємо смак цукровим піском і додаємо оцет. Все перемішуємо, зменшуємо вогонь і проварюємо всю масу 5-10 хвилин.

КРОК 4

Розливаємо ікру по банкам, накриваємо кришками та стерилізуємо 10 хвилин.

ГОТОВИМ С НАМИ
Как стерилизовать банки для консервации (видео)

Закочуємо кришки, прибираємо банки в темне місце, накриваємо і даємо охолонути. Ікра з баклажанів готова!

Чатні з баклажанів

Складові:

  • баклажани – 2 шт.
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • болгарський солодкий перець – 1 шт.
  • помідори – 3 шт.
  • мед – 2 ст. л.
  • сіль – 1 ч. л.
  • чорний мелений перець – за смаком
  • бальзамічний оцет – 2 ст. л.
  • олія – 80 мл.

КРОК 1

Овочі очищаємо, з баклажанів знімаємо шкірку. Все нарізаємо кубиками.

КРОК  2

У великому сотейнику нагріваємо олію, кладемо цибулю і смажимо до м’якості. Збільшуємо вогонь і додаємо баклажани. Готуємо все 3-5 хвилин.

КРОК  3

Вогонь зменшуємо, додаємо порізані кубиками помідори та перець і смажимо до м’якості. Додаємо сіль, мед, оцет і перець, овочі перемішуємо і накриваємо сотейник кришкою.

Тушкуємо чатні на тихому вогні 15-20 хвилин, періодично помішуючи.

Якщо в чатні мало соку, можна додати пару ложок води

Перекладаємо чатні в банку і залишаємо, поки не охолоне.

Мариновані пікантні баклажани

Складові:

  • баклажани – 1 кг.
  • оцет столовий – 100 мл.
  • цукровий пісок – 10 м
  • сіль – 15 г.

КРОК  1

Баклажани нарізаємо та бланшируємо в киплячій воді 20-25 хвилин, після чого даємо їм охолонути у холодній воді та віджимаємо.

КРОК  2

Готуємо маринад: 1 літр води доводимо до кипіння, додаємо цукор, сіль і кип’ятимо все ще 10 хвилин. Вливаємо оцет.

КРОК  3

Баклажани щільно укладаємо в стерилізовані банки, заливаємо холодним маринадом і стерилізуємо в киплячій воді (півлітрові банки – 8 хвилин, літрові – 10-12 хвилин, трилітрові – 20 хвилин).

Банки з баклажанами герметично закриваємо і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Печені баклажани на зиму

Складові:

  • баклажани – 1 кг.
  • морква – 1 шт.
  • олія – 1 склянку
  • сіль
  • чорний перець горошком
  • оцет столовий – 1 ст. л.

ГОТУЄМО З НАМИ
Тещин язик з баклажанів

КРОК  1

Баклажани і морква моєму, обсушуємо і нарізаємо дуже тонкими скибочками, а морква – тонкими смужками.

КРОК  2

Деко змащуємо олією, викладаємо скибочки баклажанів і моркви, солимо, скроплюємо олією, закриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 200 ° духовку.

Коли овочі стануть м’якими, фольгу потрібно зняти, щоб вони зарум’янилися

КРОК  3

У каструлі змішуємо олію й оцет, кладемо солі та перцю за смаком, добре прогріваємо. Готові овочі щільно розкладаємо по підготовленим банкам, заливаємо маслом з оцтом.

Закочуємо банки кришками, перевертаємо і ставимо в темне місце охолоджуватися.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Квасоля у томатному соку (фоторецепт)
Пастила з груш: ТОП-3 рецепти
Варення з груш часточками
Мочені яблука з брусницею
Маринований виноград
Консервовані персики (фоторецепт)
Мочені яблука в банці: рецепти приготування
Виноград сушений
Сухе варення з яблук: простий рецепт приготування
Варення з винограду
Аджика (фоторецепт)
Мочений виноград
Аджика з помідорів
Білі гриби у вершковому маслі
Баклажани на зиму: найкращі рецепти

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
моченые яблоки с брусникой
Мочені яблука з брусницею
блюда из яблок
Молодильні яблука: 6 кращих сезонних рецептів з яблук