Складові:
- Дрібні грунтові огірки – 1 кг
- Часник – 3 зубчики
- Хрін – 1 лист
- Кріп – 2-3 парасольки
- Сіль – 2 ст. ложки
- Цукор – 1 ст. ложка
- Вода – 1 літр
Готуйте з нами: Огірки в смородиновій заливці
Процес приготування малосольних огірків:
- Миємо огірки і залишаємо їх у холодній воді на 60 хвилин.
- В 1 літрі води розчиняємо сіль і цукор, важливо зберегти пропорції.
- Миємо та крупно ріжемо лист хрону, чистимо часник і нарізаємо його на часточки.
- Якщо ви хочете, щоб огірки були готові вже на наступний день, то перед засолкою обріжте кінчики.
- У ємність (скляну банку або пляшку) складаємо часник, частину кропу і хрону, потім укладаємо огірки, а зверху – решту зелені і заливаємо розсолом, так щоб він все покривав. Банку зав’язуємо марлевою серветкою.
- Залишаємо огірки на добу. В процесі розсіл повинен стати каламутним, а самі огірки повинні змінити трохи колір.
- Зберігати малосольні огірки варто в холодильнику.
Дивіться також: Огірки в соку агрусу