Домашня бастурма


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів



Бастурма — це в'ялена яловича вирізка зі спеціями, яка дуже популярна на Близькому Сході. У нас теж люблять це м'ясо, ось тільки купувати бастурму в магазині дорого, а з рук — небезпечно. Виявляється, приготувати апетитну бастурму будинку легше, ніж здається!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти
Ціла яловича вирізка1,2кг
Велика морська сіль12ч.л.
Часник5зубчиків
Блакитний пажитник (чаман)160г
Ялівець3-4ягоди
Перець чилі (мелений)5ч.л.
Лавровий лист2шт
Гвоздика1шт
Коріандр1/4ч.л.
Цукор10г
Додати в список покупок

Як приготувати бастурму

  1. Яловичу вирізку розрізаємо на 2 шматки однакової товщини і ретельно промиваємо.

    Бажано, щоб вирізка була середньої товщини з прожилками

  2. Морську сіль змішуємо з цукром і в отриманій масі обвалюємо вирізку з усіх боків.
  3. Накриваємо м’ясо х/б тканиною, кладемо в лоток і залишаємо на 5-7 годин при кімнатній температурі.
  4. Далі лоток з м’ясом ставимо в холодильник на ніч, а через 12 годин перевертаємо м’ясо, щоб інша сторона теж полежала в розчині ще 12 годин.
  5. Змиваємо сіль, вирізку добре обсушуємо та даємо м’ясу висохнути. Для просушування можна використовувати будь-яке джерело повітря, в тому числі й вентилятор
  6. Коли м’ясо підсохне, накриваємо його чистою тканиною, обв’язуємо мотузкою, ставимо під прес вагою 10-12 кг і залишаємо на добу.

    Це потрібно, щоб з вирізки пішла зайва волога та вона була щільною і досить еластичною

Готуємо чаман

Чавимо часник, пажитник блакитний, ялівець, перець чилі, лавровий лист, гвоздику, коріандр і додаємо трохи холодної води. Акуратно все перемішуємо до однорідної маси.

Чаманом обмазуємо вирізку з усіх боків і даємо висохнути на повітрі близько 2,5-3 годин. Повторюємо обмазку ще 2 рази. Після майже готову бастурму підвішуємо на відкритому повітрі на гак і залишаємо на 2 тижні.



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Мариновані кабачки: швидкий рецепт
Проста закуска з кабачка з сирним соусом
Квіти кабачка в клярі (Все буде добре, відеорецепт)
Швидкі кабачки в мікрохвильовці
Смажені кабачки з часником – рецепт
Сирні кульки з авокадо
Чіпси з кабачків (Все буде добре, відео)
Курячі крильця в пивному клярі
Простий рецепт кабачкової ікри
Хрусткі кабачки з сиром
Часникові грінки з томатом, смаженим беконом і базиліком (фоторецепт)
Свіжий сендвіч з редису, бринзи та цибулі
Лаваш з сиром
Хот дог в мікрохвильовці
Мільфей з кабачків з творожно-авокадовим кремом (відеорецепт)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
клубничный рахат-лукум, клубничный рахат-лукум видео рецепт, клубничный рахат-лукум все буде смачно, как приготовить клубничный рахат-лукум
Полуничний рахат-лукум. 10 страв з ягід. 8 місце
клубничные мадленки с клубничным маслом, клубничные мадленки с клубничным маслом видео рецепт, клубничные мадленки с клубничным маслом все буде смачно, как приготовить клубничные мадленки с клубничным маслом
Полуничні мадленки з полуничним маслом. 10 страв з ягід. 10 місце