Домашня бастурма

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Армянська кухня
Бастурма — це в'ялена яловича вирізка зі спеціями, яка дуже популярна на Близькому Сході. У нас теж люблять це м'ясо, ось тільки купувати бастурму в магазині дорого, а з рук — небезпечно. Виявляється, приготувати апетитну бастурму будинку легше, ніж здається!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Ціла яловича вирізка1,2 кг
Велика морська сіль12 ч.л.
Часник5 зубчиків
Блакитний пажитник (чаман)160 г
Ялівець3-4 ягоди
Перець чилі (мелений)5 ч.л.
Лавровий лист2 шт
Гвоздика1 шт
Коріандр1/4 ч.л.
Цукор10 г
Додати в список покупок

Як приготувати бастурму

  1. Яловичу вирізку розрізаємо на 2 шматки однакової товщини і ретельно промиваємо.

    Бажано, щоб вирізка була середньої товщини з прожилками

  2. Морську сіль змішуємо з цукром і в отриманій масі обвалюємо вирізку з усіх боків.
  3. Накриваємо м’ясо х/б тканиною, кладемо в лоток і залишаємо на 5-7 годин при кімнатній температурі.
  4. Далі лоток з м’ясом ставимо в холодильник на ніч, а через 12 годин перевертаємо м’ясо, щоб інша сторона теж полежала в розчині ще 12 годин.
  5. Змиваємо сіль, вирізку добре обсушуємо та даємо м’ясу висохнути. Для просушування можна використовувати будь-яке джерело повітря, в тому числі й вентилятор
  6. Коли м’ясо підсохне, накриваємо його чистою тканиною, обв’язуємо мотузкою, ставимо під прес вагою 10-12 кг і залишаємо на добу.

    Це потрібно, щоб з вирізки пішла зайва волога та вона була щільною і досить еластичною

Готуємо чаман

Чавимо часник, пажитник блакитний, ялівець, перець чилі, лавровий лист, гвоздику, коріандр і додаємо трохи холодної води. Акуратно все перемішуємо до однорідної маси.

Чаманом обмазуємо вирізку з усіх боків і даємо висохнути на повітрі близько 2,5-3 годин. Повторюємо обмазку ще 2 рази. Після майже готову бастурму підвішуємо на відкритому повітрі на гак і залишаємо на 2 тижні.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рогалики, фаршировані бринзою з кмином
Цибулеві кільця з кунжутом
Шашлик із крабових паличок у паніровці
Тарталетки — 5 простих рецептів
Холодець: рецепт приготування
Тушкована капуста: 5 домашніх рецептів
Частування для відьми (фоторецепт)
5 рецептів паштетів на будь-який смак
Тарталетки – 10 незвичайних рецептів
Суботні закуски: 5 простих рецептів
Жульен в лаваші
Морква по-корейськи: тонкощі приготування
Сосиски в тісті з 2 складових
Кекси із картопляного пюре з часниковими чипсами
Картопля пай: простий рецепт

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо