Домашня бастурма

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Армянська кухня
Бастурма — це в'ялена яловича вирізка зі спеціями, яка дуже популярна на Близькому Сході. У нас теж люблять це м'ясо, ось тільки купувати бастурму в магазині дорого, а з рук — небезпечно. Виявляється, приготувати апетитну бастурму будинку легше, ніж здається!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Ціла яловича вирізка1,2 кг
Велика морська сіль12 ч.л.
Часник5 зубчиків
Блакитний пажитник (чаман)160 г
Ялівець3-4 ягоди
Перець чилі (мелений)5 ч.л.
Лавровий лист2 шт
Гвоздика1 шт
Коріандр1/4 ч.л.
Цукор10 г
Додати в список покупок

Як приготувати бастурму

  1. Яловичу вирізку розрізаємо на 2 шматки однакової товщини і ретельно промиваємо.

    Бажано, щоб вирізка була середньої товщини з прожилками

  2. Морську сіль змішуємо з цукром і в отриманій масі обвалюємо вирізку з усіх боків.
  3. Накриваємо м’ясо х/б тканиною, кладемо в лоток і залишаємо на 5-7 годин при кімнатній температурі.
  4. Далі лоток з м’ясом ставимо в холодильник на ніч, а через 12 годин перевертаємо м’ясо, щоб інша сторона теж полежала в розчині ще 12 годин.
  5. Змиваємо сіль, вирізку добре обсушуємо та даємо м’ясу висохнути. Для просушування можна використовувати будь-яке джерело повітря, в тому числі й вентилятор
  6. Коли м’ясо підсохне, накриваємо його чистою тканиною, обв’язуємо мотузкою, ставимо під прес вагою 10-12 кг і залишаємо на добу.

    Це потрібно, щоб з вирізки пішла зайва волога та вона була щільною і досить еластичною

Готуємо чаман

Чавимо часник, пажитник блакитний, ялівець, перець чилі, лавровий лист, гвоздику, коріандр і додаємо трохи холодної води. Акуратно все перемішуємо до однорідної маси.

Чаманом обмазуємо вирізку з усіх боків і даємо висохнути на повітрі близько 2,5-3 годин. Повторюємо обмазку ще 2 рази. Після майже готову бастурму підвішуємо на відкритому повітрі на гак і залишаємо на 2 тижні.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Лаваш з помідорами та куркою
5 кращих рецептів фастфуду в домашніх умовах
Буряк по-корейски
Квашена капуста (Все буде добре)
Просте яблучне пюре
Мариновані гриби з сиром
Білі гриби з білим вином
Як приготувати горіхову пасту в домашніх умовах: ТОП-5 рецептів
Український снікерс: рецепт меленого сала з часником
Лаваш зі смаженими грибами
Смажені креветки під часниковим соусом
Білі гриби з копченим сиром Скаморца (фоторецепт)
Гарячі бутерброди: 7 рецептів на кожен день тижня
Лаваш з сиром
Закуска з дині та пармської шинки

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)