Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Сергій Калінін розповів, як побувати на шашликах, не виходячи з дому. І показав покроково, як приготувати шашлик в банці в духовці!
Інгредієнти:
свинина – 1 кг
цибуля ріпчаста – 4 шт.
гірчиця – 1 ст. л.
перець – 1 ч. л.
сметана (15%) – 200 мл
горілка – 30 мл
сіль – 2 ч. л.
копчене сало – 200 г
рис – 230 г
сік половини лимона – 1 ст. л.
Приготування:
Наріжте м’ясо кубиками розмірами 4х4 см.
Наріжте цибулю півкільцями і змішайте з м’ясом.
Половину м’яса замаринуйте у суміші гірчиці, чорного перцю та соку лимона.
Другу половину замаринуйте в суміші сметани, горілки, солі і перцю.
Залиште замариноване м’ясо на годину.
Копчене сало наріжте на пластинки товщиною 1 см. Замариноване м’ясо нанизуйте на дерев’яні шпажки по 4 шматочки на кожну, чергуючи з копченим салом.
Кінці шпажок щільно обмотайте фольгою. На дно двох дволітрових банок насипте по 1/2 склянки рису.
Зверху викладіть півкільця цибулі з маринаду. Поставте по 3 шпажки з м’ясом.
Горлечка банок щільно обмотайте шарами фольги.
Поставте банки в холодну духовку.
Запікайте шашлик при температурі 220 градусів протягом 1 години 15 хвилин. Залиште їх в духовці ще на 15 хвилин.