Готуємо з нами: Гострий соус до шашлику
Шашлик з баранини в цибульно-винному маринаді по-кавказьки
СКЛАДОВІ
- Молода баранина (окіст) – 1 кг
- Цибуля – 0,5 кг
- Чорний мелений перець
- Сухе червоне вино – 150 мл
- Сіль – 1 ч.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Очищаємо баранину від сухожилля і плівок, нарізаємо шматочками 3х3 см.
- Цибулю нарізаємо соломкою, солимо і мнемо, щоб він пустив сік. М’ясо перчимо.
- Змішуємо цибулю і м’ясо, додаємо вино. Перемішуємо, залишаємо маринуватися на 30-60 хвилин, накривши посуд плівкою з отворами.
- Потім нанизуємо шматочки м’яса на шампури і смажимо над розпеченим вугіллям протягом 15 хвилин.
- У процесі приготування перевертаємо шампури і поливаємо шашлик маринадом, розведеним водою в пропорціях 1: 1.
Готуємо з нами: Курячий шашлик в горіховому маринаді
Шашлик з баранини в йогуртно-мятному маринаді
СКЛАДОВІ
- Молода баранина (окіст) – 1 кг
- Натуральний йогурт – 200 мл
- Оливкова олія – 4 ст.л.
- Лимон – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Чебрець – 0,5 ч.л.
- Розмарин – 0,5 ч.л.
- М’ята – 6-7 листочків
- Чорний мелений перець
- Сіль – 2 ч.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Підготовлену баранину нарізаємо шматочками 3х3 см. Змішуємо йогурт з оливковою олією, чебрецем, розмарином, сіллю.
- Натираємо цедру лимона, вичавлюємо сік, додаємо в суміш листя м’яти, цедру і сік, перчимо, перемішуємо.
- Кладемо в маринад шматочки м’яса і маринуємо 30-60 хвилин. Після цього можна нанизувати м’ясо і готувати шашлик на розжареному вугіллі протягом 15 хвилин.
Готуємо з нами: Найсмачніший маринад для шашлика з баранини: рецепт