Кулінарний професіоналізм кухаря Вінченцо Барба відзначений двома зірками Мішлен! Про це ми розповіли Дмитру перед тим, як запросити його на шоу, і він з величезним ентузіазмом погодився прийняти в ньому участь.
«У мене вдома живе молодий підростаючий організм, мій син, якому точно потрібні білки і я постійно намагаюся готувати йому щось смачне і корисне, – розповідає Дмитро Карпачов. – Але в останній раз, коли я намагався готувати для сина гриль, він вийшов, м’яко кажучи, дуже дивним. Я вирішив скористатися можливістю навчитися у професіонала, як готувати смачну їжу, тим більше, що я і сам люблю поїсти ».
Курячий шашлик на шпазці з овочами
Інгредієнти:
- Куряче філе – 3 шт.
- Молоко – 200 мл
- Помідори черрі – 12 шт.
- Солодкий перець – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Вершкове масло – 50 г
- Розмарин – 1 ч. л.
- Фенхель – 1 ч. л.
- Рослинна олія – 1 ст. л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Промите і обсушене куряче філе нарізаємо кубиками розміром близько 3 см.
- Заливаємо м’ясо молоком на пару хвилин.
- Додаємо розмарин та фенхель.
- Перець чистимо від насіння і нарізаємо квадратиками близько 3 см.
- Цибулю нарізаємо кільцями.
- М’ясо дістаємо з молока, злегка просушуємо.
- Нанизуємо курячий шашлик на шпажки, попередньо вимочені у воді.
- Починаємо і закінчуємо кожен курячий шашлик помідором.
- Змащуємо рафінованою олією овочі на шашликах, солимо, перчимо.
- Викладаємо курячий шашлик нещільно на решітку.
- Готуємо 15 хвилин.
- Перевертаємо через 2 хвилини.
- Після приготування кладемо на шашлички трохи вершкового масла, даємо їм полежати 5 хвилин під фольгою для соковитості.
- Для ароматної масляної заправки знадобиться оливкова олія, розмарин, чебрець, часник, сіль.
- Нагріваємо на вогні масло з травами і часником, не доводячи до кипіння.
- Додаємо трохи солі.
- Поливаємо заправкою готові шашлички.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
М’ятно-лимонний маринад для курки («Все буде добре»)
Лосось на грилі з вершковим соусом
Інгредієнти:
Стейк лосося (сьомги або форелі) – 3 шт.
Лимони – 3 шт.
Чорний бальзамічний оцет – 3 ст. л.
Часник – 1 зубчик
Чебрець – 0,5 ч. л. сухого або свіжого
Чорний мелений перець
Сіль
Вершкове масло -120 г
Лимонний сік – 1 ст. л.
Сухий фенхель – 1 ч. Л.
Часник – 1 зубчик
Вершки (33%) – 225 мл
Куркума – 1 ч. л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Готуємо маринад. Змішуємо чорний бальзамічний оцет, часник, свіжий чебрець, чорний мелений перець, сіль.
- Рибні стейки змащуємо маринадом і залишаємо на 15 хвилин. Потім обсушуємо.
- Лимони нарізаємо тонкими кружечками. Викладаємо їх на решітку, зверху – рибу і знову – лимон.
- Запікаємо рибу з двох сторін приблизно 10 хвилин.
- Готуємо запашний вершковий соус.
- Вершкове масло, лимонний сік, фенхель, лимонний сік, вичавлений часник прогріваємоо на слабкому вогні, доки масло не розплавиться.
- Додаємо вершки, куркуму, сіль.
- Через декілька хвилин, коли вершки загустішають – знімаємо з вугілля. Рибний стейк поливаємо соусом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Що завернути в лаваш: 8 смачних варіацій
Картопля, запечена в фользі з пломбіром
Інгредієнти:
- Картопля – 3 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Сіль, перець – за смаком
- Розмарин, фенхель – щіпка
- Цедра лимону – за смаком
- Пломбір – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 3 ч. л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Чисту картоплю в шкірці протикаємо виделкою в декількох місцях, змащуємо оливковою олією.
- Тонко нарізаємо часник.
- На лист фольги викладаємо часник, сіль, перець, розмарин, цедру лимона.
- Зверху викладаємо картоплю, обкатавши її в спеціях.
- В середині кожної картоплі робимо хрестоподібний надріз, викладаємо на нього шматочок вершкового масла.
- Загортаємо картоплю зі спеціями в фольгу.
- Запікаємо близько 40 хвилин.
- Потім обережно відкриваємо фольгу, на розріз викладаємо пломбір.
- Знову акуратно загортаємо фольгу і на 3 хвилини залишаємо картоплю на решітці допікатися разом з морозивом.
Карамелізовані фрукти-гриль з корицею
Інгредієнти:
- Яблука – 2 шт.
- Груші – 2 шт.
- Кориця – 1 ст. л.
- Цукор – 4 ст. л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- З вимитих фруктів видаляємо серцевину.
- Нарізаємо фрукти тонкими пластинами.
- Збризгуємо лимонним соком.
- Засипаємо фрукти в харчовий пакет, додаємо цукор, корицю.
- Перемішуємо прямо в пакеті.
- Шматочки яблук і груш викладаємо на гриль.
- Обсмажуємо з двох боків до утворення золотистої карамельної скоринки по 2-3 хвилини з кожного боку.