ГОТУЄМО З НАМИ
Малиново-сирний торт від Лізи Глинської (фоторецепт)
Інгредієнти для торта «Монастирська хата»
Для тіста:
- вершкове масло – 200 г
- борошно – 2,5 склянки
- сметана – 250 мл
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Для крему:
- сметана – 600 мл, 25% жирності
- цукрова пудра – 200 г
- вершкове масло – 300 г
- лимонний сік – 2 ст. л.
Як приготувати торт «Монастирська хата»
Крок 1
Робимо тісто. Вершкове масло перетираємо з борошном. Додаємо густу сметану (не менш 25% жирності) і ванільний цукор. Замішуємо не туге, а липке тісто. Щоб тісто не липло до рук, відправляємо тісто до холодильника на 30 хвилин.
Крок 2
Готуємо сметану для крему. Сметану відкидаємо на марлю і підвішуємо її, щоб зійшла зайва рідина. Відправляємо до холодильника на годину.
Крок 3
Формуємо трубочки з тіста та вишні. Для того щоб трубочки не деформувалися при випіканні, використовуємо вишню у власному соку. Щоб торт вийшов рівним, трубочки повинні бути однаковими по товщині і довжині.
Для цього приготуйте паперову заготовку шириною 5 см і довжиною 25 см – нарізайте смужки тесту по паперовому шаблоном. На смужку тіста викладіть ряд попередньо відціджених вишень і заліпіть трубочкою, щоб вони не тріскалися під час випікання. Проколюйте їх виделкою в деяких місцях. Випікаєте трубочки швом вгору 10 хвилин при температурі 180 градусів. Готові трубочки остудіть до повного охолодження.
Крок 4
Готуємо сметанний крем. Відціджену сметану збиваєте з цукровою пудрою. В кінці збивання додаєте м’яке вершкове масло і лимонний сік, щоб крем вийшов пишним.
Крок 5
Приготуйте просочення для торта. У вишневий сік додайте 1 ст. л. вишневого лікеру, добре розмішайте.
Крок 6
Формуйте торт. Охолоджені трубочки викладайте на блюдо в наступному порядку: 4, 3, 2, 1. Кожен шар змащуйте просоченням, а потім – кремом. Верх торта покрийте кремом (товщина – 1 см), щоб він добре просочився. Готовий торт «Монастирська хата» посипаєте мигдальними пластівцями. Торт повинен настоятися 10-12 годин.