Покроковий рецепт торта «Монастирська хата»

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Як приготувати торт «Монастирська хата»? Це простіше, ніж здається, — особливо з покроковим рецептом від кулінарного проекту «Все буде смачно!» Хоч торт «Монастирська хата» і виглядає як справжній кондитерський шедевр, готується цей десерт зі звичайнісіньких продуктів. Все, що необхідно, — чітко виконувати все за нашим інструкціям.

ГОТУЄМО З НАМИ
Малиново-сирний торт від Лізи Глинської (фоторецепт)

Інгредієнти для торта «Монастирська хата»

Для тіста:

  • вершкове масло – 200 г
  • борошно – 2,5 склянки
  • сметана – 250 мл
  • ванільний цукор – 1 ч. л.

Для крему:

  • сметана – 600 мл, 25% жирності
  • цукрова пудра – 200 г
  • вершкове масло – 300 г
  • лимонний сік – 2 ст. л.

Як приготувати торт «Монастирська хата»

Крок 1

Робимо тісто. Вершкове масло перетираємо з борошном. Додаємо густу сметану (не менш 25% жирності) і ванільний цукор. Замішуємо не туге, а липке тісто. Щоб тісто не липло до рук, відправляємо тісто до холодильника на 30 хвилин.

1

Крок 2

Готуємо сметану для крему. Сметану відкидаємо на марлю і підвішуємо її, щоб зійшла зайва рідина. Відправляємо до холодильника на годину.

Крок 3

Формуємо трубочки з тіста та вишні. Для того щоб трубочки не деформувалися при випіканні, використовуємо вишню у власному соку. Щоб торт вийшов рівним, трубочки повинні бути однаковими по товщині і довжині.

Для цього приготуйте паперову заготовку шириною 5 см і довжиною 25 см – нарізайте смужки тесту по паперовому шаблоном. На смужку тіста викладіть ряд попередньо відціджених вишень і заліпіть трубочкою, щоб вони не тріскалися під час випікання. Проколюйте їх виделкою в деяких місцях. Випікаєте трубочки швом вгору 10 хвилин при температурі 180 градусів. Готові трубочки остудіть до повного охолодження.

8

Крок 4

Готуємо сметанний крем. Відціджену сметану збиваєте з цукровою пудрою. В кінці збивання додаєте м’яке вершкове масло і лимонний сік, щоб крем вийшов пишним.

2

Крок 5

Приготуйте просочення для торта. У вишневий сік додайте 1 ст. л. вишневого лікеру, добре розмішайте.

Крок 6

Формуйте торт. Охолоджені трубочки викладайте на блюдо в наступному порядку: 4, 3, 2, 1. Кожен шар змащуйте просоченням, а потім – кремом. Верх торта покрийте кремом (товщина – 1 см), щоб він добре просочився. Готовий торт «Монастирська хата» посипаєте мигдальними пластівцями. Торт повинен настоятися 10-12 годин.

10

Video: Торт Монастирська Хата - покроковий рецепт

Як приготувати торт Монастирська Хата. Рецепт приготування торту Монастирська Хата

ГОТУЄМО З НАМИ
Бісквітний торт з полуницею

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Медово-яблочный узвар
Медово-яблучний узвар
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша