Як приготувати пивну піцу
Інгредієнти:
- світле пиво – 280 мл;
- темне пиво – 100 мл;
- борошно – 400 г;
- куряче філе – 100 г;
- бекон – 80 г;
- помідори – 3 шт.;
- печериці – 60 г;
- сир твердий – 150 г;
- перець чилі – 5 г;
- петрушка – 5 гілочок;
- цукор – 2 г;
- орегано – 3 г;
- сіль – 15 г;
- олія – 80 мл.
Спосіб приготування
- Змішайте борошно із цукром і сіллю, поступово влийте пиво з олією. Замісіть тісто у пружну кулю, накрите рушником та залиште на 30 хвилин.
- Приготуйте соус. Викладіть у чашу подрібнювача нарізані скибочками помідори без шкірки (2 шт.), кубики перцю чилі, сіль та мелений орегано. Подрібніть до однорідної маси.
- Готове тісто розкачайте у пласт діаметром 30 см, змастіть соусом. Зверху викладіть слайси курки, тушкованої у темному пиві. Між шматочками курки викладіть смужки обсмаженого бекону, зверху розкладіть слайси свіжих печериць. Поверх грибів – викладіть кільця помідорів.
- Борти піци змастіть олією. Присипте піцу твердим сиром та запікайте у духовці протягом 15 хвилин за температури 180 °C. Готову піцу посипте подрібненою петрушкою.