Італійська піца
Інгредієнти:
- борошно твердих сортів – 500 г;
- оливкова олія extra virgin – 30 мл;
- моцарелла – 10 г;
- салямі – 50 г;
- зелені оливки – 30 г;
- печериці – 100 г;
- помідори – 4 шт .;
- оливкова олія – 10 г;
- часник – 3 зубчики;
- сушений базилік – за смаком.
Спосіб приготування
Пресовані дріжджі розводимо у воді, додаємо сіль і розмішуємо. Борошно висипаємо на стіл гіркою і зверху робимо ямку. Продовження рецепта читайте тут.
Французька піца-фламбе
Інгредієнти:
- борошно – 480 г;
- сухі дріжджі – 6 г;
- томати у власному соку – 4 шт.;
- сир моцарелла – 300 г;
- шинка – 200 г;
- чорні оливки – 100 г;
- ром – 100 мл;
- рукола – 70 г;
- лимон – 1 шт.;
- білий кунжут – 10 г;
- чебрець, базилік – по 1 гілочці.
Спосіб приготування
Приготуйте тісто: з’єднайте борошно, цукор і сіль, перемішайте, зробіть в центрі заглиблення. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Турецька піца “Піде”
Інгредієнти:
- бараняча лопатка – 250 г;
- борошно – 640 г;
- яйця – 2 шт .;
- помідор – 1 шт .;
- цибуля – 1 шт .;
- дріжджі сухі – 11 г;
- сметана 15% – 60 мл;
- олія – 80 мл;
- часник – 1 зубчик;
- сушений чебрець – 3 г.
Спосіб приготування
Приготуйте безопарне дріжджове тісто: змішайте дріжджі, борошно, сіль і цукор. Окремо змішайте яйця, сметану, масло та теплу воду. Продовження рецепта читайте тут.
Чиказька піца
Інгредієнти:
- борошно — 160 г;
- вершкове масло — 50 г;
- сметана 20% — 80 мл;
- твердий сир «гауда» — 300 г;
- цибуля – 2 шт.;
- червоний болгарський перець – 1 шт.;
- помідори (великі) – 2 шт.;
- свіжий базилік – 2 гілочки;
- яйця – 5 шт.
Спосіб приготування
Замісіть тісто: змішайте борошно з розпушувачем і сіллю. Холодне вершкове масло наріжте кубиками та розітріть з сухою сумішшю. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Сицилійська піца
Інгредієнти:
- моцарелла – 600 г;
- томатна паста – 400 г;
- маслини (без кісточок) – 200 г;
- солона кілька без кісток – 10 шт.;
- солоні каперси – 3 ст. л.;
- орегано – 1 ст. л.;
- тісто для піци – 1 шт.;
- базилік – за смаком.
Спосіб приготування
Тісто розкачуємо в коло діаметром 25 см і товщиною не більше 0,5 см. Продовження рецепта читайте тут.
ГОТУЄМО З НАМИ
Тісто для піци: тонке, без дріжджів, пишне та на кефірі