Вареники від Алли Ковальчук і Володимира Бойко (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів



Як приготувати ідеальні вареники знає Алла Ковальчук. Рецептами вареників вона поділилася з телеведучим Володимиром Бойком

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Вареники з картоплею та грибами

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Гриби – 150 г
  • Молоко – 150 мл
  • Борошно – 350 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль, цукор – щіпка

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Готуємо начинку. Картоплю відварюємо цілою. Гриби нарізаємо кубиками, обсмажуємо з цибулею. Картоплю товчемо, додаємо в гарячу картоплю смажені гриби, все перемішуємо. Начинка повинна охолонути.
  2. Замішуємо тісто. Молоко трохи підігріваємо, воно повинно бути злегка теплим. Яйце розмішуємо виделкою і додаємо по дрібці солі й цукру.
  3. У рідкі інгредієнти просіюємо борошно. Замішуємо м’яке некруте тісто. Воно має настоятися 15 хвилин.

За бажанням можна приготувати шкварки: сало з черевної частини свині нарізаємо кубиками 1х1 см. Обсмажуємо на розігрітій сухій сковороді до золотистого кольору. На середині смаження зменшуємо вогонь, щоб шкварки не підгоріли. Додаємо нарізану кубиками цибулю і обсмажуємо разом до золотистого кольору. Як тільки шкварки придбають золотистий колір – відразу вимикаємо плиту. Вони відмінно досмажити в розігрітому жирі.

Приступати до ліплення вареників можна трьома способами.

1. Без качалки

Формуємо з тіста ковбаску, нарізаємо рівними шматочками. З кожного шматочка робимо кульку. З кожної кульки, притискаючи долонею до столу, формуємо круглий млинець, додаємо начинку і формуємо вареник.

2. Трикутні вареники

Розкачуємо тісто, розрізаємо його на рівні квадрати, викладаємо в центр кожного квадрата начинку, потім з’єднуємо два протилежних краї так, щоб вареник мав вигляд трикутника.

3. Великий прямокутник

Розкачуємо тісто у вигляді великого прямокутника, на якому, відступивши від краю, розкладаємо начинку на рівній відстані. Потім необхідно покласти на цей пласт другу половину тіста і розділити його рифленим ножем на рівні квадрати. Краї тіста скріпити за допомогою вилки.

Варимо вареники невеликими порціями в киплячій воді – в широкій каструлі, на 2/3 заповненій водою. Час варіння – 2-3 хвилини з моменту спливання і початку кипіння вареників. Після варіння просушуємо вареники в широкій пательні або сухій каструлі.

Готову страву подаємо зі шкварками і сметаною.

Шоколадні вареники з вишнями

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Борошно – 3-3,5 ст.
  • Какао – 2-3 ст. л.
  • Кефір (2,5% жирності) – 250 г
  • Сода – 0,5 ч. Л.
  • Сіль – дрібка
  • Цукор – 1 ч. Л. на кожен вареник
  • Рослинна олія – ​​1 ст. л.
  • Кип’ячена вода – 70 мл
  • Вишні без кісточок (можна використовувати як заморожені, так і свіжі) – 300 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Готуємо тісто. Розчиняємо в гарячій воді какао. У кефір додаємо негашену соду (вона добре гаситься в кефірі). Добре перемішуємо, додаємо розчинене у воді какао і рослинну олію. У цю масу поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо некруте тісто.
  2. Готуємо начинку. Вишні викладаємо на сито, щоб стекла вся рідина.
  3. Розкачуємо тісто трохи товще, ніж на класичні вареники. Товщина тіста повинна бути 2,5 – 3 мм.
  4. За допомогою склянки вирізаємо кружечки. На кожен кружечок викладаємо спочатку цукор, а потім начинку з вишень.
  5. Краї вареника скріплюємо півмісяцем.
  6. Робимо домашню пароварку. Для цього беремо велику каструлю, заповнюємо її на 2/3 водою. Накриваємо каструлю подвійним шаром марлі і обв’язуємо шнурком. Коли вода в каструлі почне кипіти, викладаємо вареники на марлю в один шар. Накриваємо глибокою мискою і готуємо 5-7 хвилин.
  7. Подаємо готові шоколадні вареники з кулькою морозива. За бажанням можна додати ягідний соус і листочки м’яти.

Читайте також: Вареники з м’ясом, грибами і картоплею від Ектора Хіменес-Браво



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Торт Черепаха від Тетяни Литвинової


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити