Вареники від Алли Ковальчук і Володимира Бойко (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Як приготувати ідеальні вареники знає Алла Ковальчук. Рецептами вареників вона поділилася з телеведучим Володимиром Бойком

Вареники з картоплею та грибами

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Гриби – 150 г
  • Молоко – 150 мл
  • Борошно – 350 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль, цукор – щіпка

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Готуємо начинку. Картоплю відварюємо цілою. Гриби нарізаємо кубиками, обсмажуємо з цибулею. Картоплю товчемо, додаємо в гарячу картоплю смажені гриби, все перемішуємо. Начинка повинна охолонути.
  2. Замішуємо тісто. Молоко трохи підігріваємо, воно повинно бути злегка теплим. Яйце розмішуємо виделкою і додаємо по дрібці солі й цукру.
  3. У рідкі інгредієнти просіюємо борошно. Замішуємо м’яке некруте тісто. Воно має настоятися 15 хвилин.

За бажанням можна приготувати шкварки: сало з черевної частини свині нарізаємо кубиками 1х1 см. Обсмажуємо на розігрітій сухій сковороді до золотистого кольору. На середині смаження зменшуємо вогонь, щоб шкварки не підгоріли. Додаємо нарізану кубиками цибулю і обсмажуємо разом до золотистого кольору. Як тільки шкварки придбають золотистий колір – відразу вимикаємо плиту. Вони відмінно досмажити в розігрітому жирі.

Приступати до ліплення вареників можна трьома способами.

1. Без качалки

Формуємо з тіста ковбаску, нарізаємо рівними шматочками. З кожного шматочка робимо кульку. З кожної кульки, притискаючи долонею до столу, формуємо круглий млинець, додаємо начинку і формуємо вареник.

2. Трикутні вареники

Розкачуємо тісто, розрізаємо його на рівні квадрати, викладаємо в центр кожного квадрата начинку, потім з’єднуємо два протилежних краї так, щоб вареник мав вигляд трикутника.

3. Великий прямокутник

Розкачуємо тісто у вигляді великого прямокутника, на якому, відступивши від краю, розкладаємо начинку на рівній відстані. Потім необхідно покласти на цей пласт другу половину тіста і розділити його рифленим ножем на рівні квадрати. Краї тіста скріпити за допомогою вилки.

Варимо вареники невеликими порціями в киплячій воді – в широкій каструлі, на 2/3 заповненій водою. Час варіння – 2-3 хвилини з моменту спливання і початку кипіння вареників. Після варіння просушуємо вареники в широкій пательні або сухій каструлі.

Готову страву подаємо зі шкварками і сметаною.

Шоколадні вареники з вишнями

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Борошно – 3-3,5 ст.
  • Какао – 2-3 ст. л.
  • Кефір (2,5% жирності) – 250 г
  • Сода – 0,5 ч. Л.
  • Сіль – дрібка
  • Цукор – 1 ч. Л. на кожен вареник
  • Рослинна олія – ​​1 ст. л.
  • Кип’ячена вода – 70 мл
  • Вишні без кісточок (можна використовувати як заморожені, так і свіжі) – 300 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Готуємо тісто. Розчиняємо в гарячій воді какао. У кефір додаємо негашену соду (вона добре гаситься в кефірі). Добре перемішуємо, додаємо розчинене у воді какао і рослинну олію. У цю масу поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо некруте тісто.
  2. Готуємо начинку. Вишні викладаємо на сито, щоб стекла вся рідина.
  3. Розкачуємо тісто трохи товще, ніж на класичні вареники. Товщина тіста повинна бути 2,5 – 3 мм.
  4. За допомогою склянки вирізаємо кружечки. На кожен кружечок викладаємо спочатку цукор, а потім начинку з вишень.
  5. Краї вареника скріплюємо півмісяцем.
  6. Робимо домашню пароварку. Для цього беремо велику каструлю, заповнюємо її на 2/3 водою. Накриваємо каструлю подвійним шаром марлі і обв’язуємо шнурком. Коли вода в каструлі почне кипіти, викладаємо вареники на марлю в один шар. Накриваємо глибокою мискою і готуємо 5-7 хвилин.
  7. Подаємо готові шоколадні вареники з кулькою морозива. За бажанням можна додати ягідний соус і листочки м’яти.

Читайте також: Вареники з м’ясом, грибами і картоплею від Ектора Хіменес-Браво

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо