Італійська піца
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- Борошно твердих сортів – 500 г
- Вода – 300 мл
- Сіль – 15 г
- Оливкова олія extra virgin – 30 мл
- Пресовані свіжі дріжджі – 10 г
Для начинки:
- Моцарелла – 10 г
- Салямі – 50 г
- Зелені оливки – 30 г
- Печериці – 100 г
Для соусу:
- Помідори – 4 шт.
- Оливкова олія – 10 г
- Часник – 3 зубчики
- Цукор
- Сіль
- Сушений базилік
- Орегано
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Готуємо тісто
- Пресовані дріжджі розводимо у воді, додаємо сіль і розмішуємо
- Борошно висипаємо на стіл гіркою і зверху робимо ямку. Виливаємо рідку суміш в борошно і швидко руками вимішуємо тісто до пружної консистенції. Додаємо в тісто оливкову олію і знову вимішуємо
- Залишаємо тісто настоюватися в теплому місці 2 години
Готуємо соус
- Помідори і часник очищаємо від шкірки і пропускаємо через блендер. Додаємо щіпку сухого базиліка, орегано, сіль, цукор, оливкову олію. Все пропускаємо через блендер. Суміш виливаємо в сотейник і варимо 5 хвилин
- На присипану борошном поверхню викладаємо кульку тіста вагою 180 г і руками формуємо з неї корж
- Присипаємо форму борошном, розігріваємо духовку до 250 ° С
- Викладаємо тісто у форму, змащуємо піцу томатним соусом, посипаємо шаром тертого сиру
- Нарізані салямі, шампіньйони, оливки в один шар викладаємо на сир. Зверху посипаємо піцу другим шаром тертого сиру. Ставимо піцу в розігріту духовку на 10 хвилин
Піца по-селянськи
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- Сухі дріжджі – 7 г
- Цукор – 0,5 ст.л.
- Гаряча вода – 200 мл
- Пшеничне борошно – 500 г
- Сіль – 1 ст.л.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
Для начинки:
- Куряче філе – 2 шт.
- Консервовані ананаси кільцями – 7 шт.
- Кукурудза – 70 г
- Сир моцарела – 200 г
- Готовий томатний соус
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- У просіяне через сито борошно додаємо сіль. Дріжджі розводимо у воді, додаємо оливкову олію і цукоп, перемішуємо. Отриману суміш виливаємо в тісто
- Добре вимішуємо тісто. Залишаємо підходити на 1,5 години. Тісто має збільшитися в розмірі в 2 рази
- Дістаємо тісто і вимішуємо його ще 2 хвилини. Розтягуємо руками і викладаємо на деко, присипане борошном.
Краї тіста розтягуємо пальцями, щоб воно було більш рівним - Курку і ананаси нарізаємо шматочками, сир натираємо
- Змащуємо піцу соусом, викладаємо перший шар сиру, потім курку, ананаси і кукурудзу. Посипаємо другим шаром сиру, бортики змащуємо яєчним жовтком
- Відправляємо піцу в розігріту до 250 ° С духовку на 25 хвилин